Objave: 7
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni, potrebujem nasvet, pomoc in mnenje. 21.4 letos sem se preselila v Grosuplje v 3stanovanjsko hiso. Bivam v najvisem stanovanju, gospod je bil neverjetno vredu oseba. Najemnina znasa 430€ in veliko je 64m2, vendar je neopremljeno, ima samo kuhinjo s pecico in stedilnikom ter kopalnico z wcjem ter tus kabino. Aja in ogledalo z umivalnikom. Seveda se mi je v startu zdelo veliko ampak bila je nuja. Podpisali smo pogodbo v kateri je najemnina 80€, opis da je stanovanje popolnoma opremljeno in ima vse prikljucke.. sprejela sem vse pogoje, ker je rekel da glede na znesek se bomo vse dogovorili. In zacelo se je, najemnino placujem 26tga v mesecu, ker mi je iz prijaznosti vrnil 100€ ko sem placala prvo najemnino je bilo v maju 530€..brez stroskov. Seveda gospod popisuje elektriko sam, brez moje vednosti. Stanovalca spodaj imata odstevalnr stevce, jaz ne. In seveda junij je tukaj, prinesel je listek iztrgan iz nekega blokca na katerem pise - 625kW 76€ in se za vodo snago in to okoli 24€, uglavnem prislo je tocno 100€.. stvar je sedaj pa taka, odkar sem tukaj (21.4.) Pa do 5.maja so delali novo fasado, tudi on sam veliko dela okoli hise s dolocenimi aparati, ker pa imata sostanovalca spodaj svoje stevce jaz pa ne, predvidevam da gre vse na moj racun. Vendar nimam nobenega dokaza da je tako, niti da jaz nisem porabila toliko elektrike ker me res nikoli ni doma, samo zvecer kolikor si skuham se strusiram in pogledam kaksen film.. nerazumem, kako je kaj takega mozno, kajti prijateljica cez cesto ima malega otroka in pere 4x dnevno, otrok ima televizijo racunalnik vse mozno ves cas prizgano a ima 65€ elektrike.. nicesar ne morem, ko sem mu rekla da je malo prevec je rekel da toliko sem porabila, in da tako pac je. Posvetovala sem se z sostanovalci, vse skupaj imamo stroskov ki nam jih je dal 266,80€, ko pa sem sestela na poloznicah vodo in elektriko pa pride 243,50€.. + tega da sem morala kabel za internet, preko strehe potegniti sama, ker baje to ni njegovo delo, a v pogodbi pise drugace. Tudi glede izolacije se mi mesa, vrocina ves cas on pa me se neumno vprasa ce je kaj vroce pa ce ze mam klimo, na zacetku jo je celo obljubljal. Se opravicujem za roman, ampak obupana sem, jutri je dan placila, nevem kaj naj.
Hvala za vsak odgovor ze v naprej.
Lp, Valentina
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Tisti del kjer piše da je bil neverjetno vredu oseba, spremeni v da je hinavska in zahrbtna oseba.
Nasvet: poišči si drugo stanovanje.
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
V pogodbi ti piše, koliko je najemnina. Toliko mu plačuj, in ko bo ponorel, mu reci, da tako pač je. Nima smisla, da se še ukvarjaš z njim.
Ocena:
0
Moja placa znasa toliko da poskrbim za najnujnejse stroske in najemnino, ce to naredim mi bo rekel pojdi pa stran, spet bom rabila 1400€ da nekje najdem nekaj placam varscino najemnino in tko dalje pousod pa hocejo 2 varscine. A imam kaksne pravice tukaj sploh?
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Imas pogodbo za 80€ za nedolocen cas?
Placaj 80 ...in ne podpiraj davcnega goljufa...konec koncev si sostorilka tudi ti.
Zal drugega ne morem napisati, ker si ocitno v stiski, ki jo ta "zelo uredu gospod" izkorisca na veliko...ne le z goljufanjem drzave, ampak krade tudi tebi, saj mu ocitno placujes vsaj elektriko, ce ne se drugih stvari.
Mimogrede: 625 kwh jaz ne porabim v hisi, pa laufam sauno, sanitarno toplotno crpalko, elektricni stedilnik in pecica nonstop, dva hladilnika in zmrzovalna omara in se ogrevam kopalnico na elektriko....plus cistilna naprava, pumpa, pa tudi kar nekaj postorim v delavnici...
Se to: za 400€ + stroski dobis 3 sobno stanovanje v Kamniku, opremljeno.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Napiši, kje je tvoje delovno mesto (vsaj približno točno), da ti bo kdo lahko pomagal... pa tudi, ali si pripravljena na kako skromnejše stanovanjce... pa, ali se bi vozila kak km dlje na delo....
Ocena:
0
Groza, v kaj sem se spustila.
Delam sicer preko studenta, v lokalu v Ljubljani, ampk nima veze pac tudi skromnost ni tuki point. Kr tole kar mam zdaj je itak nc od nc. Pac glede opreme in usega. Veliko sem vlozila v stanovanje. Kaj bo jutri ce mi rece naj poberem stvari in grem.? Ko mu bom rekla da mu ne placam stroskov toliko kolikor jih zahteva?
V pogodbi mi pise odpovedni rok 60 dni, a to tuki velja?
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Mi imamo elektrike mesečno okoli 50€ v hiši kjer je praktično vse razen ogrevanja in vode na elektriko in nič ne pazimo na porabo.
Po napisanem sodeč si plačala varščino, v kakšnem znesku? Imaš potrdilo ali priče?
Ocena:
0
Verjamem, to je normaln znesek in nevem kaj je kle tok kao pozrlo elektriko..
Ne nisem placala varscine, sva se sicer zmenila da jo bom po obrokih ampak mi prejsni mesec ni zneslo. Mogla bi jo pa dat isto 430€
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Za začetek, naj pokaže račune v originalu in potem, kako jih je razdelil, ne pa tja v 3 dni. Menim, da tega ne rabiš + prevozi v Grosuplje zračunaj, koliko to mesečno stane.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Lepa najemnina. Za najemodajalca. Pa se neverjetno radodarno najemnico je dobil. Ko mu najemnica nekoliko popravi financno luknjo v zepu in opremi hiso, ji bo pa se "pod rjuho zlezel".
Kaj narediti? Iskati drugje. A do takrat placevati 80 ali 450 pa varscino in stroske pa ne upam svetovati. Bi pa placeval na trr in ne v gotovini.
Parking v lj imas? A bi hodila z vlakom v lj?
Ta tvoja soseda cez cesto je tudi biser ki pere 4x dnevno.
A tisto kar si vlozila lahko odneseš/prodas na bolhi vsaj za pol cene
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
In kako veliko stanovanje potrebuješ /želiš. Ker 64m2 za eno osebo ki ni ravno serekeš je res veliko... Mi smo na koncu eno leto 4 ziveli (2+2 otroka) v pol manjsem. Res da je bila guzva, pa dolocene stvari pri starsih, ampak..... Na zacetku ko sem bil sam je bilo pa carsko. Se pospravljeno precej hitro.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Dober predlog je, da ga prosi za racune in razlago razdelitve.
Povej mu, da je nemogoce, da bi ti porabila toliko elektrike.
Ce imas odpovedni rok 60 dni, te cez nic ne more vreci na cesto....in ce mu varscine se nisi placala, potem se izgovarjaj, da nimas denarja.
Glede na to, da imas pogodbo za 80€, ne verjamem, da bo sel s tozbo na sodisce.
Pazi pa nase, ker taksni modeli lahko postanejo hitro nasilni...vsekakor pa cimprej spokaj stran, saj je vec kot ocitno, da te grdo izkorisca in moras temu cimprej narediti konec.
Srecno!
Ocena:
0
To z prevozom v lj ni tezava, zacnem pa sicer z julijem delat v DSO Grosuplje, tako da to nebo tezav.
Nikakor ne bo sprejel tega, da mu placam zgolj 50€ stroskov.. veliko argumentov imam ampak nevem kaj bo rekel.. bila je stiska in primorana sem se preselit v 2 dneh in seveda tole je bila takrat edina moznost, ker imam pa psa je biu on edini ki ga je odobraval. Tudi to je eden od razlogov zakaj sem tukaj. Mi je pa v veliko pomoc da sem lahko prebrala kaksne stroske imate drugi pa prakticno vec aparatov in priklopljenih stvari kot jaz. Trenutno imam prost dan, in lastnik ima avto pred hiso, predvidevam da je spet v garazi, in kuri na mojo elektriko.. obup.
Hanzi - ali zanimivo je to da je gospod porocen in ima dva majhna otroka, njegova mati in oce pa ves cas visita in "vohunita" okoli hise.. dvomim da bil karkoli probaval pri meni, smeh. Sostanovalci pod mano so stirje ( mati in oce ter 2 sina okol 20, 24 let) imajo stroskov 109€ najnizji stanovalec pa 51€ s tem da je imel mesec nazaj 30€, sredi poletja a vsak mesec visji stroski, meni je rekel da naj se na zimo pripravim da bo 300€ stroskov kajti imam radiatorje na elektriko.. svasta ljudje vam recem. Takoj bi sla nekam kjer bi imela postenega lastnika in normalne pogoje, kvadratura meni ni problem ampk finance ker nebi zmogla se ene selitve trenutno.
Medo9- dobila sem poloznico v roke elektrika 177,60€ cela hisa, ter voda 67,60€, ko sem zracunala stroske vseh nas 3 ko smo noter je naneslo vec kolikor je dejansko, nevem mogoce je racunal meni 10 dni v aprilu in cel maj ker vseeno nerazumem, ne spoznam se toliko na te elektrike in vse to kar je se zraven.
Mi je pa lepo rekel da stevc pride in da kljub tem bom morala junij placat se tako kot sedaj, to mi je prav in posteno, samo vem da njegovo stemanje zadnje 2 tedna bom placala jaz.
Odkar mi je dal listek ne spim in se resnicno bojim kaj me caka, nism prvic v podnajemu ampk kaj takega pa se ne. Zivela sem na kmetiji s starsi, 110€ majo elektrike pa so 2 hisi, hlev z 40 glavimi zivali, susilna, 5 clanska druzina brez pazlivosti glede elektrike, tako da res ne razumem, kaj mi bojler toliko zre?
Naj gre v tozbo, ce bom placala kazn kot sostorilka jo pa bom, odvetnika mam dobrega, za to se ne bojim, bojim se biti brez strehe nad glavo in brez denarja ker ga tako tezko zasluzim..
Ce postane nasilen, bom tudi jaz, trenirala sem boks tako da mi ga ne bi problem udarit nazaj, vendar nism tak clovek, nikol nebi ranila nikogar.
Kako naj naredim konec, brez vecjih tezav...