16.3.2014 ob 09:12
Resda že imam hišo pod streho in zaprto z okni a sem zadnje čase padel v kar nekaj debat in prepričevanj o subvencijah eko sklada.
Moje mnenje in računica o sredstvih ekosklada.
Če npr. kar nekaj delaš sam in s pomočjo pomočnikov in imaš tudi kakšnega dobrega majstra na fuš je prihranek pri sami gradnji večji kot pa je višina subvencija ekosklada in prihranek cca naslednjih cca 30 let.
Z glave naštejem nekaj stvari, ki mi padejo trenutno na misel.
1. Papirna dokumentacija dražja.
2. Vsa dela na hiši razen baje polaganja estriha morajo imeti žig izvajalca
3. Rabiš nadzornika gradnje
4. Nakup in vgradnja rekuperatorja (kasneje tudi vzdrževanje in obratovalni stroški in verjetno bo po cca 30 letih potrebno kupiti drugega)
5. Razni phpp izračuni in meritve
6. Ral montaža oken
7. Če zidaš s kreditom plačaš tudi obresti za vse te stvari
8. Slabše spanje dokler ni nakazilo subvencije na tvojem trr
Zaključek:
Če npr. kar nekaj delaš sam in s pomočjo pomočnikov in imaš tudi kakšnega dobrega majstra na fuš je prihranek pri sami gradnji večji kot pa je višina subvencija ekosklada in prihranek cca naslednjih cca 30 let.
Če gledaš zgolj iz finančnega vidika in si finančno omejen ter pri veliko delih sam svoj mojster prideš ceneje skozi brez subvencije.
Ni pa nujno da če je kaj narejeno ceneje, da je slabše od dražjega.
Prosim, če komentirate koliko ste kaj dobili subvencije za določeno stvar v primerjavi s samo ceno investicije.
Mogoče še mene prepriča v kakšno kvalitetno investicijo.
Moje mnenje in računica o sredstvih ekosklada.
Z glave naštejem nekaj stvari, ki mi padejo trenutno na misel.
1. Papirna dokumentacija dražja.
2. Vsa dela na hiši razen baje polaganja estriha morajo imeti žig izvajalca
3. Rabiš nadzornika gradnje
4. Nakup in vgradnja rekuperatorja (kasneje tudi vzdrževanje in obratovalni stroški in verjetno bo po cca 30 letih potrebno kupiti drugega)
5. Razni phpp izračuni in meritve
6. Ral montaža oken
7. Če zidaš s kreditom plačaš tudi obresti za vse te stvari
8. Slabše spanje dokler ni nakazilo subvencije na tvojem trr
Zaključek:
Če gledaš zgolj iz finančnega vidika in si finančno omejen ter pri veliko delih sam svoj mojster prideš ceneje skozi brez subvencije.
Ni pa nujno da če je kaj narejeno ceneje, da je slabše od dražjega.
Prosim, če komentirate koliko ste kaj dobili subvencije za določeno stvar v primerjavi s samo ceno investicije.
Mogoče še mene prepriča v kakšno kvalitetno investicijo.