26.6.2014 ob 18:51
Pozdravljeni
odločam se za nakup nepremičnine, konkretno -vikenda ter zraven pripadajoče 3 parcele.
zadevo sem si šel ogledat, po dobrem tednu premisleka sem hotel potrditi agenciji nakup vendar je takrat rekla, da me je nekdo prehitel-da je ravno en dan prej vplačal aro.
sedaj po skoraj dveh mesecih me kliče agentka, da če me še zanima nepremičnina - baje prvi kupec ni dobil kredita..
sam imam kredit potrjen pri banki brez problemov.
je pa nekaj stvari glede katerih me skrbi- mogoče neupravičeno
v ZK je vpisana hipoteka
vpisana je bila decembra 2013
agentka je rekla da se hipoteka izbriše ob plačilu are - pobotnica ali kako se že reče je že pri notarju
zna bit tukaj kakšen problem?
zadeva je na oglasni deski še dober teden (zaradi prejšnega kupca). se res ne da vpisati mene kot novega kupca? ker pravijo da bo moralo še enkrat na oglasno..
v ZK se je na "novo" pojavila plomba..
Plombe:
zadeva Dn 137594/2014 (ID postopka: 988142)
začetek postopka 16.06.2014 14:16:18
čas začetka učinkovanja 16.06.2014 14:16:18
vrsta postopka 301 - vpis pridobitve izvedene pravice ali pravnega dejstva iz četrtega odstavka 13. a člena
ZZK-1 pri vseh osnovnih pravnih položajih več nepremičnin (prvi odstavek 141. člena ZZK-1)
stanje zadeve 303 - sklep o vpisu odpravljen
način odločitve o vpisu: 10 - vpis dovoljen v celoti
tip pripada: 01 - vloženo prvič
je to mogoče to kar mi je govorila agencija, da bi sosed rad vpisal služnost za del parkinga? - kar me ne moti.
sem laik kar se tiče pravnih poslov
odločam se za nakup nepremičnine, konkretno -vikenda ter zraven pripadajoče 3 parcele.
zadevo sem si šel ogledat, po dobrem tednu premisleka sem hotel potrditi agenciji nakup vendar je takrat rekla, da me je nekdo prehitel-da je ravno en dan prej vplačal aro.
sedaj po skoraj dveh mesecih me kliče agentka, da če me še zanima nepremičnina - baje prvi kupec ni dobil kredita..
sam imam kredit potrjen pri banki brez problemov.
je pa nekaj stvari glede katerih me skrbi- mogoče neupravičeno
v ZK je vpisana hipoteka
vpisana je bila decembra 2013
agentka je rekla da se hipoteka izbriše ob plačilu are - pobotnica ali kako se že reče je že pri notarju
zna bit tukaj kakšen problem?
zadeva je na oglasni deski še dober teden (zaradi prejšnega kupca). se res ne da vpisati mene kot novega kupca? ker pravijo da bo moralo še enkrat na oglasno..
v ZK se je na "novo" pojavila plomba..
Plombe:
zadeva Dn 137594/2014 (ID postopka: 988142)
začetek postopka 16.06.2014 14:16:18
čas začetka učinkovanja 16.06.2014 14:16:18
vrsta postopka 301 - vpis pridobitve izvedene pravice ali pravnega dejstva iz četrtega odstavka 13. a člena
ZZK-1 pri vseh osnovnih pravnih položajih več nepremičnin (prvi odstavek 141. člena ZZK-1)
stanje zadeve 303 - sklep o vpisu odpravljen
način odločitve o vpisu: 10 - vpis dovoljen v celoti
tip pripada: 01 - vloženo prvič
je to mogoče to kar mi je govorila agencija, da bi sosed rad vpisal služnost za del parkinga? - kar me ne moti.
sem laik kar se tiče pravnih poslov