Objave: 26
Teme: 8
Ocena:
0
Pozdravljeni,
rad bi naredil protokol segrevanja estriha (po 5°C na dan do 55°C) s talnim gretjem. Talno gretje sem preko IMP črpalke (NMT 25/60) in Seltronovega mešalnega ventila (MP15) priklopil na peč na kurilno olje.
ima kdo mogoče kako idejo, kako zvezati in nastaviti Seltron D1 regulator, da bi držal izbrano vrednost temperature v dvižnem vodu. Temperaturo bom ročno nastavil enkrat na dan.
Hvala!
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Jaz imam skos ročno nastavljeno, kaj ti točno ni jasno v katerem meniju sio to nastaviš ali kaj drugega?
Objave: 457
Teme: 4
Ocena:
0
kolikor vem ta regulator nima protokola za izsuševanje estriha, tako da bi moral regulacijo prenesti okoli ... in sicer bi zunanje tipalo moral postaviti "na mrzlo (0 - 5°C)" potem pa ce regulator vzames ven iz ohisja imas zadej nastavitev max in min temperatura dvižnega voda (tu bi si nastavljal zeljeno temperaturo vsak dan) seveda bi moral ogrevalno krivuljo nastaviti na vrednost 2,2
mislim da bi tako delovalo, ce pa obstaja se kaksna varjant pa nebi vedel.
Ocena:
0
Kolikor gledam navodila, regulator spreminja temperaturo dvižnega voda glede na tipala - zunanja temperatura, temperatura v sobi itd. Jaz bi rad zelo enostavno logiko - eno tipalo (termometer) dam na cev dvižnega voda in da mi tam drži konstantno temperaturo, ki jo lahko vsak dan nastavim (spremenim).
Ocena:
0
tocno to, vendar moras regulator prepricati da ti spusti tako visoko temperaturo, ker ce gledas krivuljo ti pri zunanjih 20°C ne bo spustil višje temperature kot 28°C
Ocena:
0
Nekje piše, da regulator ignorira tista tipala, ki niso priklopljena. Kaj pa če bi samo eno od tipal (nevem katero??) priklopil na dvižni vod? Kako bi se regulator obnašal v tem primeru? Ali v tem primeru sploh upošteva te krivulje?
Ocena:
0
to ne vem, lahko probaš, kaj naredi regulator če odklopiš zunanje tipalo
Ocena:
1
Glede na fotko v navodilih s spleta imam tudi sam D1, samo ne najdem na pamet pa ne vem kako sem izklopil vpliv termostatov, in popolnoma ročno nastavljam temperaturo dvižnega voda.
Ocena:
0
A lahko prosim pošljete sliko (fotko) nastavitev na zgornji strani in malih stikal (jumperjev)?
Ocena:
1
Jutri dopoldan lahko, samo če se prav spomnim nisem tam nič šaril, se vse v meniju naredi.