Objave: 70
Teme: 6
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Zainteresiran sem za nakup stanovanja v turističnem kraju. Stanovanje se nahaja v večstanovanjski hiši, ki je na osnovi dovoljenja za rekonstrukcijo obstoječe stavbe pridobilo tudi uporabno dovoljenje v l.2013. Uporabno dovoljenje je bilo izdano na podlagi načrtov za rekonstrukcijo stavbe v kateri so 3 stanovanja - vsak v svoji etaži. Vendar je investitor po pridobitvi uporabnega dovoljenja iz treh stanovanj naredil dejansko 6 stanovanj. Etažni načrt je izdelan za 6 enot prav tako je tudi lastništvo posameznih stanovanj v ZK evidentirano za vseh posameznih 6 enot - samostojna stanovanja, enako je na uradnih evidencah GURS zavedenih vseh 6 enot (vse so tudi ovrednotene). Zanima me , ali lahko obstaja kakšen zadržek s strani UE oz. drgega organa, če bi hotel ob morebitnem nakupu stanovanja na naslovu prijaviti tudi stalno prebivališče. Investitor mi je namreč namignil, da se naj to ne bi dalo, ne ve pa zakaj. Zanimivo pa je tudi to, da sta bili v tej hiši v l. 2013 prodani dve stanovanji, vendar po podatkih evidence trga nepremičnin (portal prostor GURS) ni nikjer zavedenega posla oz. ga jaz ne najdem.
Lp
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ko je naše podjetje za investitorja po takem ključu naredilo precej več stanovanj (manjših na ta račun) v bloku kot po PGD, mu potem niso hoteli priklopiti elektrike, vode.....
Pri tebi to najbrž ni problem, sem pa ga omenil, ker možno je.
Mogoče sta dva stanovanja na iste števce?
Objave: 438
Teme: 0
Ocena:
0
Možnih razlogov, zakaj se je takrat investitor odločil za več manjših stanovanj kot je v dokumentaciji je najbrž veliko.
Ker pa to meni (kot laiku) rahlo smrdi po izigravanju predpisov, morda sosedov, šparanju na različnih koncih in krajih (na primer, čisto banalno, minimalno število parkirnih mest glede na število stanovanj) ter nenazadnje, glede na to da sam prodajalec pravi da tam ne bi mogli prijaviti stalnega bivališča, bi jaz raje počakala da trenutni lastnik te zadeve uredi tako kot je treba, da ne bo neprijetnih presenečenj potem, ko boste denar dali že iz rok.
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Rubymax: če nočeš (slej kot prej) imeti problemov, poišči drugo stanovanje.
Dejstvo je, da objekt ni skladen s PGD in kot je že omenjeno, je imel investitor razloge za to, da je podvojil število enot.
Me pa čudi, da je lahko šel etažni načrt skozi in da je vpisanih 6 samostojnih enot.
Če je to res., potem ne razumem, zakaj ne bi mogel prijaviti stalnega prebivališča... razen, če je za celoten objekt namenska raba izključno za turizem?
Objave: 1555
Teme: 7
Ocena:
0
etažni načrt se dela neodvisno od GD; dejansko se mora vzpostaviti dejansko stanje na terenu, zato je lahko 'komot' šel skozi
če ima objekt HŠ in gre za bivalne enote, je prijava stalnega naslova možna
Objave: 44
Teme: 3
Ocena:
0
Res je tudi , da so samo trije električni števci in trije vodni števci. Vendar mi prodajalec zagotavlja, da to ni problem in ga že rešuje z distributerji.
Pojdi stran od tega. Prodajalec ti bo natvezil vse, samo da bo prodal.
Tega problema tudi ni tako preprosto rešiti, kot se mogoče zdi na prvi pogled.
Ocena:
0
Jaz ne razumem, zakaj ne bi mogel prijaviti stalnega prebivalisca.
Vseeno pa mislim, da ni pametno, ce stevci se niso urejeni.
Vsaj jaz takega stanovanja ne bi kupil.
Petea: ko smo mi delali etaziranje, smo morali izrociti kompletni PGD.
Kako so lahko etazirali 6 enot, ce so v PGD samo 3?
Najbrz luknja v zakonodaji, firma, ki je delala etaziranje se pa za to ne sekira, vazno daoni pokasirajo za svoje delo.
Objave: 1242
Teme: 92
Ocena:
0
za 6 stanovanj se več pokasira kot za 3, pa še lažje jih je prodat
Ocena:
0
To je meni jasno, poleg tega so s tem tudi manjsi stroski itd....ampak problem je v tem,da je taksno zgradbo ocitno mozno etazirat na 6 delov, ne da bi za to izpolnjevali osnovne pogoje.
Potem pa folk to kupi in zacnejo klicati drzavo, da naj resi zaplet...
Objave: 206
Ocena:
0
pa sej, če so dejansko uspeli etažirat in vpisat v ZK 6 stanovanj v stavbi, ki je po GD trostanovanjska potem je klic na državne institucije in pričakovanje, da bi drek katerga so omogočili tud rešili upravičen .....
kaj pa se dejansko pripeti v teh primerih, pa je poznano iz praks, obisk vrlih mož v belih Renaoultih, odločbe, odklopi, prepovedi ......
me pa vedno znova preseneti naivnost kupcev in to v času ko so informacije dostopne na vsakem koraku, jutri bo spraševal, kje bi dobil izvod KP pogidbe, da ne bo plačeval dragih notarjev ....
upam edino, da bo avtor teme, potreboval hipotekarni kredit :|
Objave: 44
Ocena:
0
Mene izredno preseneča, kako bi nekdo kupil stanovanje, ki nima samostojnega priključka na vodo in elektriko. A se sploh zaveda, kaj to pomeni? To, da sta v stanovanju voda in elektrika, se mu zdi že dovolj. Prodajalec mu še natvezi, da itak obstajajo odštevalni števci in da se bo samostojen priključek naredil brez težav. A res? Če gre to res tako zlahka, zakaj tega ni že sedaj?
V praksi pa to pomeni:
- položnica pride na soseda in ne nate. Sosed hoče še od tebe keš na roko. Sosed npr. ne plača elektrike in jo odklopijo. In kaj boš ti?
- položnica pride nate in terjaš še del od soseda. Sosed ti ne plača. Kaj boš? Če celotne položnice ne plačaš, terjajo samo tebe, sosed ni njihov problem.
Res ne razumem, kdo bi želel tako živeti.
Njega pa skrbi le prijava stalnega bivališča ... Če bi to šlo in to verjetno bo šlo, bi tip že kupil stanovanje. Hudo.