PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Rubež

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hčerka ima nekaj dolgov za telefon, blokirali so ji že bančni račun, vrniti pa mora tudi štipendijo. Skupni dolg znaša okoli 4000 euro. Zanima me, če lahko rubijo mene, ker ima hčerka stalno prebivališče v moji hiši, ničesar pa ni njenega. Skrbi me, ker nimam nobenih vrednih stvari, da mi vzamejo hišo.Lp
Je prijavljena na tem naslovu in nikjer ne piše da je kar koli tvoje, to je problem
a je hcerka polnoletna? imate skupno gospodinjstvo?
poz..
Hčerka lahko proglasi osebni bankrot drugač ,bo plačala z obresti katere pa nisu male.
Hm mislim da to z osebnim stečajem ne gre kar tako ali pač?
Potem bi vsak šel na banko po kredit ali bilokaj in potem razglasil stečaj
Ne rubijo tebe, pač pa hčerko.
Torej so varne vse stvari, za katere obstaja potrdilo, da niso od hčere (računi z imeni, pogodbe...).
Ostalo bo rubežnik poizkusil zapleniti na naslovu dolžnika, pač po sistemu, da bo vzel tisto, kar se lažje proda.
Tebi potem preostane dokazovanje, da to res ni hčerino, kar je skoraj misija nemogoče, brez pisnih potrdil.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hčerka je polnoletna in živimo v skupnem gospodinjstvu. Osebni stečaj ne pride v poštev, ker mislim, da pride okrog 2000 euro, če bi imela ta denar, bi lahko odplačala nekaj dolga. Težko je dokazovati čigave so stvari, saj je vse staro in že davno nimam več nobenih računov, zato me skrbi, ker je edina vrednost, ki jo imam, hiša.
Ja samo hiša pa je nate pisana, kali? Torej je varna... Samo stvari notri ne.
1. Rubežnik rubi, vse kar ima dolžnik v posesti.
2. Prijazni rubežniki upoštevajo trditev in dokazila lastnika, da stvari niso dolžnikove in dajo mir.
3. Neprijazni rubežniki tega ne upoštevajo in se jim hebe in poberejo vse živo.
4. Pri neprijaznem rubežniku mora lastnik na sodišče vložiti ugovor tretjega in dokazovati, da so stvari njegove.
5. Enkrat lani v zadnjih mesecih so za osebni stečaj ukinili predujem, ki je bil nekaj čez 2000 EUR.
A da bi pa kdo vrnil dolg za "nekaj tega telefona" in se izognete skrbem o hiši in rubežu ?
Očitno je hčera naučena razkošnega življenja.
Skromnost je dobra vrlina a še posebej - troši kolikor imaš.
Se strinjam z Berijem, hčeri bi to morala biti dobra šola... Niti slučajno ji ne smeš plačati tega računa, kot je nekdo predlagal, sicer bo čez leto - dve ista zgodba z še večjo cifro.
Prisotna naj bo pri rubežu (najprej naj ji vzamejo telefon), pa naj se ona ukvarja z njim, ti pa pač ne dovoli odvoza tvojih stvari.

Ne razumem ljudi, ki nimajo denarja, pa visijo non-stop na telefonih.
Osebni stečaj ni ravno hec, to vsekakor odsvetujem, da se gre v osebni stečaj zaradi 4000 eurov.

Sicer pa se strinjam s predhodnikom in ostalimi.
:evil: Kakšen stečaj, kakšni rubeži............

Nekdo je nekomu nekaj dolžan. Pika. Najlažje je tiščat glavo v pesek in čakat - kaj bo.

Če imaš - posodi hčeri tiste 4 jurje in zaključi zadevo, preden pride rubežnik v hišo. Če bi to storili že prej, bi bilo še ceneje.

Kako ti bo "hčera" vrnila posojilo, je tvoj problem, oziroma vajin.
Urs Napisal:5. Enkrat lani v zadnjih mesecih so za osebni stečaj ukinili predujem, ki je bil nekaj čez 2000 EUR.
A je to preverjena informacija? Je bila lani uvedena tudi kaka druga sprememba oz. karkoli bistvenega?
1 2 3
Iskanje po temi