PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Občinsko stanovanje in problem z plinsko pečjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prvo sem čisto frišna tukaj ...imam pa eno vprašanje
Z družino živimo v občinskem stanovanju ...vsako leto imam problem z plinsko pečjo za kurjavo vsako leto smo sami vedno plačali popravilo letos pa sem jaz ostala brez službe in si tega ne moremo privoščiti .Kot sem že rekla VSAKO leto je popravilo imamo plinsko peč Radiant ki jo je občina dala montirat ko so se odločili da nam drvarnice podrejo.Sedaj vprašanje kdo je tisti ki mora plačati popravilo peči MI ali OBČINA ..... LP Goranka
Čigava je peč?
Komu plačuješ najemnino?
Za ogrevano stanovanje ali za hladno?
Verjetno si si že sama odgovorila...
odgovore jaz vem samo občina pravi da je to naša dolžnost ..da smo mi tisti ki jo uporabljamo
mene zanima zakonsko so oni dolžni da nam popravijo ...kaj če oni tega nočejo ?
Kaj piše v najemni pogodbi?
Kaj v "primopredajnem zapisniku" ob prevzemu stanovanja?

Najprej pa poglej v najemno pogodbo.
uhhh sedaj jo pa ne najdem ...za znoret je tole 15 let jo nisem pogledala !!!!
:roll: Saj imajo kopijo tudi na Občini, ................. tako da............ :wink:
Smile orginal mam pa jaz ..sam ga moram najti jaz sem kot hrček vse pospravljam .....sam organizirana sem bolj slabo Smile ....
Ko najameš avto in ga voziš, se ti pokvari, ga pelješ k mehaniku popravit, ali ga pelješ nazaj in zamenjaš za drugega?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
zamenjam ...sej jaz to vem sam ne vem kako naj to do dopovem občini .....ne najdem pogodbe !!!!
Meni se pa ne zdi, da bi uporabnik moral plačevati okvare na opremi. Ok, letni "servis"pregled" mogoče ja, oprema pa ne.
Na hitro nekaj:

100. člen SZ-1

Pravice najemnika stanovanja so:

– opraviti popravila v stanovanju, če je popravilo neodložljivo, da se zavarujejo življenje ali zdravje stanovalcev, ali stanovanje in oprema v njem pred večjo škodo, ter zahtevati povračilo stroškov, ki so nastali zaradi teh popravil;
126. člen

(ukrepanje inšpekcije, kadar lastnik ne zagotovi popravila
v lastnem stanovanju)

Inšpekcijski organ z odločbo odredi, katera dela je treba izvesti in rok za njihovo izvedbo, če etažni lastnik ne zagotovi popravila v lastnem stanovanju oziroma če ne vzdržuje najemnega stanovanja v skladu z normativi iz prejšnjega člena, pa je to potrebno, da se odvrne škoda, ki se povzroča drugim stanovanjem ali skupnim delom večstanovanjske stavbe, ali da se odvrne škoda, ki ogroža oziroma onemogoča normalno uporabo stanovanja.

93. člen

(opustitev dolžnosti lastnika)

(1) Če stanje v stanovanju ne zagotavlja najemniku normalne uporabe stanovanja, lahko najemnik predlaga, da stanovanjska inšpekcija lastniku stanovanja odredi izvedbo tistih del, ki so potrebna za zagotavljanje normalne uporabe stanovanj ali skupnih delov.

(2) Če lastnik v roku, določenem z odločbo, ne izvede naloženih del, lahko ta dela na njegove stroške izvede najemnik sam. Stroške izvedbe del, skupaj z obrestmi, lahko najemnik pobota s terjatvami lastnika iz naslova najemnine.

(3) V primeru, da lastnik ne ravna v skladu z odločbo iz prejšnjega odstavka, lahko najemnik od lastnika zahteva, da mu preskrbi drugo primerno stanovanje.
to pomeni v naši občini eno .......sam popravi povrnemo pa ne nazaj ......
Ostane sodišče, pa dobiš nazaj.
1 2
Iskanje po temi