7.5.2017 ob 17:26
A kdo ve kje bi dobil najcenejšo izvedbo celotnega projekta - nabava solarnih panelov, postavitev solarnih panelov na streho ter postavitev transformatorja in nadzornega sistema?
Hanzi Napisal:Pri dandanašnji cenah energije, net metering pogojih in cenah elektrarne na ključ si lahko se cen če se ti bo investicija povrnila v 15 letih.Sem ravno v fazi izgradnje tam 9 kW elektrarne po sistemu net-metering. Po predračunu se mi bi investicija brez subvencije povrnila v 12,88 leta s subvencijo pa v 11,06 leta (50% plačila in 50% kredit na 7 let= obrok kredita bo enak, kot plačujem sedaj za elektriko). Je pa elektrarna malce močnejša od trenutne porabe saj načrtujem še nekaj sprememb. Če pa računam s celotno investicijo (nakup 3x klima za ogrevanje in 2x panelni radiator 500 W, 1x panelni radiator 300 W) pa se bo vse skupaj amortiziralo v 9,1 letih.
Da ne govorimo se o kakšnem financiranju.
JaBK Napisal:koliko prostora na strehi za 9kw je potrebno?
bozgom Napisal:Objavi predračun, da ti pokažem "napake" v njem.Hanzi Napisal:Pri dandanašnji cenah energije, net metering pogojih in cenah elektrarne na ključ si lahko se cen če se ti bo investicija povrnila v 15 letih.Sem ravno v fazi izgradnje tam 9 kW elektrarne po sistemu net-metering. Po predračunu se mi bi investicija brez subvencije povrnila v 12,88 leta s subvencijo pa v 11,06 leta (50% plačila in 50% kredit na 7 let= obrok kredita bo enak, kot plačujem sedaj za elektriko). Je pa elektrarna malce močnejša od trenutne porabe saj načrtujem še nekaj sprememb. Če pa računam s celotno investicijo (nakup 3x klima za ogrevanje in 2x panelni radiator 500 W, 1x panelni radiator 300 W) pa se bo vse skupaj amortiziralo v 9,1 letih.
Da ne govorimo se o kakšnem financiranju.
Hanzi Napisal:bozgom Napisal:Sem ravno v fazi izgradnje tam 9 kW elektrarne po sistemu net-metering. Po predračunu se mi bi investicija brez subvencije povrnila v 12,88 leta s subvencijo pa v 11,06 leta (50% plačila in 50% kredit na 7 let= obrok kredita bo enak, kot plačujem sedaj za elektriko). Je pa elektrarna malce močnejša od trenutne porabe saj načrtujem še nekaj sprememb. Če pa računam s celotno investicijo (nakup 3x klima za ogrevanje in 2x panelni radiator 500 W, 1x panelni radiator 300 W) pa se bo vse skupaj amortiziralo v 9,1 letih.Objavi predračun, da ti pokažem "napake" v njem.
Hanzi Napisal:Objavi predračun, da ti pokažem "napake" v njem.Predračun je tak kot je. Zajeti so paneli, inverter, nov števec, dokumentacija, nadzor... Bo pa zagotovo še nekaj dodatnih stroškov (kabel med inverterjem in priključnim mestom, kašne takse elektru (prehod iz dvotarifnega na enotarifno merjenje, montaža števca...), kakšna malica za monterje elektrarne, kakšen karton piva za sosede... Nekaj bom postoril sam (delil pločevinke, serviral malico...) za ostalo pa menim, da bo za to dovolj 200...300€.