Objave: 41
Teme: 4
Ocena:
0
pozdravljeni,
rabim nasvet,ker se poćutim oguljufanega.V januarju sem se po priporočilih odloćil za mojstra,ki naj bi mi skital in pobelil novogradnjo eno nadstropje,po njegovem ogledu objekta je dejal da je dobro zaribano in plošča ravna,dogovorila sva se za tisoč evrov brez računa in da bo vse lepo skitano ter manjše neravnine poravnane materjal pa nabavim jaz.Že taprvi dan ko je prišel je hotel 300 evrov ker nima za bencin pa se mu rekel da mu ne dam toliko dal sem mu sto evrov ter naslednji dan dvesto ostalo pa sva se dogovorila ko bo gotovo potem pa šok že med delom sva se zapela ker je vse bilo na hitro tako da mu je že nasljedni dan padel kit iz stene ker je že čez belil vogali pa kot cesta na krvavec.plačal sem mu 800 evrov ostalo pa ko popravi.danes pa dobim račun od njegove žene ki ima obrt on je pa brezposelen na zavodu čez zimo in račun je višji kot sva se zmenila pa tudi popravit noče piti,najbolj me jezi ko sem mu pomagal zdaj me pa odira pa je on krivec za nastalo situacijo,nikoli nisem nikomur nič dolžan ostal, ta hoče pa vse na silo pa vse v njegov prid ,torej kaj storiti da bo kot sva se dogovorila ,zavrnem račun in rečem da tisto podjetje pri meni ni opravljalo nobene storitve,nisem pa dal nobenega naročila tistemu podjetju, ali potrdil pred račun,nočem nikogar ogoljufat pa tudi dodatnih del nisem naročal hočem samo da bo kot sva se zmenila o opravljenem delu in ceni
Objave: 2654
Teme: 78
Ocena:
5
Naredi nič. Naj proba dati izvršbo. Ugovor sodišču te stane 55 €, v njem pa zapišeš, da gospe ne poznaš in da z njo nisi nikoli imel stika.
Amen!
Objave: 422
Teme: 1
Ocena:
10
"Naredi nič" je slaba taktika v takšnih primerih. Prejeti račun je treba pisno zavrniti z argumenti, za katere smatraš, da bodo držali tudi v kasnejšem postopku (na sodišču), do katerega bo prišlo.
L.p., Kloko
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
Situacijo si sladko "zajebal". Ni drugega boljšega izraza. Najprej ti fušar brez računa naredi sranje in z njim nimaš nobene možnosti reklamacije, ker si se pač tako zmenil. V nadaljevanju ne izkoristiš njegove napake, ker ti žena pošlje račun :roll: . Pa on je še ženo namočil!!! Legaliziral ti je svojo packarijo z odgovornostjo firme, ki je dala račun. Moral bi odpisati, da je delo slabo opravljeno, zahtevaš popravilo v najkrajšem možnem času, drugače boš vzel NA NJIHOVE STROŠKE drugega izvajalca. Iz roke si spustil goloba, ko ti je vrabec že spičo.
In še dodatna napaka. Zavrnil si račun z najslabšim vzrokom. Nisi naročil dela, delal pa ti je mož lastnice. Če sta pokvarjena, ti sledi izvršba in sodniku boš tolmačil.... Upam, da imaš vsaj podpisana potrdila o danem denarju.
Poštenjake je najlažje nap.zdit :evil: .
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
lidya, delaš tako kot delaš vedno ko imaš reklamacijo na delo (kjer dobiš račun). To da sta se najprej zmenila na roke, in to da on ni zaposlen ignoriraj in delaj naprej po PS! Zavrnitev računa, zahtevanje popravila itd... Ustni dogovor o ceni = predračun!
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 5000
Teme: 5
Ocena:
0
@firefly
Napisal je:
... zavrnem račun in rečem da tisto podjetje pri meni ni opravljalo nobene storitve,nisem pa dal nobenega naročila tistemu podjetju,
in mu potem res ostane samo izvajalec - fušar in njegova morala. Prime ga lahko samo za .... :mrgreen: , kar pa ni beseda :wink: .
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Točno. Ampak s tem ko ji je poslal račun, ji je omogočil še kaj več

Samo pravilno je potrebno pripeljati zadeve do konca...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 72
Ocena:
0
Si podpisal kakšno pogodbo? Kakšen delovni nalog? Gospod ni zaposlen na firmi ki ti je izdala račun?
Če sem prav razumela, so odgovori na vsa ta vprašanja "ne". Enostavno zavrni račun, napiši da ti ta firma ni opravila nobene storitve in da ne veš zakaj sploh se gre! Glede na to da nimajo nobenega tvojega naročila za delo in nobenega podpisanega naloga, delal pa ti je na zavodu prijavljen delavec, mislim da te niti ne bodo upali dati v izvršbo.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Tudi jaz se strinjam s Tinchy.
Ne more zdaj uveljavljati garancije ali reklamirati slabega dela, saj je že IZROČIL denar (verjetno brez potrdila, saj sta bila zmenjena "na roko").
Če reklamira, da je slabo opravljeno, bo prišel (nekdo) popraviti in na koncu bo moral račun poravnati.... torej bo plačal DVAKRAT.
Objave: 72
Ocena:
0
Bi pa bilo lepo slišati za katero firmo se gre...da bi bilo ostalim v poduk :-)
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ime fušarja, privatnice....sploh če je bil preko foruma pridobljen. Sem imel tudi jaz enega takega forumskega šalabajzerja v stanovanju.
Ob ogledu zna od izkopa za temelje do beljenja, ko pa začne delat pa ugotoviš da niti žarnice ne zna zamenjat, čeprav ima elektro šolo ali pa celo elekro faks. Probal je na podoben način kot pri avtorju.
Objave: 41
Teme: 4
Ocena:
0
Hvla bogu sem zadnji čas prebral nasvet ataIBE napisal zavrnitev računa in zadaj čakam kaj bodo naumili,tako da ataIBA hvala in dolžan sem najmajn pivo seveda tudi ostalim.Res bi na koncu moral delo dvakrat plačat,je pa tako da je gospa na račun napisala koliko avansa sem dal,tako da sem zdaj na konju,je pa to podjetje IZZIV in to v vseh pogledih
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Hja vidis, tega podatka, da je na racunu napisano, da si placal avans, jaz nisem zasledil.
Ce bi to napisal, je seveda edini odgovor: pisna reklamacija opravljenih del inzavrnitev racuna. Poslano priporoceno s povratnico.