Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni, zanima me, če ima kdo pod tušem talno gretje ?
ima kdo stem izkušnje ?
Najin vodovodar pravi, da se tam talnega gretja (cevi) ne daje ker izusuje odtok..
Hvala
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Nima to veze z iztokom, saj ne spuščaš noter 50 stopinj, pa verjetno se tuširate dokaj redno.
Ponavadi se ga da tudi pod tuš, ker na ta način pridobivaš na velikosti grelnega telesa (v mali kopalnici zavzema tuš že kar nekaj površine...če ti bo manjkalo talnega zna biti v kopalnici hladneje kot drugje).
Neke bistvenega vpliva s samim tušem nima..itak ne stopiš pod vodo dokler ni topla, ko je topla je pa tudi tuš kot tak ogret.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Moje mnenje: glede na to, da se v dobro izoliranih hišah v talnem pretaka med 24 in 28°C je vseeno, ali ga daš ali ne, toplote v nogah ne boš občutil. Zato tudi odtoka ne bo izsuševalo, itak pa ponavadi tuš dnevno uporabljaš in se nima čas izsušit.
Vodovodar je očitno "stare šole", ki se je učil še v časih, ko je melo talno ranga 35° in več.
Mogoče bo le nekoč lažje tuš kad zamenjat, če talnega ni spodaj, sploh če je vgrajena (manj možnosti, da se pri štemanju cevi poškodujejo).
(me je že vincent prehitel..)
Objave: 366
Teme: 45
Ocena:
0
Pri nas imamo tudi pod tušem talno, in tudi pod bano.
Objave: 19
Teme: 1
Ocena:
0
Pri nas je pod tušem talno gretje, odtoka ne izsušuje, imamo pa tudi gretje pod wc-jem, kjer je tudi odtok. Pri wc-ju odtoka ne uporabljamo tako pogosto, je pa treba vodo naliti 1 x na približno 14 dni, če se odtok ne uporablja. Poleti in pozimi. Je pa res, da se preko talnega odtoka pri wc-ju najprej sliši voda, kako teče po odtočnih ceveh, čez par dni pride pa še vonj.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Mi mamo, pa se na otip ne občuti in kdor kolikor toliko skrbi za svojo higieno ni straha, da bi se odtok izsušil. Če pa se kdo tušira na 14 dni potem pa bi se mogoče že to lahko zgodilo a še to dvomim.
Objave: 5
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni
Mi nimamo talnega gretja pod tušem, tuš je iz akrila. Se pa priporoča kjer je tuš iz ploščic v kombinaciji s kanaleto, ker so ploscice mrzle.
Za vročo kopalnico je smiselno nabaviti električni radiator, zalo koristno tudi za sušenje brisač.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Čudakov tukaj kolikor hočeš.
Talno pa vseeno položi, ne glede na to, da so nekatere nategnili in ga niso dali. In bodo zdaj to hvalili na vse pretege.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 160
Teme: 19
Ocena:
0
15.10.2019 ob 10:44
(*Zadnja sprememba objave: 15.10.2019 ob 10:45 uporabnik gybe.)
Si sposojam temo.
Okej, zakljucek je, da talno gretje pod tus kad = DA.
Kaj pa pod breznivojskim tusem? Tam se pusca cona brez estriha. Kako pa tam stlacis talno pod rocni estrih? Razumem, polozis ga, kot vse ostalo, ampak kako zaopažiš tisto cono, kadar gre cev desetkrat not in ven? Kako potem delas naklonski estrih v coni tusa s suhim zrnastim betonom, da lepo zapolni sistemske?
Objave: 226
Teme: 37
Ocena:
1
Tudi mene zanima pravilen postopek izdelave estriha in talnega gretja pod brez nivojskim tušem (samo keramika) s kanaleto.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Počakaj še na sedmico, ko boš ugotovil da pušča
Sonce naj sveti vsak dan!