PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Estia - protokol talnega gretja in problem dvižnega voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11kw Estio so montirali v ponedeljek, nastavili ročno temp. 26 stopinj, kar je toplotna takoj realizirala (gledam kode 06 in 07). Nato sem vsak dan dvigoval temp. tako da sem včeraj zjutraj nastavil na 40 stopinj. No, tu pa se je zalomilo. Namreč, dvižni vod mi še kar stoji na 37, povratni pa 32. Takoj je že 24 ur in nič ne kaže, da se bo temperatura povečala. Vmes se mi občasno prižge tudi simbol za grelec. Sanitarne vode sedaj ne segrevam.

V hiši je sicer toplo - 22 stopinj (hiša še nima fasade, zidana s porotherm 30 s, estrihi izdelani pred 2 mesecoma), zračim po navodilih, to je parkrat na dan naredim prepih za 5 minut.

Ko z roko primem cev, ki pride iz zunanje enote je zelo vroča, bi se lahko opekel. Pretoki na razdelilcih so vsi na cca. 2 l, hiša ima cca. 200m2 ogrevalne površine. Estrihi so na otip z roko, topli.

Vem, da estrih pač rabi svoj čas da se segreje... Ampak, zakaj sedaj nikakor ne morem priti na 40 stopinj dvižnega voda(kje je še 55, kolikor je zahtevano po protokolu?)?

Če je takšno stanje normalno se sprašujem, ali je sploh smiselno delat protokol, sedaj pozimi, pri hiši brez fasade?
Pa ti grelce tudi v resnici vklopi - jih imaš električno zvezane?

Čeprav bi po moje tvoja 11kW to morala narediti tudi brez njih, če SV ne ogrevaš. Saj bi SV tudi morala ogrevat vsaj s 45 stopinjami ali več in to brez grelcev.

Kaj pravi monter?
Sej grelci so že noter a ne? Kako naj vem če jih v resnici vklopi?
Ponavadi uporabo grelcev napiše na prikazovalniku, ti bo povedal nekdo, ki ima Estio.

In ko ti to izpiše, bi se moral števec malo bolj živahno premikat Smile
Ja sej na prikazovalniku je narisan znakec, ko se vklopi...
Pikola... izklopim Estio, nato vklopim čez 10 minut... temperatura outlet (07) v parih minutah naraste na 37... več pa nikakor ne gre. Cev iz zunanje enote je pa zelo vroča - koda 62 mi kaže 70 stopinj.

Kako to, da mi ne zmore water outlet dvigniti na več kot 37?

Še nekaj fotk. Je kaj narobe zvezano ali nastavljeno?

Priložene datoteke
.jpg   WP_20141221_11_20_47_Pro.jpg (Velikost: 97,83 KB / Prenosi: 1715)
.jpg   WP_20141221_11_21_04_Pro.jpg (Velikost: 109,16 KB / Prenosi: 1715)
Parameter 1a spremeni na 45

Lp
1A imam po defaultu na 55. Zakaj bi zdaj še nižal na 45, če niti 40 ne morem doseči?
Moja napaka sem narobe pogledal tabelo.

Po moje bo Telmos vedel v cem je problem.

Lp
Telmos... prosim pomagaj...
klampfer
klampfer Napisal:11kw Estio so montirali v ponedeljek, nastavili ročno temp. 26 stopinj, kar je toplotna takoj realizirala (gledam kode 06 in 07). Nato sem vsak dan dvigoval temp. tako da sem včeraj zjutraj nastavil na 40 stopinj. No, tu pa se je zalomilo. Namreč, dvižni vod mi še kar stoji na 37, povratni pa 32. Takoj je že 24 ur in nič ne kaže, da se bo temperatura povečala. Vmes se mi občasno prižge tudi simbol za grelec. Sanitarne vode sedaj ne segrevam.

Vem, da estrih pač rabi svoj čas da se segreje... Ampak, zakaj sedaj nikakor ne morem priti na 40 stopinj dvižnega voda(kje je še 55, kolikor je zahtevano po protokolu?)?

Če je takšno stanje normalno se sprašujem, ali je sploh smiselno delat protokol, sedaj pozimi, pri hiši brez fasade?

predvidevam, da ima omejitev (blokado) , da ne segreje vodo na višje. Povprašaj monterja, saj je za ta poseg potrebno v "čreve" iti in nastavitev urediti! :wink:
Lep pozdrav
Prebiram "čreve" pa nikjer ne najdem vzroka, zakaj mi ne gre na več kot 37 stopinj, čeprav je dovod iz zunanje enote zelo zelo vroč?
Morda imaš nastavljeno omejitev dvižnega in povratnega voda na 5 stopinj (temperature difference for leaving and returning water)......
Toplotne izgube hiše brez izolacije so pač pri temperaturi 37°C vtoka enake dovedeni energiji, če bi imela hiša fasado bi šlo višje :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Ja, sem zdaj probal dat samo Hot water in mi je lepo slo na 45 in to brez elekt. grelcev. Ocitno so izgube res tako velike, da visje zdaj pac ne bo šlo.

In kako naj sedaj naredim protokol za estrih ???
1 2 3
Iskanje po temi