PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Tempo življenja Prosti čas - nakup počitniške prikolice/kemperja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obvestili so nas, da uradno "krize" ni več. Ker po naporih v službi in ob po gradnji, človek potrebuje tudi malo oddiha ..... Big Grin ...... me zanima, na kaj bi bili najbolj pozorni, oziroma kaj bi bili za vas odločilni faktorji pri nakupu počitniške prikolice ali avtodoma.
Spodaj je nekaj kriterijev. Če imate še kake druge "argumente", kar?
Torej, ne boš kupil ti za svoje potrebe, ampak bo kupila firma za potrebe svojih zaposlenih? Prikolica versus avtodom? Absolutno avtodom. Kljub ceni. Ključno vprašanje pri nadalnji debati je, koliko denarja vam "hodi v napoto".
Ok, in kateri kriteriji bi ti bili pomembni pri odločitvi?
Drugo bistveno vprašanje je, koliko oseb mora kamper gostiti. Preštejte se, koliko ima kdo otrok v firmi. Integrirci so udobni, vendar okorni. Vani so okretni, vendar bodo v njih udobno dopustovali maksimalno trije. Vmes je pa še cel spekter možnosti.
Lahko je s polno ritjo srat, bi nekgo rekel.
Avtodom je najslabša možna opcija še posebej v današnjih časih.
Avtodom je za potovanje in občasne počitke a prikolica je vsekakor za koriščenje dopusta oz. dopustovanje z veliko manj denarja, kot to omogoča avtodom.
Avtodom je že v štartu veliko dražji, kot počitniška prikolica.
Vsekakor svetujem politniško prikolico, katera že ima mover ( premikač ) da vam ni treba ročno premikati prikolice.
Če vas je res veliko, potem pavšal i ste zmagali.
1. Če rabiš za dopust le 7 do 14 dni letno v enem ali dveh delih, nikar nakupa ampak najem za čas dopusta.
2. Za letno večkratno koriščenje, datum in čas koriščenja določen tik pred koriščenjem, potem nakup.
- Če ti je všeč vse dni dopusta preživeti na istem mestu, potem prikolica.
- Če so ti všeč potovanja, spoznavanje različnih krajev (med dopustom menjava lokacije), potem avtodom.
Nimam časa - sem v penziji!
Ok, pa recimo, da cena v prvi vrsti NI problem. :mrgreen:

Kaj je potem pomembno? Velikost, število postelj ....... moč motorja?
Jaz sem si avtodom izposodil, pa me ni ravno navdušil. V večja mesta te z njim dostikrat sploh ne spuščajo (sploh Italijani) ampak te kar pošljejo na obvoznico.

Potem je tu stalna gnjavaža z iskanjem prostora v prenatrpanih kampih, za cesto ustavljat je kaznivo (v nekaterih državah so glede tega bolj strogi, v drugih manj), žere preveč, cestnina je draga, ne gre nikamor.... Luksuz pač, ki mene ni prepričal.

Bolje, da kupite en apartma, ki si ga lahko delavci najamejo, če je to namen.

Samo moje mnenje.

P.S.: Za potovanja pa je motor Smile
Citat:Kaj je potem pomembno? Velikost, število postelj ....... moč motorja?
Nimam izkušenj, le razmišljam:
- Moč motorja ne igra vloge. Si na dopustu, se ti nikamor ne mudi, ne rabiš prehitevati. Razen če boš leteči na dolge proge, ko boš želel imeti potovalno hitrost po avtocesti preko 110, na ostalih pa preko 70 km/h.
- Število ležišč le nujno potrebno - stiskanje spada k dopustu. Če denar ni problem, pa je fajn, če lahko ležišče ostane ves dan nepospravljeno (ležišče na tleh, čez dan v omari, ....).
- Velikost? Ti zadošča miza za toliko oseb, kot je ležišč? Kuhaš komplet kosilo in v tem času 3 čakajo za mizo (daljše bivanje posadke čez dan)? Hočeš imeti ločen tuš in WC?
Nimam časa - sem v penziji!
Hvala @žerjavar, v tem smislu razmišljanja me zanimajo.
Fantocci Napisal:P.S.: Za potovanja pa je motor Smile

8) S tem se globoko strinjam. In tudi prakticiram. :mrgreen:

Razmišljanja pa ............ :wink:
No, da ga ne bom samo kritiziral: všeč mi je bilo to, da sem ga zjutraj samo zalaufal in se odpeljal - deca so še spala, ni jih bilo treba budit in rihtat.... Ko so se zbudili, smo bili že 150km stran.
Moj oče ima avtodom že 8 let (Hymer, 6 ležišč, osnova je Fiat Ducato 2.5, klima ...).

Sem pa tja si ga sposodim in je mnenje takšno. Motor je še kako pomemben, da se po AC ne cjaziš 100 na uro ampak držiš soliden tempo (avtodom za dopustovanje v Savudriji res najbrž ni smiseln), ter da avto ne vidi klanca že pet kilometrov pred šoferjem. Postelje so drugotnega pomena, saj približno točno vemo koliko jih rabimo - moje mnenje je max. 4 ležišča. Ne predstavljam si, da bi ob pardnevnem dežju notri bivakiralo 6 ljudi, kljub zadostnem prostoru.

Še en pomemben faktor je klimatska naprava, katera sicer ni tako nujna med vožnjo, saj so avtodomi ponavadi dobro izolirani, pa tudi ne segrevajo se tako kot avtomobili. Klima v kampu (220V) pa je dobro če je, ker ponavadi avtodom ne dobi placa v kakšni pretirani senci.

Primerjati avtodom s prikolico je tako kot govoriti o uporabi mobitela namesto stacionarnega telefona - pač vsak po svojih možnostih in željah. Cenovno pa smo pri obeh lahko kmalu na istem, ker tudi prikolice niso ravno poceni.

Pri avtodomu je dobro imeti rampo za kakšen skuter, saj si mobilno relativno omejen. Lahko pa te zadostita že dva bicikla. Najlepše pa je prikolica in kakšen mali avtek, ampak to je že bolj stvar komoditete. Vsekakor rampa ali box za motor - če že je pri bajti.

Kuhanje obvezno na prostem. Oče ima notri kuhinjo , tekočo vodo, tuš, WC in vso ostalo navlako. Pomemben je le hladilnik in mogoče kakšen mini zamrzovalnik. Kuhanje je bolj smiselno zunaj (sam sem nabavil tisto plavo zunanjo mini kuhinjico), da ni notri pretiranih vonjav in vročine. WC je fajn, da ti ponoči ni treba kolovratit po kampu, drugače pa se čez dan že potrudiš tistih par metrov. Tuš popolnoma odvečen - vsaj mi ga nikoli ne uporabljamo.

Kakšne kombinirane predprostore (original tenda+tri stene=avtodombaldahin) ne vidim posebnega smisla nabavljat, ker to še dodatno zmanjša voljo do mobilnosti in je v tem primeru res boljša prikolica).

Je pa fajn, če imaš za vse skupaj čas. Mojedva greta konec aprila ponavadi na pot in se vrneta konec oktobra (pa še kakšen dan vmes, da gremo mi za kakšen teden kam) - v tem primeru se splača, drugače pa samo če je res viška denarja.

Lahko bi še in še, vendar so ostale že bolj finese.

Je pa to zgolj moj pogled na vse skupaj.
Žerjavar Napisal:1. Če rabiš za dopust le 7 do 14 dni letno v enem ali dveh delih, nikar nakupa ampak najem za čas dopusta.
2. Za letno večkratno koriščenje, datum in čas koriščenja določen tik pred koriščenjem, potem nakup.
- Če ti je všeč vse dni dopusta preživeti na istem mestu, potem prikolica.
- Če so ti všeč potovanja, spoznavanje različnih krajev (med dopustom menjava lokacije), potem avtodom.

vse kot so ti napisali že zgoraj
za prvo leto bi svetoval najem kamperja, da ugotovite, če vam kamper sploh odgovarja

mi imamo prikolico in pavšal
Big Grin Hvala vsem za mnenja.

Ampak ...... pozabite kaj imate in kaj je treba, in kaj komu bolj leži.

Pozabite.

Zamislite si, da bi kupovali ta predmet. Prikolico ali avtodom.

Kaj bi bilo VAM in vsakemu posebej važno pri/ob nakupu.

In NE ne kupujem ničesar od omenjenega.

Samo zanima me.
1 2 3 4 5 ... 9 Pojdi na stran 
Iskanje po temi