PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Problem s pečjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
nekako ne vem več kaj naj... zato bom kar tule vprašal.
Poleti smo vgradili toplovodni kamin na pelete Pallazetti Martina Idro. Že parkrat smo ga testno zagnali in vedno isti problem, dokler se voda ne segreje v celotnem sistemu - torej pride topla na povratek, se peč '' oglaša '' kot da reka teče skozi stanovanje, slišat je močno pretakanje , kot da bi zlival vodo v luknjo.. Serviser peči ne zna drugega kot to, da pride s prenosnikom in naloži nov program, drugega kao ne more, majstr, ki je peč vgradil pa nima pojma kaj je narobe.
Peč je priklopljena direktno na sistem, brez mešalnega ventila, ker naj bi bil to nova izvedba peči in ga ima že vgrajenega tovarniško, na sistemu je 5 radiatorjev, vsi razen enega so opremljeni s termostatskimi ventili,tlak v sistemu je pri mrzli peči 2 bara, ko se sgreje naraste na 2,3-2,4, varnostni ventil drži do 2,5bar
verjetno dosti nisem pozabil, se komu kaj svita kaj bi bilo?
lp
Verjetno se nabira zrak v izmenjevalcu.
Po moje je tudi še vednonzrak v sistemu. Pri popolnomamsegreti vodi večkrat odzračuj radiatorje. Če imaš še kje odzračni lonček na sistemu...pa še tam puščaj zrak ven da se stabilizira.

Zakaj pa 2 bara? Ni to prehudo?

Ponavdi je tam okoli enega bara...vsaj klasične centralne.
ja meni se je to tudi zdelo veliko, ampak '' majstr '' kao obvlada vse, postavlja centralne že 30 let,.. in je ukazal 2 bara, na začetku je celo polnilno pipo na varnostni ventil zmontiral! :lol: - toliko o njegovem znanju
Merlin1 Napisal:Verjetno se nabira zrak v izmenjevalcu.
peč ima svoj odzračevalni lonček in sistem svoje na dovodu in povratku, nonstop odzračujem, problem se pojavlja le na hladni peči, po sistemu zraka ali karkoli to že je ni slišat, te zvoke spušča le peč oz. so tam najbolj slišni :?:
Sem prepričan, da imaš nekje zračni žep. Vaservago polagaj na cevi in ugotavljaj, ali gre povsod zrak proti odzračevalniku.
Nimam časa - sem v penziji!
Se pridružujem mnenju....
Nekje imaš zračni žep.
Ko bo peč delovala dlje časa, večkrat prezračiti vse odzračevalnike, pa ne pri prvi kapljici vode zapreti ventil, temveč spustiti vsaj kozarec vode.
Hudič pa bo, če napeljava nima pravih padcev in se zračni žep ustvarja tam kjer ni odzračevalnika. V tem primeru bo edina rešitev: šlauf na vodovod in "prepihati" z vodo sistem.
Iskanje po temi