Kar naredi dom > Tempo življenja
Kafetaria Bialetti, mmmm

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kafetaria Bialetti, mmmm
#1
Nova pridobitev, res priporočam...špica...


Priložene datoteke
.jpg   20170526_165548.jpg (Velikost: 41,3 KB / Prenosi: 3669)
#2
Se hecaš, verjetno?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#3
Ne sploh ne...meni je všeč...aparata za 1-2 kavici na dan se mi ne splača kupovat...imaš kak boljši predlog?
#4
Ja, turška kava. Taka kot vedno.

Za prvi maj sem na dopustu v Italiji imel aparat, na lončke. Zanimivo, dobro, okusno, praktično.
Po par skuhanih kavah, sem se vrnil na šporget.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#5
Jah, vsak ima svoj prav...meni je tole še najboljši približek espressa....tale je za 3, torej en orenh kofe. Kavo povečino Lavazzo kupujem, tudi Illy...vendar jo moraš za tole kafetarijo sam mleti, da je bolj groba. Bistveno boljša od turške kave zame, voda steče čez kavo...
#6
Hja, jaz imam tudi Bialetti. Kaj pa vem. Ponavadi 1x ali 2x na let (za presekat) kupim Lavazzo ali Illy za kafetjere (nič ne meljem sam), ko tisto piksno porabim grem pa spet nazaj na turško za kakšne pol leta.
#7
Jaz rad mal preizkušam...vedno iščem nekaj novga...tak pač sem...na lovu za okuse, marsikaj probam...zdaj bo tole nekaj časa v igri...še kako dobro kavo moram najti...
#8
Fery Napisal:Ja, turška kava. Taka kot vedno.
To je pač tvoj okus. Drugim nam je pač bolj všeč dober espresso, z gosto cremo na vrhu. Je pa kafetjera pač samo približek espressu, premalo tlaka očitno.
#9
Tudi jaz uporabljam Bialetti zadnjih 30 let. No, z nekaj krajšimi prehodi na turško, pa vedno samo po nekaj mesecev.Največ uporabljamo Barcaffe, občasno Lavazzo, Illy mi je pa veliko boljši pravi ekspresso v bifeju.
#10
Travnik je najlepši ravno zaradi različnega cvetja.

V kavah uživam ravno zaradi različnosti. Slabe kave ni.
#11
sem živel nekaj let v italiji, pa so me malo naučili. malo sem po italijanskih spletnih straneh pobrskal da osvežim spomin.
kafetiera, (rečejo ji tudi mokka, kot tudi kavi iz te naprave) naj bo vzdrževana, se pravi redno menjaš tesnila in cedilo.
kava iz mokke:
1. mokke se nikoli ne pomiva z detergentom, vedno samo vroča voda, eventuelno malo kisa.
2. voda za mokko naj bo hladna iz pipe, nikoli ne dajaj not tople vode, da prideš prej do kafeta. nikoli ne nalivaj čez višino varnostnega ventilčka.
3. kava naj bo mešanica ki nam prija, in mleta veliko bolj fino kot si predstavljamo da mora biti. nekje med grobo za espresso in fino za turško.
4. kavo nasuješ v lijak in je nikoli ne pritiskaš kot pri espressu. naj bo nasuta tako da robovi lijaka niso polni kave, bo teklo mimo ker se ne da lepo zapret. lijaka ne rabiš polniti do vrha.
5. ko moko zapreš, potrkaj s posodo po pultu, da se kava v lijaku poravna.
6. pri kuhanju mokke naj bo plamen najmanjši možen
7. tradicionalno mora biti pokrov mokke odprt. na vrh cevke, kjer priteče kava prisloniš žlico, da ne šprica po šporgetu
8. takoj ko vidiš da priteče prva kava iz cevke, ugasni plin. kava naj teče ven počasi.
9. preden postrežeš, kavo v mokki premešaj.
#12
Ja tako nekako, čeprav sem zadnjič gledal eno študijo in priporočajo, da se da voda vroča notri...tako da čimprej potem steče čez...zanimivo...so pa tudi slabe kave, tako da se ne strinjam s predhodnikom...tako kot pri vseh stvareh, povečini je pa napaka pri kuhanju kave...

Aja še tole, a pijete turško ali srbsko kavo? Čist tko me zanima...Smile
#13
ne poznam razlike. grki gotovo ne pijejo turške, meni se pa "isto hvata" in ena in druga ...
#14
Povečini pijemo srbsko kavo, torej v vrelo vodo damo kavo...pri turški pa v mrzlo...
#15
Energetik81 Napisal:
Fery Napisal:Ja, turška kava. Taka kot vedno.
To je pač tvoj okus. Drugim nam je pač bolj všeč dober espresso, z gosto cremo na vrhu. Je pa kafetjera pač samo približek espressu, premalo tlaka očitno.
ne, naprava ki dela mokko približno enako espressu je bialetti brikka. pa je treba zelo pazit na vodo (količina) drugače ni kreme. je drugačna z dodtanim ventilom.
https://www.youtube.com/watch?v=V2bx-5HOuDQ#t=82.837973

za kapučin delat je pa bialetti mukka, če že primerjamo z espresso avtomati.
https://www.youtube.com/watch?v=T8cb_JtfFAw


Skok na forum:




Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »