PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Stanovanja v stečajih

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OK, da ne bi kdo mislil, da sem šel za nepremičninarja ali da delam reklamo, naj povem, da rajši vidim da se tole in ostalo ne proda, ker ne maram gužve v našem selu.

Ampak, ker mi je bilo dolgčas (in ker se bo ali ne bo prodalo, ne glede na to, kaj jaz mislim) in sem tole uočil na spletu, mi je dalo misliti.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?id=5784319">http://www.nepremicnine.net/nepremicnin ... id=5784319</a><!-- m -->
Seveda je še drugih stanovanj v sklopu, kot blata, ampak že tale je mamljiv.
100 čukov 145 m2? Oz. cca 685 €/m2! A je to že proizvodna cena, ali jim je še kaj ostalo?
Pa da ne bo kdo mislil, da je krš. Sem si ogledal zadeve. Dobra lokacija, solidna gradnja, dobro izolirano, garaže v kleti, vsi priključki, optični internet, daljinsko in sprotno odčitavanje števcev, klima... Ni da ni, vse novo.
In vendar se ne proda. Zanimivo! Očitno je nepremičninski trg v Slo dosti bolj v buli, kot nas prepričujejo po TV razni reklamni drekači.

P.S. Baje se tokrat bo prodalo, je menda ultra naval. Baje!!!
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
fery, od teh 145m2 koliko je neto stanovanjske povrsine?
tega podatka v oglasu ne najdem.
Tukaj najdeš pod stanovanja --> dvogeneracijsko: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gpg.si/prodaja/jezero/">http://www.gpg.si/prodaja/jezero/</a><!-- m -->

Ne vem, sicer kako so sešteli 145m2, se pa nisem preveč poglabljala...
Ko pride do drugega ali naslednjega naroka se zadeve prodajajo po polovični ceni in takrat so cene res nizke. Preveri, če je to že z davkom ali ne oz. koliko je še davkov. Včasih ni nič.
Drugače imaš pa tule:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.sodisce.si/okranm/razpored_aktualnih_obravnav/oklici_drazbenih_narokov/">http://www.sodisce.si/okranm/razpored_a ... h_narokov/</a><!-- m -->

še veliko drugih poceni možnosti.
Nepremičninski trg je pa res bolj mrtev kot živ. Večina danes težko zbere 100k eurov. Žal.
Pa še kvaliteta je uprašljiva saj je vse na horuk narejen in samo za zaslužek,ki ga nekateri niso doživel,kaj pa čaka kupca po ...letih,ko se začnejo kazat napake???
Stanovanja je 98 m2. Vse ostalo je balkon, loggia, shrambi, parkirna prostora. Klasičen nateg s kvadrati...1000€/m2 je way too much za Cerknico!
Citat:Stanovanja je 98 m2. Vse ostalo je balkon, loggia, shrambi, parkirna prostora. Klasičen nateg s kvadrati...1000€/m2 je way too much za Cerknico!

Confusedhock: :roll: 8)
Čudno poštevanko so te učili................ :lol: :lol:
Se mi zdi, da vsi "ostali" prostori TUDI sodijo k stanovanju, da je le to funkcionalna celota.

A po tvojem, so drugače in drugje tele pripadajoče zadeve "gratis"?

In pa ............. kaj manjka cerknici? Oziroma česa nima?

Razen tega, da ima krasno zeleno in naravno zaledje in si po pol ure vožnje iz "greznice" na frišnem luftu in na soncu.
Izbrem Cerknico preko gorenske any day. Pa je gorenska 5x dražja... Stanovanja so OK. Cene so brez DDV.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Confusedhock: :roll: 8)
Čudno poštevanko so te učili................ :lol: :lol:
Se mi zdi, da vsi "ostali" prostori TUDI sodijo k stanovanju, da je le to funkcionalna celota.

Seveda sodijo k stanovanju, nekatera jih imajo, nekatera ne, nekatera večje, nekatera manjše.... Ni pa to stanovanjska površina in ne vem zakaj bi jo prodajali kot stanovanje. Stanovanja je pač samo 98 m2 in to mene zanima, ker smo družina s tremi otroci in rabim prostor za stanovati...Ostali funkcionalni deli se naj tako tudi prikažejo in ocenijo s primernim faktorjem ( včasih je bil pravilnik za takšne faktorje), ne pa da s tem kao nižajo povprečno ceno m2.
firefly Napisal:Izbrem Cerknico preko gorenske any day. Pa je gorenska 5x dražja... Stanovanja so OK. Cene so brez DDV.

Pritrdim prvemu stavku, s tem da je proti Štajerski še lepše Big Grin

Ni pa Gorenjska 5x dražja, vsaj po takšnem načinu izračuna, ki ga tukaj nekateri zagovarjate. Namreč v novih blokih v Kranju se prodaja (pač že nekaj časa Smile ) npr. dupleks 4 sobno fancy stanovanje z 201 m2 po ceni 198 k€. Manj kot 1000€ kvadrat!! Je pa stanovanja 98 m2, ostalo so shrambe, veeeelika terasa, parkirni prostor.....)
Tole, kar se prodaja, je cena za CELOTO in vse skupaj in to na dražbi.

Pri ceni NOVEGA stanovanja, JE še vedno jasna delitev "čistih stanovanjskih" prostorov in ostelega. Vsi faktorji, ki te motijo, so razvidni iz osnovne kalkulacije prodajne cene, ki je priloga k tlorisu celotnega stanovanja.

Običajno tudi je, da ima neka enota svojo ID številko, kot celota, vključno z enim ali dvema parkirnima mestoma, ložami, balkoni, terasami atriji in tako naprej.

Citat:Ni pa to stanovanjska površina in ne vem zakaj bi jo prodajali kot stanovanje.

Kaj pa je potem?

Saj kopalnica tudi NI stanovanjska površina! Pa WC tudi ne!
A v teh prostorih stanuješ?
Jih pa uporabljaš - ne de? Tako kot balkon, ložo, shrambo ali parkirno mesto v kleti.
WC in kopalnica sodita med bivalne prostore, shrambe v kleti, terase, vrtovi, balkoni, parkingi pa ne!
Citat:Skupna prodajna površina znaša 145,86 m2 in je na voljo za 99.828,38 EUR

Takole je bilo navedeno v oglasu.

Citat:4 sobno dvo-generacijsko stanovanje z balkonom v več-stanovanjskem naselju Soseska Jezero in sicer v enoti F - Ulica za vrtovi 6. Stanovanju pripadata dva parkirna prostora in dve shrambi v kleti,

Pa še takole na grobo razdelano.

Torej imamo pojem " Skupna prodajna površina", pa "pripadajoči prostori", iz natančnega opisa in tlorisov pa je lahko izluščiti "stanovanjsko površino".

Torej, ko se z vso šaro in kramo vseliš in pričneš uporabljati "stanovanjsko površino" - potrebuješ tudi svoj parkir-plac in shrambo za vse tisto, kar ni v kostnih in ne leži križem počez v stanovanju. Na balkončku ali terasi, pa se da tudi posedeti, spiti kavo, skaditi čik ali pač enostavno posušiti cunje.

To je - recimo temu - funkcionalna celota, ki se prodaja.

Zdej, kaj deliš s čem, je bolj akademsko vprašanje.
Na splošno se spodobi da se za 100 jurjev napiše točno kaj se prodaje.
Koliko je neto površine, koliko kvadrature je ostalih prostorov.

Drugače se skupno kvadraturo ( v zk) vpisuje na način da parkirišča, balkoni, kleti upoštevani polovično...torej če je dejansko 10 m2 teh zadev je v zk to šteto kot 5 m2.

In tu...pri teh 50 m2 ostalih prostorov...jih je dejansko 50 m2 ali v resnici 100 m2.

Šalabajzarji?

Ne vem no...če pri 100 jurjih nekdo ni sposoben napisat korektnih podatkov...takega bi jaz užalil z eno po gobcu..resno. Pa če mu je plača na državnih vimenih mu še spotoma pokazal vrata.
Ako trži še nasledstvo propadlega gradbinca...je pa tudi jasno zakaj so propadli...

Razen če je kdo pripravljen najprej dat sto čukov pa se pol zanimat kaj je v resnici dobil.
Confusedhock: Ne vem, no, je treba včasih tudi kak pdf, ki je pripet zraven odpret. :wink:

Konkretno v tem primeru je "odredba o prodaji", in je lepo opisano, kaj vse se prodaja, kaj kam spada in kaj obsega.

Dokaj jasno in pregledno.
1 2 3
Iskanje po temi