Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
V TEM Čatež okvirje pašejo samo njihovi moduli. Obstajajo tudi cenejše , pa tudi dražje variante, samo ne v TEM-ove okvirje.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
28,37€ za nov Tem senzor (EM30) minus rabat???. Res svinjsko drago.
Objave: 41
Teme: 14
Ocena:
0
za ta denar ga kupim prec,te k mam jaz so cez 50 evrov en
Objave: 22
Teme: 1
Ocena:
1
zdravo,
JAKA senzor: IRS-M120, je pa samo v beli in črni barvi. cena z ddv nekje 20€.
Cena tem Čatež pa je senzor EM 31PW (beli) okoli 45€ z ddv. Rabati na tem segmentu programa pri Temu so bistveni nižji od ostalega programa cca. 10%.
Jaka senzor ustreza za montažo v nosilce TEM Čatež-modul sistem. Kvaliteta ni vprašljiva-preverjeno.
lp
Ocena:
14
bery,
kar ne pomeni, da v okvir ne moreš vtakniti tistega, katerega sem ti omenil, se ti ne zdi? Misliš da nebi deloval? Ima pa Tem od maja letos v prodaji nov senzor (2M) v programih Modul in Ekonomik.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://en.calameo.com/read/0002621948b2722c5991c?page=83">http://en.calameo.com/read/0002621948b2 ... 1c?page=83</a><!-- m -->
Objave: 41
Teme: 14
Ocena:
0
arbajter evo jutri grem v elektro trgovino v grosuplju pa bom pogledal za tega,pa upam da majo ga v sivi barvi.bom pa se pogledal za senzor jaka
hvala
Ocena:
14
V sivi barvi ga ni. Dobiš ga v sledečih barvah:
EM30PW - bela
EM30IW - bež
EM30ES - srebrna
EM30SB - črna mat
Če ga ne dobiš, sporoči, pa ti ga priskrbim. Oznako starega veš?
Objave: 13
Teme: 4
Ocena:
0
Mene pa zanima, ali je mozno narediti kaj glede dometa pri TEMovih IR senzorjih. Dometa imajo 8 m, kar je veliko prevec, saj se nonstop prizigajo.
Objave: 315
Teme: 39
Ocena:
0
sam imam Steinelovega ter 6 led luči na stopnišču že 9 let - zamenjal še nisem nič - je pa bila cena senzorja takrat okrog 60 EUR
Ocena:
14
Ti imaš na zidu (glede na napisano ceno) Steinel IS-2, ki velja za cenovno boljši senzor (pa se mi jih je vseeno v desetih letih nabralo kakih 15 crknjenih, kar je ogromno).
goinup
Lokacije, kjer se bo vgradilo (montiralo) senzorje je treba že ob izdelavi instalacije dokaj tehtno premisliti ravno iz razlogov, kot jih omenjaš (in Steinel pri tem nebi bil nobena izjema, ravno tako bi prižigal nonstop). Ljudje naredijo dostikrat napako, ko te vgradne senzorje (pri tebi gre za temov EM31 ali pa EM32) locirajo na taka mesta, na katerih potem sicer vršijo funkcijo, ampak jih potem ta "funkcija" moti, ko senzor izza kakega vogala "vidi" v dnevno sobo, kuhinjo ali kak drugi prostor, kjer si zaradi tistega gibanja v teh prostorih v bistvu ne želimo njegovih vklopov luči. Zato je potrebno taka mesta dokaj z premislekom določiti, da kasneje ne pride do takih konfliktnih situacij.
Kaj sedaj storiti? V bistvu nekih večjih možnosti nimaš. Obrni gumbek za senzorjevo foto tipalo na minimum (obrneš ga na "luno"), s tem boš nekoliko zmanjšal obdobje v katerem bo pričel z delovanjem. Druga možnost je da na zgornjo polovico leče namestiš "senčilo" v obliki koščka izolir ali kakega drugega traka (še najbolje je to storiti z belim trakom in z notranje strani leče, da ni vidno navzven), in tretja možnost - prestavitev senzorja na mesto, kjer ga gibanje iz dnevnih prostorov (kuhinja, dnevna soba ipd.) ne bo motilo. Njega (senzor) in tebe. Ampak za to varianto je potrebna že štemarca.
Objave: 437
Teme: 0
Ocena:
1
Ali pa zamenjaj senzor s takim, ki ima nastavljivo območje zaznavanja, npr 1-8 m.
Ocena:
14
V nosilec NM20-70 paše kaj že? Tem in Vimar Plana. Konec zgodbe. Vse preostalo je improvizacija. Lahko vzameš temovo blendo TM21 ali TM22 in vanjo zmontiraš kak nemški mini senzor proizvalca Goobay, ketaremu se res da nastavljati občutljivost (senzibilnost). Ali pa za kaj ne vem? Hint: laiki tega ravno ne bodo zložili skupaj, če se ne motim.
Ocena:
14
Briga me za tisti "prav".
Ponovno preberi, kaj sem napisal: laiki tega ravno ne bodo zložili skupaj, če se ne motim? A štima? Ti, jaz in še nekaj "izobraženih" iz tega področja morda. Vse preostalo je TEMA, tista ta črna.