PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Vrt in okolica Kateri visokotlačni čistilec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Kateri visokotlačni čistilec priporočate bolj za hoby uporabo (čiščenje terase,ograje, avtomobila).
Želel sem kupiti karcher k4 premium home, vendar me skrbi plastična črpalka ter opozorilo da se ga lahko uporablja le 30 min nato pa se mora ohladiti...
Če tema ne sodi sem jo prosim prestavite. Hvala in lp
Glede na to za kaj reč potrebuješ, greš v BauBau, pogledaš kateri ti je všeč in kupiš. Jaz sem kupil pred leti enega malega od Elektromachinen, dela vsa ta leta - recimo 8 let, brez najmanjše težave. Sem tudi pral že z zelo vročo vodo, tako da je začel smrdet, preklopil in mrzlo in deluje brez težav še naprej. Cena med 50€ in 100€ če crkne v roku 5 let, ti dajo novega, če kasneje pač kupiš drugega.

Moje izkušnje pač Smile
Kot rečeno, všeč mi je k4 ampak imam pomisleke glede plastičnih vitalnih delov. Glede na ceno 250-300e bi želel nekaj kar bi mi delalo kaj več kot 2 leti kolikor je garancije.
@SloCup, a tvoj electromaschinen omogoča sesanje iz vedra ali je pogoj, da je priklopljen na omrežje (pod tlakom)?
Ta moj rabi priklop na pritisk. Glede na to da imam vodovod in deževnico preko hidropaka mi je samosesanje brezpredmetno. Jaz tega za 300€ gotovo ne bi kupil, ker razen napisa na njem ni nič posebnega Smile
Je pa to moje mnenje.
Tudi moje...
Po odpovedi Karcher-ja 380, po nekje cca 8 letih, sem nabavil letos Makito HV102 http://www.ideo.si/iskanje/visokotlačni%20čistilci
Za opisano uporabo več kot dovolj...in zelo zadovoljen (razen nivo hrupa).
Po karakteristikah je celo šibkejša od prvega, v dejanskem delovanju pa ga prekaša.
Pritisk je močnejši, dobra nastavitev šob, lahek in priročen tudi za nošnjo, da so mi celo prej prioritetna kolesca nepomembna.
Delno moti nastavek (filter) priklopa vode -ki štrli iz mašine, je pa lahko odstranljiv-vijačen. Glasnost je močnejša napram prejšnjemu, odgovarja deklariranemu podatku[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")makitaunichr("46")si/tool/22007/HW102unichr("46")html[/url]
Super lahko odstranljiva cev- lažje povijanje, kot tudi hranjenje naprave.
ZeKl Napisal:Pozdravljeni,
Kateri visokotlačni čistilec priporočate bolj za hoby uporabo (čiščenje terase,ograje, avtomobila).
Želel sem kupiti karcher k4 premium home, vendar me skrbi plastična črpalka ter opozorilo da se ga lahko uporablja le 30 min nato pa se mora ohladiti...
Če tema ne sodi sem jo prosim prestavite. Hvala in lp
tole me malo preseneca, oz. mi opozorilo ni znano. vsi kärcherjevi visokotlacni cistilci od serije K4 dalje imajo namrec vodno hlajeno crpalko, katere prakticno ne mores pregreti, ce peres z hladno / mlacno vodo.
sem imel predhodnika k5 (predlani so kpl. preimenovali serijo) in je bil super agregat. pri hisi imamo ze skoraj 30 let kärcherja (tudi moj sedanji bo kmalu star toliko) in drugih sploh ne gledam. je treba tudi upostevati, da so rezervni deli vedno na voljo za pameten denar.
gt001,
Kupoval kerherja pred meseci.
K4-plastično ohišje črpalke-vodno hlajena
K5-aluminjasto ohišje črpalke-vodno hlajena
Timi11.
K5 ima res aluminijasto ohišje črpalke, ki pa ima se vedno plastično glavo (neprevejeja inf.) Lahko ga priklopis na vodo le do 40 st.C kot ostale nižje serije.
Za katerega si se pa ti odločil?
nobenega hobi visokotlacnega cistilca ne smes priklopiti na vroco vodo. ce bi rad pral na "paro", potem moras nabaviti profesionalnega xkrat drazjega, ki si sam greje vodo.
K7 lahko na priklopis na vodo toplo do 60 st.C
Jaz sem vzel Lavor z alu črpalko. Za domača opravila dovolj. Zaenkrat dela 2 leti brez težav. Tlak dober, komplet priloženih šob uporaben. Priložena je bila tudi okrogla krtača za čiščenje tlakovcev in podobnega. Je bila enkrat akcija za 99 EUR pa je šel z menoj domov.
zdravo.
imam eno vprasanje. nabavil sem karcher k5. pise da lahko priklopimo vodo do 40 stopinj.
jaz imam v boljerju vodo 42. ali so lahko kaksne tezave pri uporabi? ima kdo izkusnje?
hvala
Jaz se vzel Kärcher K 2 Premium Home + kompl. za čišč. cevi in je za okrog bajte čisto OK. Pa še ful ugodno je bil, 99€ na Mimovrste.

Res je, da ni ful močan, a na klubu imamo tudi Karcherja ranga sedanjih K5 in če je treba, si enkrat, dvakrat na leto tistega pripeljem. Za vse ostalo pa: ima K2 vse kar imajo veliki!
1 2
Iskanje po temi