PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnik Ekoker

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

imam pozidan dimnik Ekoker in sicer do strehe. Sedaj bi rad naredil preboj čez streho pa me zanima nekaj stvari.

- Kot končno oblogo bi rad dal pločevino v barvi žlebov in strehe pa me zanima, ali je potrebno med pločevino in oblogo dimnika dati kaj negorljive izolacije?

- ko smo betonirali ploščo se je mudilo in sem pozabil dati negorljivo izolacijo med dimnik in betonsko ploščo, kaj naj naredim? Naj pustim, je komu dimnik kasneje popokal ali naj poštemam in dodam 3cm izoalcije? Naj omenim, da bom imel peč na pelete za ogrevanje, kjer temperatura izpušnih plinov ni tako visoka.

- ker gre dimnik skozi eno od sob me zanima, ali se tam dimnik enostavno omeče z malto ali pa je potrebna prej še dodatna obloga?

Hvala
guslovd,
- potrebna ja samo podkonstrukcija;
- ali si dimnik/plašč direktno zabetoniral? vsaj z dveh strani ga malo dilatiraj, da bo lahko dihal; se pa strinjam, da ne bo velikih T v njemu, da bi ti počilo; po "P.S-u" pač ni;
- samo prekitaj ga z kakšnim lepilom, pa bo v redu; pozornost stikom; ga tudi smeš ometati; pozornost odmikom od lesenih delov ostrešja/hiše!!
Lep pozdrav
Iskanje po temi