PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Lastniki MODERATOR kotlov in ogrevalnih sistemov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Zanimajo me izkušnje, nastavitve, mnenja, nasveti..... lastnikov MODERATOR programa http://www.moderator.com.pl/en/

-Kotli na polena
-Sistemi na sekance (vlažne in suhe)
-Peči na pelete

Lp
Še vizualna predstavitev Smile

Priložene datoteke
.jpg   Moderator kotli.jpg (Velikost: 33,57 KB / Prenosi: 2529)
.jpg   moderator smok.jpg (Velikost: 39,68 KB / Prenosi: 2529)
Mislim ,da na tem forumu ni podatkov o teh kotlih.Sam sem že večkrat podal link pa ni bilo odziva.V glavnem kotli so zanimljivi tehnično in cenovno.
kotlov na sekance od te firme je že kar nekaj v slo...

jaz imam smok gz 30, je pa moja kurilnica tudi v njihovi galeriji Smile

LP
Zicko ti si prvi ,ki se je oglasil, da ima to firmo,tako da bi bilo, seveda če si pri volji,da daš nekaj podatkov o delovanju,zaneslivosti,morebitne težave, itd.
S pečjo in sistemom zadovoljen, deluje praktično enako kot druge peči.
Problemov do danes nisem imel ( kurim drugo sezono ) razen enkrat se je ustavil polž ker je vmes prišel večji sekanec.
Deluje brezhibno. npr. peč ugasneš in jo očistiš na cca 2 -3 tedne, nato jo prižgeš ( ročno ) in potem sama vzdržuje ogenj/ žerjavico dokler jo spet ne ugasneš. Pepel pa odstranjuje sama v zalogovnik - skatlo poleg peči.

Sama peč je iz kotlovske pločevine - konstrukcija je enaka kot peč na drva, vse drugo deluje na trotel ziher brez vsake umetnosti.

LP
Kje so cenovno?
Pozdravljeni.

Cenovno pride kotel na sekance (30kW) z:

-Vremensko vodeno regulacijo
-Samočistilno glavo
-Zalogovnik sekancev
-Odpepeljevanje
-Peč

okoli 5000 eur.

Lp
Samoreklamno odprt thread? :twisted:
No, saj mene ne moti, je pa vseeno malček prozorno, isn't it? ;-)
Samo odgovarjam na vprašanje o ceni.
Na vrhu pa sprašujem za izkušnje, nastavitve, mnenja, nasvete..... :wink:

Hočem samo da si lastniki lahko izmenjajo nasvete o nastavitvah oziroma znanje. (in da tudi jaz kaj izvem od lastnikov)

Je pa res da sem trenutno lastnik FKU-ja in tudi jaz razmišljam o menjavi (enkrat) Smile

lp
Ali so mogoče kakšne zadnje informacije na voljo o teh kotlih ?
uvoznik in zastopnik za Moderator SLO je BVC.si

LP
Pozdravljeni.

zanima me, če so se sedaj po parih kurilnih sezonah pojavile kakšne težave s pečjo? Koliko KW imate, ter kolikšen prostor ogrevate?

lp

Zicko_ Napisal:S pečjo in sistemom zadovoljen, deluje praktično enako kot druge peči.
Problemov do danes nisem imel ( kurim drugo sezono ) razen enkrat se je ustavil polž ker je vmes prišel večji sekanec.
Deluje brezhibno. npr. peč ugasneš in jo očistiš na cca 2 -3 tedne, nato jo prižgeš ( ročno ) in potem sama vzdržuje ogenj/ žerjavico dokler jo spet ne ugasneš. Pepel pa odstranjuje sama v zalogovnik - skatlo poleg peči.

Sama peč je iz kotlovske pločevine - konstrukcija je enaka kot peč na drva, vse drugo deluje na trotel ziher brez vsake umetnosti.

LP
Živjo,

malo pozno ampak vseeno:

v letošnji zimi je bil en zastoj polža, ker je v zalogovnik prišel malo večji sekanec pa je blokiralo polža. Drugače pa nobenih drugih težav.

peč je 30Kw ogrevane kvadrature je nekje 250m2.

LP
Iskanje po temi