PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Zabavna elektronika Posodabljanje Windowsev 10

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vem, da ne spada pod zabavno elektroniko, vendar se tu vedno najde kakšem mojster tudi za tole:
Ko izberem možnost "Posodobi in ponovno zaženi", se začne postopek "Konfiguriranje posodobitve za Windowse 10" in to od 0 do 100% traja približno pol ure. Po ponovnem zagonu se izpiše "Urejamo posodobitve" in "To bo trajalo nekaj časa". Vendar, ta postopek traja ure in ure (pustil sem ga celo 20 ur)in ne zgodi se nič. V tem času je PC neodziven, le krogec se vrti v neskončnost.
Ko se naveličam, PC izključim iz elektrike, in začne se "Poskus obnovitve posodabljanja", ki spet traja ure in ure. Nato ga še enkrat izključim iz elektrike (ker zdaj pa že nujno potrebujem PC) in začne se postopek vračanja na starejšo verzijo. Zdaj deluje.
Zakaj se to dogaja in ali se lahko temu izognem?
Malo pobrskaj po MS forumih in poišči kakšen nasvet
Morda to za začetek:

Fix for Windows 10

Go to Control Panel from Start Button
Go to System and Security
Go to Security and Maintenance
Click Troubleshooting in the Maintenace section
Under System and Security click the Fix problems with Windows Update
Let the troubleshooter run with administrative priviledges
You are done

Nadalje poglej v Event Viewer če ti napiše kakšne napake. S kodo napake poglej na internetu možne rešitve........
Ne maram desetke vsaj na PC ju, če jo moram že na telefonu gledat, tam vsaj dela približno kot mora.
Inštaliraj si W10Privacy ([url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")winprivacyunichr("46")de/english-home/[/url]) kjer si lahko onemogočiš update in še marsikaj drugega koristnega.

Jaz imam vse izklopljeno. Zakaj bi updejtal zadevo, ki funkcionira?
Citat:Jaz imam vse izklopljeno. Zakaj bi updejtal zadevo, ki funkcionira?

Zato ker se motiš.
Windowsi so bili vedno izdani s polno hroščev. Win10 tu ni izjema.
Če ne opažaš da je kaj narobe, še ne pomeni, da je vse OK.

Včasih so delali "service packe" 1, 2, 3 ....., sedaj z Win 10 pa so ta posodabljanja kar stalnica....

Pa da ne bo kdo mislil, da je na telefonu in Androidu kaj drugače.... Skoraj ne mine mesec, da ne pokaže obvestilo "posodabljanje-počakajte in ponovno zaženite telefon"
Ista težava je bila pr meni ca. 6mesec nazaj. Jaz sem v services.msc onemogočil posodabljanje pa še itak vse laufa kot mora.
@horarček
Če je to računalnik, ki je imel eno prejšnjih različic Windovsov (7,8) in si ga nadgradil v okviru windowsove zastonj nadgradnje, potem boš vedno imel probleme.

Moraš narediti tako imenovani "clean install". Torej zbrisati windowse (najbolje formatirati disk) in ponovno instalirati iz npr DVD medija. To dobiš tukaj:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.microsoft.com/sl-si/software-download/windows10">https://www.microsoft.com/sl-si/softwar ... /windows10</a><!-- m -->
(prenesi orodje)
Izberi tisto različico, ki jo imaš sedaj na računalniku
Če si izbral DVD, nato zapeci DVD

Ob instalaciji pa preskoči točko, kjer te vpraša za licenco. To ne potrebuješ. saj bo po instalaciji in ponovnem zagonu Windows samodejno preveril veljavnost licence tvojega računalnika na njihovih strežnikih.

Ko sem takoj po izidu win 10 te naložil in nadgradil računalnik, so bili stalno neki problemi. Tudi podoben, kot si ga opisal. Potem sem naredil clean install in sedaj je več kot leto dni, kar dela BP. Imam pa še nekaj računalnikov, ki tudi vsi delajo BP, so pa Win 10 naloženi nekaj manj časa. In vsi se avtomatsko posodabljajo .....
Potem sem naredil clean install
Kje pa potem to dobim?
To "ne pridobiš", pomeni pa da na prazen (formatiran) disk naložiš windows 10 (zadnjo verzijo) in nato še vse programe, ki jih potrebuješ. Seveda se razume, da pred tem shraniš vse svoje podatke (dokumente, slike, pošto, .....) na prenosni disk, USB ključ, DVD, ali karkoli .....)

Z drugimi besedami, se s tem ogneš vsem "ostankom" prejšnjih windowsov, gonilnikov in programov, ki morda celo niso kompatibilni z win10

(clean install = "čista" instalacija)

Windows 10 za samostojno instalacijo dobiš na linku, ki sem ga napisal zgoraj.

Da pa ne bo kake "katastrofe"......
Omenjeni postopek gre legalno, če so bili win 10 že enkrat nameščeni.

Če je bil zamujen rok za nadgradnjo, ali se instalira na računalnik, ki ni imel nameščenih windowsov, potem to niso več legalne variante in so pač postopki "drugačni"
Na temo "drugačnih" postopkov, je nekaj napisal sijared tukaj:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=20&t=67267&p=762421#p762421">viewtopic.php?f=20&t=67267&p=762421#p762421</a><!-- l -->
@horarček: kar se ti dogaja ni ravno običajno. Sam bi sumil, da je težava s kakim od gonilnikov. Ali gre za kak brand name računalnik (ala HP, dell, ...). Če je kaj takega, bi ostali svet na to težavo že naletel in jo tudi verjetno rešil. Potem googlaš za kombinacijo imena tvojega računalnika in upgrade win 10.
Sam sicer nisem še imel takih težav, pa je okrog tudi nekaj računalnikov, kjer je tudi nadgradnja sistema narejena. Pravzaprav še nikoli nisem delal clean inatalacije na svojem računalniku, razen ko je nov. Če začne delati kaj izven pričakovanj, potem to najdem in rešim brez nove namestitve celega sistema. To pa zato, ker v večini primerov boš ob novi namestitvi namestil vse kot doslej in se bo problem ponovil.
Tečno je včasih najti problem, ki ga je "vgradil" proizvajalec. Pred kratkim so mi na HP prenosniku nehale delovati funkcijske tipke. Oziroma delovale so, če sem pritisnil Fn tipko. Načeloma bi naj bilo obratno. Našel sem neke rešitve za prenosnike narejene v 2011. Problem tam je bila nastavitev v BIOS-u. V mojem je bil BIOS povsem drugačen. No, na koncu sem nadgradil bios in pojavila se je možnost nastavitve, kako se obnašajo funkcijske tipke Smile. Če bi delal ponovno namestitev sistema, bi mi problem ostal. Bi pa zapravil pol dneva.
Citat:To pa zato, ker v večini primerov boš ob novi namestitvi namestil vse kot doslej in se bo problem ponovil.
To absolutno ne drži, če je bila narejen "upgrade" iz Win7 ali Win8.
In ker je "upgrade", pomeni, da je obstoječe stanje z vsemi gonilniki, registrom polnim smeti in programov, ki so dodali svoje, windows 10 poskušal sicer urediti, ampak to je lahko več ali manj uspešno.

Clean install je nova instalacija in windows 10 naloži svoje gonilnike, register pa je popolnoma čist.

Sicer pa delajte kakor mislite, da je prav........

PS: Brand name skorajda nima nobene zveze. Naložil brez problemov tako na prenosnike, kot hišne računalnike Dell, HP. Na prenosnik je morda potrebno naložiti še kak originalni gonilnik za touch pad, kamero, funkcijske tipke, a ni bilo težav. Večino tega itak sam naloži.....
BIOS pa se razume, da naj bi bil zadnji, ki ga proizvajalec ponuja.......
In ja, moj prenosnik je letnik 2010 nadgrajen s SSD diskom, sedaj pa je dobil novo baterijo. Kljub letom dela BP!

Edina težava, ki sem jo imel, je bil "prastari" računalnik in njegova grafična kartica. Tam je bilo potrebno zamenjati grafično kartico s sodobnejšo. Slika je sicer bila, ampak z neko katastrofalno kvaliteto.
kolikor opažam, win10 ni toliko problem hroščev, kot česa drugega. ker so jih ponudili zastonj, je jasno, da jih hočejo spremenit v stilu androida ipd v en skupek bloatwerja, ki ti potem že normalno delo s programi ipd spreminja v zahtevah po updejtih (ki so vse drugo kot to), skritem reklamiraanju, cloud storitvah ipd. da ne omenjam potem samo delovanje v brskalnikih..
to vse bolj opažam in vse bolj me moti. win 10 (naloženi po pomoti, ker je seveda nonstop prikazovalo updejt okno) so mi povozili določene gonilnike, ki so mi recimo skener spremenili v kup namizne šare 8pogojno uporabne z vuescanom), saj se jim recimo očitno ne zdi vredno tega spisat za 10tko (tako s trani epsona, kot microsofta), printerji se drugače obnašajo itd itd.

pod črto, vse bolj razmišljam, da vrnem nazaj komplet na sedmico, pa se naj potem žvižgajo.
Kdo še uporablja internet explorer, da ne govorimo o tistem "čudežu" od edge?
Saj imaš na voljo alternative!
Če govorimo o operacijskem sistemu brez dodatkov, je ta stabilen. Dodatki pa niso nuja za uporabo, zlasti ker je dosti drugih boljših rešitev

Scaner je problem, ampak ne zaradi win 10. Vzroka sta dva:

1) to kar si sam napisal, da proizvajalci scanerjev ne nadgrajujejo gonilnikov

2) zelo verjetno si imel prej 32 bitne windowse, sedaj pa imaš 64 bitne. Tu pa se pojavi potem problem, da se razni Acdsee, PaintShopi, ..... naložijo v 64 bitni različici, ki pa ne podpirajo twain gonilnike. Rešitev je v VueScan (ne preveč elegantna), ali pa da naložiš enega starejših urejevalnikov slik v 32 bitni različici.
Npr, pri meni ACDsee 7 (32 bit) deluje brezhibno......
izotop Napisal:pod črto, vse bolj razmišljam, da vrnem nazaj komplet na sedmico, pa se naj potem žvižgajo.
po XP-jih (pack 2,3) daleč najbolj stabilen sistem....
PS. tudi meni so julija "po pomoti" povozili 7.....dogaja se točno to, kar se opisuje v tej temi...
V službi mi nagajal abdob....rešil z Foxit Reader_začuda dela odlično, če bi vedel, bi že prej skenslal Abdob
1 2 3 4
Iskanje po temi