PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Terasa in ploščice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na teraso ki je na prostem, bom položil ploščice. Na
terasi je že narejena betonska plošča. Kako in s čim jo
naj zaščitim, da ne bo vleklo vlage iz tal. Da ne bodo potem odstopale
ploščice. Je sploh potrebno kakršna koli zaščita pred polaganjem

Prosim za nasvet izkušnje
Je potrebna - 2k fleksibilni hidroizolacijski premaz (npr. S-T8 od Den Bravena) v kombinaciji z tesnilnim trakom ter predpremazom za boljši oprijem.

Na takšno hidroizolacijo pa polaganje keramike z kvalitetnim fleksibilnim lepilom ter zatesnitev stika tla/stena z trajno elastično tesnilno maso, priporočeno na osnovi MS polimerov (kot je npr. Hybrifix).

Moj nasvet.

Lp
[img][img][/img][/img]Zdravo,
Da ne odpiram nove teme, pred hišo, prag imam namen položit granitogres ploščice, ker se mi zdijo pralne plošče precej grobe. Tako bi dal na zadnjo stran hiše in ob strani pralne plošče, na sprednjo stran pa keramiko. Dvorišče bo tlakovano s tlakovci. Površina, kjer bodo ploščice je dimenzije 1.6m x 11.0m. Ploščice imam ogledane dimenzije 30.5 x 60.5 cm. Če polagam z daljšo stranico vzporedno na hišo, mi zmanjka 8 cm, če pa polagam pravokotno z daljšo stranico na hišo, pa lahko režem. Nimam predstave, kako bi izgledala postavitev z daljšo stranico pravokotno na hišo in kako vzporedno na hišo?
Kakšna mora biti priprava tal? Ali suhi beton kot za pralne plošče( ploščice bodo podvržene vremenskim vplivom)
Lepilo vem da mora biti fleksibilno?
Ali se da ploščice polagati na stik ali je bolje polagati s fugami? Kaj je bolj priporočljivo? Fugiranje bo težko, kjer je ploščica hrapava.[img][/img]

hvala za odgovore.
ne vem zakaj vsi komplicirate z pripravo tal,beton se pomete ,namaže z emulzijo in gasa polagat ploščice z nivedur E lepilom, potem pa fugiranje z f. maso mapei ampak moraš imet mašino,pa so lahko še tako grobe ploščice u nulo spuca,tako da naredil sem že 1000 teras in balkonov pa še nikjer niso jamral da je kaj narobe.
Potemtakem je bolje polagati s fugami kot na stik. Kakšna pa je fugirna pištola oz .koliko stane za kupit? Ali je potem smiselno oz. potrebno premaz z hidroizolacijo, ker bo to na tleh?
Pa še eno vprašanje, kako se da tu gor prilepit sliko, da malo dokumentiram?
nikolas2001 Napisal:ne vem zakaj vsi komplicirate z pripravo tal,beton se pomete ,namaže z emulzijo in gasa polagat ploščice z nivedur E lepilom, potem pa fugiranje z f. maso mapei ampak moraš imet mašino,pa so lahko še tako grobe ploščice u nulo spuca,tako da naredil sem že 1000 teras in balkonov pa še nikjer niso jamral da je kaj narobe.
spominjaš me na mojega prejšnjega keramika, zaradi katerega sedaj saniram teraso in bom imel po 7 letih ca. 5000 eur stroškov, ker ni bilo narejeno, kot se spodobi.
mbobovnik je še najbolje napisal, kako se dela.
potem pa prit pogledat moje objekte,pa mi ne pametovat in nas vse devat v isti koš, v svoji 20 letni dobi še nisem imel reklamacije, ne vem pa zakaj vsi hočete neka mazila ko itak nič ne pomagajo,če ni dobro zafugirano,in to z dvokomponentno f maso za bazene,to pa niste vedl ,pametnjakoviči
Nočem nobenega žalit/"mu v zelje hodit", ampak kolikor hodim okrog in opazujem, vidim, da so slovenci zadovoljni z skoraj čimerkoli že.. kupijo nova okna, vpraša kakšna so in ti odgovorilo "bela" Smile silikon okrog oken gre po ene mesecu vstran, pa stranko to ne moti, ne reklamira.. stiki ploščic talnih/stenskih so skoraj v vsaki kopalnici popokani, ker se praviloma tam uporabi fleksibilna tesnilna masa in ne fugirna masa, pa se nihče ne sekirani... vsak majstor reče "tak jaz delam pa je vredu", nihče pa kasneje ne hodi več odzadi gledat, kako je..

Vem, da stranka "zategujejo" s ceno.. tako da razumem tudi izvajalce.. ampak zastojn niso razvite neke sistemske rešitve.. če vsi garantirajo ter priporočajo takšen način (Mapei, Sika, Kema, Den Braven,...), potem mislim da je že nekaj na tem..

Moje mnenje..

P.s.: nikolas2001, nič ne leti proti tebi, samo izražam mnenje..
To sem najdel na forumu od terakote, njegova izjava. je to odgovor na to debato?

Če pod betonsko ploščo ni zapore, ki bi preprečevala kapilarni dvig vlage iz podlage (zemljine, tamponskega nasutja...), hidroizolacije tik pod ploščicami ne smete narediti. Obvezno pa je potrebno odbrusiti zgornji prhel sloj betona.
bravo,evo odgovor od najboljšega mojstra(takoj za menoj)
Zdravo
iz vsega napisanega sklepam, ker bo moja zadeva na tleh in ni terasa, da hidropremaz ni potreben, ker bno prihajala vlaga tudi iz talo, je pa zelo pomembno, da zadevo dobro in kvalitetno zafugiraš. Se pravi, ploščice oz. pralne plošče ne postavljat na stik ampak s fugami in dobro zafugirat. Se motim?
bravo,pravilno.
Pozdravljeni,
položiti nameravam oblogo na pločnik in teraso (cca 90m2), ki pa ni in ne bo v celoti nadkrito (cca 50% je nadkrito). Pločnik in terasa sta sedaj betonska - spodaj ni prostorov oz. podkletitve. Bil sem že trdno odločen, da bo zadeva oblečena s keramičnimi ploščicami, vendar sem že večkrat slišal, da ploščice (zaradi dokaj hudih zim), vrže ven in sedaj neprestano kolebam med peskanimi ploščami in keramičnimi ploščicami.
Po drugi strani mi zaradi končnih višin, veliko rezanja (polkrožna terasa) in obložitve čela terase, najbolj ustrezajo ploščice...
Skratka, po prebranem na tem forumu, sem si zamislil, da bi bila izvedba sledeča:
1.) Dobro očistiti betonsko podlago
2.) Premazati z emulzijo
3.) Lepljenje ploščic z extraflexibilnim lepilom
4.) Fugiranje s kvalitetno fugirno maso

Hidroizolacije ni, ploščice, ki imam ogledane so granitogres debeline 9mm, proizvajalca Del conco.
Sedaj me zanima ali sem si zadevo OK zamislil in če ne kaj naj spremenim, poleg tega me zanima katere proizvode priporočate (emulzija, lepilo in fugirna masa), da bo zadeva narejena kvalitetno.
Vnaprej hvala za odgovore.
Mogoče bi bilo smiselno premisliti o epoks fugirni masi, ki nase ne veže vlago, kot npr. cementne fuge. Verjetno tudi težje prepušča vodo oz. je manj mikro razpok.

Druga varianta je fugiranje z silikonskim kitom primerne barve. Ampak me skrbi obstojnost na nezaščiteni terasi (poleg težav s plesnijo).

Kaj pravite?
Bom še jaz nekaj vprašal.
Imam veliko teraso 110m2 ki je ubistvu streha od nadstreška.
Praviloma če 100 x poudariš zidarjem naj ima plošča padec od hiše jo ima ravno kontra in tako je tudi v mojem primeru.
Kot sem razbral iz forumov bi na to ploščo moral navarit jubitekt trakove, stiropor, estrih, fleksibilno hidro izolacijo in nato keramiko.
Čedalje boj se sprašujem v čem je poanta spodnje bitumenske izolacije, po mojem čisto nepotrebna :?:
1 2
Iskanje po temi