PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave El. Bojler -Metalac ali Gorenje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kakšen bojler naj kupim metalac ali gorenje. Nabavil bi stenskega 50 litrov. Gorenjevi so kar dražji. Je v čem pomembna razlika. Je metalac iz slabšega materiala ali ima kaj manj izolacije.

LP
kaj nobene ne ve.
zdajle sem gledal na merkurjevi spletni strani: 50l metalac pride 75€, g_tiki pa 130€ (oboje je iz srbije).
za tako razliko v ceni vzamem metalac in profitiram ~650kWh elektrike v nizji tarifi.
saj jaz tudi razmišljam tako. samo vseeno je kar razlika, pa me malo skrbi kvaliteta metalca, ker roko na srce gorenje je drago ko pes, ker pri nas ni šla proizvodnja, so pa dol začeli delat, cena pa verjetno že od nekdaj visoka.
Verjetno gorenje ima dva grelca, katera nista v stiku z vodo - sta v emajlirani cevi.
Pri leto in pol starem bojlerju Metalac je pri nas topla voda rjava. Pooblaščeni serviser nam je povedal da bojler naj očistimo ker je to zaradi kamna, po čiščenju je situacija 1 dan bila malo boljša, nato dalje rjava voda, smo ga dali očistiti še enkrat in voda še dalje rjava. Sedaj serviser pravi, da naj bojler odmontiramo in ga pošjemo k njim Confusedhock: Confusedhock:

Imate še kakšne izkušnje s firmo Metalac, morda ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe z bojlerjem in pa ali smo dejansko dolžni demontirati bojler (v garanciji) in ga pošiljati na servis? Vse ostale stvari mi popravijo na domu, sicer je res edini pooblaščeni servis od kraja mojega bivanja oddaljen 300km, pa vendar....

...Še to, mrzla voda je kristalno čista
odgovorim sama Smile

Bojler so prišli pogledat k nam domov, ker morajo (razen najmanjše bojlerje, ki se pošljejo na servis). Ugotovili so, da je celoten bojler znotraj zrjavel (1leto in 5 mesecev!) Dobimo drugega, s tem da se najverjetneje več ne bomo odločili za Metalac.
Če je dobro delal zakaj ne ,samo naj bo iz Inoxa.
Iskanje po temi