Objave: 123
Teme: 27
Ocena:
0
Zdravo
zanima me vaše mnenje, prepričan sem da kar nekaj toplote uhaja skozi dimnik. Resno tazmišljam o loputi v dimniku.
Kaj mi predlagate, Ali naj ventilator gorilnika še zmanjšam.
Kaka naprava poceni da bi mi dimne pline merila.?
Hvala LPJ
Objave: 1357
Teme: 32
Ocena:
-58
Nizka TDP je tudi nizka moč gorilnika (peči) pa naj še toliko govorijo o tem in o izkoristkih.
Objave: 45
Teme: 14
Ocena:
0
Sem se kar precej ukvarjal s tem kako znižati TDP in zmanjšanje moči gorilca ni prava pot. Potrebno je ujeti oziroma prenesti čimveč visoke temperature proizvedene s strani gorilaca na stene peči in so posledično TDP manjši.
Katero peč imaš?
Menim, da je potrebno prirediti peč peletnemu gorilcu in se ne le ubadat z vlekom...
Objave: 881
Teme: 6
Ocena:
0
Ventilator gorilnika ne spreminjaj. Merilnik temperature: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.merkur.si/oprema-za-dom/dekorativni-program/vremenske-postaje-in-termometri/termometer-brodnik-kuhinjski-150x50-mm-od-0-c-do-300-c">http://www.merkur.si/oprema-za-dom/deko ... c-do-300-c</a><!-- m -->
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
To ni oljni gorilec , dimne pline moraš zmajnšat na kotlu. Kakšen kotel in gorilnik imaš?
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
Preden merimo dimne pline morata biti kotel in dimnik očiščena in šele takrat nastavljamo prametre merimo dimne pline in optimalna vrednost nam bo referenca.
Če imamo obloge v kotlu se nam temperatura dimnih plinov hitro dvigne kar pomeni, da ni odjema in nam toplota uhaja v dimnik
Ocena:
0
Odlično hvala za nasvete, da potrdijo moje smer razmišljanja.
Zanimivo da zmanševanje moči gorilnika ni prava smer razmišljanja...
No torej toploto odvzeti ... Bi si lahko pomagal z dodatnimi šampt preprekami v peči?
Peč je Sime (oljna predelana na pelete)
Hvala za link merilca temp plinov..
LPJ
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Nekaj že ,samo peletni gorilnik ustvari večji tlak in se lahko zgodi da ti bo ugašal. Napiši kaj imaš ,mogoče bo takrat več uporabnih podatkov.
Objave: 618
Teme: 5
Ocena:
5
Ne vem kake prepreke imaš v mislim, enkrat sem videl na kotli sime neke vložke kot kakšni turbolatorji iz šamoti podobne zadeve.
Ne vem kakšen gorilnik imaš, če ima stopnje bi ga sam dal na najmanjšo da še uspe dogrevati. S tem bo tudi TDP manjša.
Bo pa problem pri tem kotlu z peletnim gorilnikom neka drastična sprememba pri znižanju TDP. Je pa fajn da malo pomeriš kje si in vidiš potem naprej ko kaj dodeluješ kaj se dogaja.
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Tudi sam sem ga nekaj biksal okoli TDP. Vstavljal razne turbolatorje, pa šamote pa ne vem kaj še vse sem se spomnil, večina pa sem poslušal nasvete iz obstoječega foruma. Se ne obnese, pa pika. Pri meni mora peč (spucana) delati na min. 50 stopinj (voda v peči), ter pri TDP med 140 in 160 stopinjami (ko je na 160 je čas za čiščenje peči). Tudi gorilec sem nastavil na najvišjo možno moč, pa ni bilo nič drugega kot to, da je TDP narasla, peč se je sicer prej segrela in tudi prej ugasnila, pa tudi večkrat šla ponovno v pogon (več vžigov gorilca). Vsak mora najti pri sebi najbolj optimalno možnost za svoj ogrevalni sistem, to pa je le opazovanje.
Tako kot je napisal Jani, peletni gorilnik ni enako kot oljni gorilnik.
Ocena:
0
Zdravo
Kaj je to turbulator (če je to loputa za čiščenje ima 3 plus glavna, kjer je pritrjen gorilec)
Drgač pa imam pomoje sedaj kar optimalne nastavitve... tudi sam sm gorilec zmanšal na minimum.. (tudi temperatura v kurilnici!) - kasneje zmerim d. pline
Zdi se mi da je poraba občutno padla nastavitve pa so približno enake kod pri tebi sobna temperaturo imam 21 stopin...
Koliko krat se mi vklopi pa ne vem ?
Dela pa kar ene 15 - 20 minut...
Zalogovnika nimam, drugo leto pride na vrsto zalogovnik z potopnim bojlerjem, upam da tudi kolektorji...