PodSvojoStreho.net Splošno Mnenja in predlogi Neenakomirno prijemanje barve pri beljenju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
sem pri urejanju mansarde, na strope in stene sem nanesu jubolin pobrusil, razprasil stene in jih premazal z emulzijo. Ko sem pa začel beliti z jupol klasik so se mi pa pojavili fleki, ker se mi barva neoprijema enakomirno. Se mi pa to dogaja na vseh površinah kot na knavfu kot na ometih. Ali je možno da je zato kriva emulzija? Kako lahko to popravim? Sem eno steno ponovno pokital in pobrusil a se je ponovno pojavil flek na istih mestih.
Počakaj kakšen dan, da se posuši.
Tudi jaz menim da se suši neenakomerno, sploh je pa sedaj veliko vlage in je sušenje še počasnejše. Še v normalnih razmerah se končni efekt pojavi šele po dnevu do dveh, kaj šele v novograndji.

Kot zanimivost - ko so bili vsi ometi gotovi, sem šele naredil en pas stene, ga ometal in poštimal. Sledili so tlaki itd. ter prvo beljenje. Več kot pol leta po pozidavi tega zadnjega kosa (bil je odprt zaradi dovoza karjol) se je pri beljenju točno videlo kaj je bilo narejeno pred pol leta, kaj pa pred letom in pol Smile
LP,
Samojed
Akrilno emulzijo si redčil v pravilnem razmerju z vodo?

Lahko je na teh površinah prisoten toplotni most in se zaradi povišane vlage v prostoru tu nakasneje posuši. Pozimi včasih tudi nikakor ne posuši. Kalorifer pa bo verjetno bolje.
Vlaga v prostoru ni problem ker med akrilom in barvanjem je bil cev vikend vmes. Razrečil sem 1:1 kot piše na embelaži. Sem barval v prostoru kjer nisem premazal z emulzijo se je pa barva normalno oprijela, zato jaz menim da je kriva samo emuzija.
Lahko, da je emulzija vzrok. Sam opažam podobno.
Če jo ponekod naneseš bolj na debelo kot drugje se lahko pozna razlika po beljenju (recimo po kotih, kamor greš s čopičem za razliko od ravnin, kjer si šel z valjčkom). Se mi zdi, da bi jo moral nanašati res zelo enakomerno. Ima še kdo takšne (ali drugačne) izkušnje?

Razmišljam, da bi šel z emulzijo samo pred kitanjem, pred beljenjem pa ne več, ampak bi raje samo zbrisal stene z vlažno krpo.
meni so se sledi emulzije pred beljenjem poznale na parih mestih pod stopnicami in na stopniscu, kjer sem spregledal tecenje le-te. tam se pod belezem vidi sled, kjer se je emulzija cedila.
tega nisem saniral, ker vidi prakticno le tisti, ki ve kaj mora gledati.
jupol redčiš?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
nekaj malega sem ja. recimo liter vode na hobok barve.
2,5 litra vode na hobuk. To je prava mešanica.

Zakaj plozaš gor emulzijo če ni potrebe???

Ne vem kaj ste vsi tako sunjeni na ta plasstkifator...iz hiše si delate pvc vrečke...le komu na čast.
vincent, a ti tudi verjames, da stene dihajo? Wink
jaz bi celo bajto v latex barvo pobarvala, če dobro premislim, ne vem zakaj je nisem...

edino za klet so mi rekli, da je bolje jupol classic, če bi slučajno kaj kdaj kje zamakalo, da se lažje posuši. Je to kaj na tem?
Citat:jaz bi celo bajto v latex barvo pobarvala, če dobro premislim, ne vem zakaj je nisem...
odkar imamo cokolesnik na stropu, te cisto razumem, oz. se sprasujem enako Smile
...ker je dober za otroke...

Sem v dilemi: Jupol Latex ali Jupol Strong? Slednji je dražji.... Z razlogom?
gt001 Napisal:vincent, a ti tudi verjames, da stene dihajo? Wink

Itak! V božička tudi Smile.

Ne gre za dihanje...stena veže naso vlago...ko je višek jo vpija, ko je manjko oddaja..kar je bistvo ugodne klime. S tem plastifikatorjem v več slojih...ne delaš ravno usluge sam sebi.
Zatompa rabijo pvc hiške (beri: montažne) prezračevanje ker ni 'mesa' v stenak, ki bi vezal nase vlago...podobno narediš s plastifikatorjem.

Kdor pravilno redči jupol nima nikakršnih težav z oprijemom ker ne polaga 'tapet'...kar se počne z nerazredčenim...ni čudno da se po petem sloju vse lušči. Zakaj? Ja ker nisi plastifikatorja uporabu... :? ...itak.
1 2
Iskanje po temi