PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Talno + TČ(zrak voda)->primorska Ajdovščina+ cca 250m2

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Sem iz Primorske (Ajdovščina).
Gre se za novogradnjo, pa bi rad imel kar se da optimalno ogravanje (cena in kvaliteta + dolgoročnost).

Hiša bo imela cca 250m2 ogrevalnih površin (pritličje 200m2+mansarda 50m2).
Hiša ima tudi klet veliko 100m2, ki pa NE bo ogrevana.

Ogrevanje bo povsod TALNO.

Prebral pa sem tudi kar nekaj forumov, pa me zanima mnenje konkretno glede Ajdovščine in našega primorskega podnebja.... (ker tule ni velikega mraza... je samo močna burja).

Kar sem bral do sedaj, bi verjetno prišla najbolj v poštev TČ zrak-voda.

Kakšen komplet ogrevanja bi mi svetovali za takšno hišo kot bo?

Pomembno mi je, da je dobra kvaliteta za dobro ceno, pa da imate sami že dobre izkušnje....

hvala
Izolacija bo sledeča:

- Fasada (20 cm--->na tisti strani kamor piha burja..... drugod 15 cm).
- Streha (30cm)
11 kw. Poskrbi, da je ne odpihne burja.
Odpihalo ravno ne bo.....
Vseeno pa dobro premisli kako jo boš obrnil.
Če ti bo nabijalo ravno v ventilator, lahko ustavi pretok zraka.
Miren pri Gorici, rob vasi, 170 m2c + 40 m2 kleti
ogrevanje talno, toplotna na severo-vzhod strani hiše
burja butne direktno tja, šel ob najmočnejšem vetru opazovat TČ nisem opazil, da bi jo kaj motilo, je pa res da je ventilator velik in ima dokaj močen motor, kakšnega imajo inverterji ne vem...
kronoterm zvr 11 kW dela brez problema
boš hladil tudi z toplotno črpalko...namreč jaz imam tako
in bravo glede fasade, sam imam vsepovsod 10 cm grafitnega...saj je prek zadosti, samo če bi še enrkat delal bi dal na stran proti burji 15 cm...
razmisli o 3 slojnih oknih...se zelo pozna in dobrem tesnenju na oknih Wink
Homer Napisal:Odpihalo ravno ne bo.....
Vseeno pa dobro premisli kako jo boš obrnil.
Če ti bo nabijalo ravno v ventilator, lahko ustavi pretok zraka.
V mislih sem imel tisto montažno hišo v Ajdovščini, ki je celo odpihnilo.
pa še en nasvet...pozimi pri recimo -5 in piha močna burja...
boš mogel prilagoditi vremensko krivulju...saj toplotna smatra, da je samo -5 ne upošteva pa še pritiska burje na hišo, tako da je potrebno malenkostno dela ampak se da super
jaz recimo ob napovedi močne burje, dvignem za dve stopinji vremensko krivuljo
raje malenkostno večja poraba, ampak topla hiša in srečna žena (tisto zadnje je itak najbolj pomembno če imaš goričanko Tongue)
V Ajdovščini so razmere popolnoma drugačne kot v Mirnu. Tudi zunanja temperatura je pozimi vsaj kako °C višja. Burja je pa neprimerljiva. Kar se tiče motorja ventilatorja in vpliv burje je za nepoznavalce lahko mali problem. Za nas, ki zadeve servisiramo, pa velik. Zato je še kako važna postavitev oziroma preprečitev okvar motorja. Če je ventilator večji je to lahko samo še večji problem.
Zato se bi bilo potebno laikom glede tega včasih vgrizniti v jezik in ne pisat neumnosti. Ko pride do okvar ne bo nikogar več zraven. Bo pa lastnik ostal sam z začudenjem, kaj so mu takrat pisarili na forumu.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Vpraanje brez cinicnega prizvoka in vlliva na karkoli...
Pri inverterjih v mirovanju se motor vrti v prazno ali je blokiran?
Meni se vrti v prazno in po mojem to tudi vpliva..
Ker ce je blokiran v mocni burji je cel hudic...
Je pa res, da je v mirni zmerna burja
Precej nepomembno, če se v mirovanju vrti ventilator v prazno ali ne.
Je pa zagon ventilatorja, ki se zaradi vetra vrti v napačno smer vsaj problematičen ali pa nemogoč.
Ravno tako lahko burja delujoč ventilator zaustavi ali vsaj preobremeni. To pa prinese posledice .......
Itak mores postavit, da se ventilator vrti v pravo smer oziroma da piha skoz toplotno, ce se ne da dat v zavrtje/ kaj pa je itak vedno priporocljivo
Osebno se ne bom nikoli navadil na to burjo
pa pazit, da TČ-jke burja ne prevrne
Zanimivo, a noven nina temeljev vsaj pol metra globokih in zasrafano toplotno?
v predelih z burjo zašraufanje v betonski podstavek/jašek lahko ne bo dovolj
1 2
Iskanje po temi