21.12.2014 ob 16:19
Pozdravljeni!
Potrebno bo nabaviti TČ in odločil sem se za Daikin Altherma LT z 260l vgrajenim zalogovnikom sanitarne vode.
Podatki so:
- 4 članska družina
- hiša je grajena z Porotherm Profi 30cm
- 15cm izolacije stiropor
- okna trojna zasteklitev
- izolacija ostrešja 26cm (Agepan THD plošče 6cm + 20cm Ursa SF).
- izolacija pritličja-talna plošča 7cm EPS100 Grafitni
- ogrevanje 160m2 mansarde+pritličje od tega 30m2 stenskega ostalo je talno gretje
Eno podjetje mi je dalo ponudbo za 11kW TČ, drugo podjetje mi je dalo ponudbo za 8kW TČ, tretje podjetje mi je dalo 8kW TČ in s pripisom, da bi lahko dal tudi 6kW TČ.
Sedaj sem pa v dilemi, kdo sploh pravilno izračuna kakšno TČ rabiš. Vem da so na tem forumu mojstri, kateri se malo bolj spoznajo na te reči, kot pa nekateri prodajalci toplotnih črpalk.
Prosil bi za kakšen nasvet.
LP
Potrebno bo nabaviti TČ in odločil sem se za Daikin Altherma LT z 260l vgrajenim zalogovnikom sanitarne vode.
Podatki so:
- 4 članska družina
- hiša je grajena z Porotherm Profi 30cm
- 15cm izolacije stiropor
- okna trojna zasteklitev
- izolacija ostrešja 26cm (Agepan THD plošče 6cm + 20cm Ursa SF).
- izolacija pritličja-talna plošča 7cm EPS100 Grafitni
- ogrevanje 160m2 mansarde+pritličje od tega 30m2 stenskega ostalo je talno gretje
Eno podjetje mi je dalo ponudbo za 11kW TČ, drugo podjetje mi je dalo ponudbo za 8kW TČ, tretje podjetje mi je dalo 8kW TČ in s pripisom, da bi lahko dal tudi 6kW TČ.
Sedaj sem pa v dilemi, kdo sploh pravilno izračuna kakšno TČ rabiš. Vem da so na tem forumu mojstri, kateri se malo bolj spoznajo na te reči, kot pa nekateri prodajalci toplotnih črpalk.
Prosil bi za kakšen nasvet.
LP