PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri dimnik: inox ali schiedel

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smo v fazi, ko se odločamo za dimnik. Sicer je streha že gor, pa se bo naredila luknja za dimnike. Sedaj je pa dilema, kakšen dimnik. Bosta dva:eden za centralno (olje), višine 11 m in drugi za krušno peč v 1. etaži ter manjši kamin iz 2. etaže višine 8m.
Od schiedla smo dobili ponudbo s keramično tuljavo, ker inoxa ne priporočajo(kaj pa drugega!!!), ker se naj bi nabiral kondenz -za 2.900 €, brez montaže.
Od dveh ponudnikov za inox je pa cena z montažo vred približno ista.
Sedaj pa ne vem, kako se odločiti. Kako se sploh obnese inox?

Ali je še kaka druga varianta, razen teh dveh?
Ko sem se jaz odločal pred slabima dvema letoma, sem se odločil za INOX varianto tuljav, ki so v vgrajene v kvadre. Zdaj že nekoliko kurim in ni nobenega kondenza nikjer. Sem se pa odločil za inox ravno zaradi dosti pozitivnih argumentov napram schiedlu. Trend gre vsekakor v inox varianto dimnikov.
V Schiedel lahko čez leta še vedno daš inox, obratno ne gre.

Inox je za moje pojme najprimernejši za ogrevanje na plon, čim so pa drva vmes (krušna peč) pa sem sam dal Schiedel. Hlede na to, da je cena nekje ista (si napisal) in da meni osebno dimnik iz inoxa optično ne paše na bajto.
Jaz sem pred leti bil pred podobno dilemo in sem dal schiedel (torej ta varianta s tuljavami). Ampak to ni merilo, bolj se spomnim, da sem klical na schiedel v Latkovo vas in kolikor se spomnim, so oni takrat delali tudi inox variante, ampak za moj primer bi bila še nekaj dražja Sad.

Edit: sem preveril na spletni strani in videl, da schiedel ponuja tudi troslojne kovinske dimnike ([url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")schiedelunichr("46")si/indexunichr("46")php?id=3785[/url]). Tako da nimajo pravega razloga, da inox-a ne bi priporočali, če bi se jim zdel smiseln.
Iskanje po temi