PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Impulzni rele in kontaktor

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako lahko najenostavneje izvedem vklop luci iz petih stikal na hodniku s pulzno tipko? Gre za led luci, cca 20w.
Za na sino, naj bi bil nek rele, zraven naj bi rabil se kontaktor - kaksna vlogo ima, kako se veze?
Kupiš, montiraš in povežeš impulzni rele in si zmagal. Za takšno moč ne potrebuješ dodatno kontaktorja.
mirator
Če bodo gor obešene neonke ga vseeno zna hudič vzet kar zgodaj.

samoj: impulzniki

Priložene datoteke
.jpg   impulznik3.jpg (Velikost: 10,41 KB / Prenosi: 2482)
.jpg   impulznik2.jpg (Velikost: 40,18 KB / Prenosi: 2482)
.jpg   impulznik1.jpg (Velikost: 9,35 KB / Prenosi: 2482)
Kaj je to, za ena živau, pulzna tipka? Ker zveni hudo učeno, pomeni pa ..., hmmm, no idea. Pulz!?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
arbajter Napisal:mirator
Če bodo gor obešene neonke ga vseeno zna hudič vzet kar zgodaj.
Se strinjam. Samo v tem primeru gre za zelo majhne moči in ne bi smelo biti problema.
Je pa moje mnenje, da je za hodnik vseeno bolj primerna izvedba z izmeničnimi in križnim stikali.
Fery Napisal:Kaj je to, za ena živau, pulzna tipka? Ker zveni hudo učeno, pomeni pa ..., hmmm, no idea. Pulz!?
Si že slišal za tipko za zvonec? :mrgreen: :mrgreen:
Hudo učeno... tudi tam stisneš, pa tipka skoči nazaj v prvotni položaj...
mirator
Z križnimi stikali? Pa ti sploh veš, koliko je to dratov, pa misliti je treba kot konj, da jih zvežeš? :lol: Potem pa še tista dva menjalna na vsaki strani, ki ti čisto podrejo koncept, ko en drat nekam zgine... :mrgreen:
Mislil sem za hodnik v eni hiši. Če pa delaš n.pr. stanovanja v bloku pa verjamem, da je izguba na času kar velika. Ampak če je štromar tak, da ga strese samo slab šnops, potem tudi z vezavo ne bi smelo biti težav. :lol:
Vzel od ETI odklopnik.. zaenkrat dela super Smile
Odklopnik? Iščem in iščem, toda ne najdem. Vse same varovalke, impulznega releja ni med njimi. Spet neke čudne definicije, saj ma Fery prav.

Priložene datoteke
.jpg   Odklopniki.jpg (Velikost: 161,9 KB / Prenosi: 2180)
Moj predlog je stopniščni avtomat.
V tri ali štiri žilni vezavi? Reci da se hecaš, kot jaz. Nimaš možnosti izklopa, ko se ti zahoče...
Odvisno kako ima speljano napeljavo
Še boljša rešitev je neki senzor ali senzorska svetilka, katera lahko krmili tudi nekaj preostalih navadnih svetilk, v kombinaciji z stikalom, ki ti omogoča stalni vklop luči.
Vprašanje za znalce (arbajterja Big Grin ). Cirkulacijo tople vode bom imel povezano na tipkalo, torej ko tipko pritisnem, za določen čas (se da nastaviti?) požene črpalko. Kakšen rele potrebujem?
1 2 3 4
Iskanje po temi