Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Komarniki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komarniki
Pozdravljeni,
jaz bi pa prosila za vašo pomoč glede komarnikov. Nameravamo zamenjati vsa okna, hkrati vgraditi tudi integrirane (rolo) komarnike v predokvir polken.

Ima kdo kake izkušnje kako je z zamenjavo komarnika, če se uniči/poškoduje? Se lahko zamenja le komarnik (rolo) ali je potrebno pred menjavo komarnika odstraniti tudi okvir s polkni?

Hvaležna bi bila tudi za vse vaše (pozitivne in negativne) izkušnje s komarniki. Zdi se mi, da je več takih, ki vgrajujejo komarnike in rolete, mi pa žal te možnosti nimamo in moramo imeti polkna.

Vnaprej hvala za pomoč in nasvete!
V polkna se vgrajuje rolo komarnike med okvir polkna.
Okvir mora tako biti vsaj 5 ali 6 cm debel (odvisno od proizvajalca komarnikov).
Ponavadi je tako, da se polkna naroči kar s komarniki in tako ni straha, da ne bi pasalo skupaj, da bi bili različne barve ali kaj podobnega.
Komarnik se lahko kadarkoli zamenja, ker je klasični rolo in nima veze s polkni.

Če imate vodila vgrajena v okvir polken, je stvar bolj komplicirana in dražja. Se pa tudi tukaj da z lahkoto zamenjati tako mrežica z vretenom, kot tudi tista dva štoparja v vodilu.

Izkušnje s komarniki! Ali transpatec mrežica (oz. kakršenkoli naziv ima že) ali brez njih. Druge ni!
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
Mene pa zanima katere komarnike bi rajši dal na PVC okna z notranjimi žaluzijami.
Samostojni rolo komarnik ali fiksni komarnik? Dobil sem predračun za dva okna in razlika med enim in drugim komarnikom je minimalna. Okna se drugače nahajajo v pritličju na J strani proti dvorišču.
Fery Napisal:V polkna se vgrajuje rolo komarnike med okvir polkna.
Okvir mora tako biti vsaj 5 ali 6 cm debel (odvisno od proizvajalca komarnikov).
Ponavadi je tako, da se polkna naroči kar s komarniki in tako ni straha, da ne bi pasalo skupaj, da bi bili različne barve ali kaj podobnega.
Komarnik se lahko kadarkoli zamenja, ker je klasični rolo in nima veze s polkni.

Če imate vodila vgrajena v okvir polken, je stvar bolj komplicirana in dražja. Se pa tudi tukaj da z lahkoto zamenjati tako mrežica z vretenom, kot tudi tista dva štoparja v vodilu.

Izkušnje s komarniki! Ali transpatec mrežica (oz. kakršenkoli naziv ima že) ali brez njih. Druge ni!

Hvala, Fery! Tole nama je bilo v pomoč pri odločanju.
Kot ste rekli, najbolje je vzet vse skupaj - in tako bova tudi naredila - zaradi barve, zaradi popusta, da bodo delavci prišli le enkrat (upamSmile ...
In moram priznat, da na mrežico nisva bila pozorna - hvala, da ste opozorili tudi na to.
Valjda da rolo. Kam boste pa pospravili drugače tisto šaro pozimi?
Da vam pa še tisto malo svetlobe krade, v obdobju, ko komarjev ni, je pa brez veze.
Pozdravljeni,
spet bi potrebovala informacije & pomoč.
Na balkonska vrata bova (verjetno) dala plise komarnike (zaradi odpiranja, manjše možnosti poškodovanja...). Je pri teh komarnikih isti način vgradnje kot pri rolo (tj. v predokenski okvir za polkna)? In predvidevam, da je zamenjava v primeru poškodovanja tudi ista - tj. da ni treba odstraniti okvirja od polken?
Zanima me še koliko je širok plise komarnik, ko je stisnjen? Koliko okna prekrije? Je grdo videt? Morda (malo) tupa vprašanja, a si jih nimam kam it ogledat, po slikah proizvajalca pa je itak vse lepo in super in enostavno in praktično in oh in sploh.
Hvala!!!
Da, isti način vgradnje.

Vgradi se jih med okvir. Tudi odstrani se jih ravno tako, brez problema.
Kako praktični bodo, je pač odvisno od vrste balkonskih vrat in polkenskega okvirja spodaj. Če imate klasičen prag in okvir od polkna tudi spodaj, potem spodnje vodilo ne bo moteče, če imate nizki prag in je polkno spodaj brez okvirja, je treba malo pazljivosti pri načrtovanju in montaži.

Širina? Odvisno od proizvajalca. Ampak v grobem velja, da bo na zloženi strani širok 8 - 11 cm (odvisno od širine), na zapirni strani pa je vodilo širine 3 cm. Če to planirate, potem bi veljalo maksimalno razširiti okvir od polkna, da vam del komarnika pokrije okenski okvir in vam ta ne zaide preveč v svetlo mero BV..
Kje se pa da kupiti mreza za komarnike, otroci so jo namrec strgali, pa bi jo probal sam zamenjati.
Kjerkoli delajo komarnike, rolete in podobno.
Skoda ker nisi prej rekel. Par dni sem stran zmetal kar nekaj kvadratov te robe.
Si sposojam odprto temo, da ne bo preveč novih.
Naročil bom komarnik za naša drsna vrata.
Izbiram med dobaviteljem, ki prodaja in montira komarnike BETTIO in sicer model MINISCENICA, ter med drugim ponudnikom (Zunti), ki dobavlja komarnike MV LINE in sicer se odločamo med PHANTOM PLUS in MINIMA 22.

Ima kdo od vas že izkušnje s katerikolim naštetim komarnikom? Cenovno trenutno ni pomembno, ker so itak vse (pre)dragi...
Zanimajo me morebitne prednosti, slabosti, izkušnje, ...
Kompliciraš.
Vzemi pri Medletu ali Rolteku.
Boš vsaj garancijo imel spodobno, pa dosti dobro oba laufata.
Vsaj dokler je komarnik nov.

Kakšne prednosti, slabosti in podobno pa pričakuješ, glede na to, da gre za eno in isto stvar?
Oz. če sem čisto pošten, stranski rolo jaz ne bi vzel. Zaradi zoprnega fedra. Veliko rajši plise.
Še jaz eno vprašanje ... na balkon vodijo balkonska vrata trapezne oblike (zaradi frčade imajo "odsekan" en vogal) ... rada bi nanje montirala komarnike in seveda fiksni ne pridejo v poštev, saj so ta vrata edini dostop do balkona, krilnim bi se najraje izognila, saj jih nebi rada imela konstantno preko stekel ... pride še kaj v poštev? Razmišljala sem že o rolo ali plise komarnikih, kjer bi bila kaseta na zunanji strani praga, ampak imam tam le 3-4cm višine ... to je najbrž premalo?
Več glav, več ve ...
Fery Napisal:Kompliciraš.
Vzemi pri Medletu ali Rolteku.
Boš vsaj garancijo imel spodobno, pa dosti dobro oba laufata.
Vsaj dokler je komarnik nov.

Kakšne prednosti, slabosti in podobno pa pričakuješ, glede na to, da gre za eno in isto stvar?
Oz. če sem čisto pošten, stranski rolo jaz ne bi vzel. Zaradi zoprnega fedra. Veliko rajši plise.

He, he, mogoče kompliciram, a imam čas in voljo. Big Grin
Sem se obrnil tudi na te dobavitelje. Cenovno so si vsi zelo blizu.
Hmm, Plise pa velikokrat odsvetujejo prav zgoraj omenjeni...

Tisti dve varianti, ki sem jih predlagal sam imata zanimivo rešen spodnji del. Po forumih v tujini je sploh Bettio zelo dobro ocenjen.
Poleg tega iščem zadevo, ki bo zložena jemala čim manj svetlobe.
Torej očitno nima nihče komarnika Bettio ali pa Phantoma že nameščenega?
Prosim za pomoč in nasvet glede komarnikov.

Se pravi imamo predokenske podometne žaluzije od Rolteka na elektropogon. Okna so vsa visoka preko 200cm in na nekaterih je drsna stena nekatera so balkonska. Ko sva se odločala sva se narobe odločila, da ne bo komarnikov, zdaj bi jih pa rada imela zaradi nočnega pasivnega hlajenja hiše. torej v času ko ni neke silne potrebe hoditi ven in notri skozi ta okna.

Komarnikov je nekaj vrst, kake so naše možnosti. najraje bi imela integrirane, pa ne vem, če je dovolj prostora. Kaki pameten nasvet?
noben nima komarnikov?
Nobeden ne ve, kaj za mene pride v upoštev oziroma je premalo podatkov?
Sem že zdavnej zaj* pa nobeden nima srca to povedati?

Roltek ne šmirgla, tako da z njihove strani nič pametnega oziroma uporabnega.

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »