PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kuhinjska oprema Kuhinja z otokom(s kuhališčem) in "barskimi stoli"

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Iščem kuhinjo kot je na priloženi skici, ni pa vse "zacementirano". Zahteva je otok s kuhališčem in pultom, kjer se lahko kaj na hitro poje, otroku pomagaš pri domači nalogi, medtem ko kuhaš, ipd....

Morebiti ima kdo kakšno idejo kje bi lahko našel kakšno cenejšo varianto? Brez, da bi mi jo moral kdo narediti po meri in bi za to zadevo preplačal (običajno je tako)? Čeprav so mojstri, ki se s tem ukvarjajo, vsekakor vabljeni " k sodelovanju".

Dimenzije 370cm x 330 cm.

Vesel bom tudi vseh komentarjev glede funkcionalnosti ipd...

Priložene datoteke
.png   Kuhinja z otokom.png (Velikost: 34,41 KB / Prenosi: 3645)
Tako kot je narisano, je neuporabno: razmik med otokom in pultom na levi je ca. 40cm.

Glede na videno postavitev in blizino jedilne mize bi sicer otok vrgel ven iz kuhinje.
Prilepi sliko vecjega izseka, kako imas postavljeno jedilnico/dnevni prostor.
..to je sicer samo delovna skica in ni še nič dokončnega in so takšne pripombe zelo dobrodošle. Hvala! Res je ozko tam.

Prilagam še skico širšega prostora, skupaj z dnevno sobo.

Priložene datoteke
.png   Kuhinja z otokom in dnevna.png (Velikost: 110,11 KB / Prenosi: 3600)
Jaz osebno bi kuhinjo obrnila, in sicer tako, da bi otok "gledal" proti jedilnici (zarotiran za 90 stopinj - tudi sama bom imela zelo podobno postavitev), pri čemer pa bi za kuhinjski niz izkoristila celotno steno z oknom. Med otokom in ostalim nizom je priporočljivo imeti približno 1,2 m prostora. In, kot ste že ugotovili - štedilnik na vogalu ni funkcionalen - se ga mora prestavit bolj na sredo. Mogoče kasneje, ko bom imela malo več časa (trenutno sem malo bolj leteča Tongue ) še zrišem kakšno verzijo za vas.
....dobra ideja....vesel bom vseh predlogov
Evo, tule je nekaj predlogov (sivo je hladilnik, črno pa pečica):
Bi bilo pa dosti lažje, če bi se dalo prestavit kamin kam drugam, ker je na zelo nehvaležnem mestu? A hiša že stoji ali je vse šele na papirju? - namreč, dosti lažje bi bilo kaj izrisat, če bi ne bil praktično na sredi sobe.

Joj, zdaj šele vidim - pri prvem izrisu je bilo mišljeno korito pri oknu, ne pa na koncu! :oops:

Priložene datoteke
.jpg   Kuhinja1.jpg (Velikost: 71,68 KB / Prenosi: 3515)
.jpg   Kuhinja2.jpg (Velikost: 71,96 KB / Prenosi: 3514)
.jpg   Kuhinja3.jpg (Velikost: 74,11 KB / Prenosi: 3515)
In še te:

Priložene datoteke
.jpg   Kuhinja4.jpg (Velikost: 72,77 KB / Prenosi: 3513)
.jpg   Kuhinja5.jpg (Velikost: 73,94 KB / Prenosi: 3521)
.jpg   Kuhinja6.jpg (Velikost: 73,6 KB / Prenosi: 3513)
Pa še ta - no, ta je bila mišljena kot prva verzija (kolikor je prostora od pečice do stene, bi jaz dala izvlečno omarico, enako pri prvi verziji - ko je prostor med hladilnikom in pečico):

Priložene datoteke
.jpg   Kuhinja7.jpg (Velikost: 73,41 KB / Prenosi: 3520)
po moje je najbolje tako, se opravičujem, ker sem samo v Paintbrushu nakracala Wink

[attachment=o10499]

tule imamo podobno postavitev

[attachment=o10498]

v eni od omar je mišljen pult in vtičnice za strojčke, takole

[attachment=o10497]

Priložene datoteke
.png   Kuhinja z otokom in dnevna.png (Velikost: 116,04 KB / Prenosi: 3480)
.jpg   jc07.jpg (Velikost: 99,2 KB / Prenosi: 3479)
.jpg   ms-07.jpg (Velikost: 128,1 KB / Prenosi: 3479)
Kate Napisal:Evo, tule je nekaj predlogov (sivo je hladilnik, črno pa pečica):
Bi bilo pa dosti lažje, če bi se dalo prestavit kamin kam drugam, ker je na zelo nehvaležnem mestu? A hiša že stoji ali je vse šele na papirju? - namreč, dosti lažje bi bilo kaj izrisat, če bi ne bil praktično na sredi sobe.

Joj, zdaj šele vidim - pri prvem izrisu je bilo mišljeno korito pri oknu, ne pa na koncu! :oops:

Kate, super, koliko enih idej, res super. Vse je se na papirju. Kamin sem ze prestavil na steno poleg TV.
jaz bi samo pripomnila, da je, ker še ne stoji in je prostora dovolj, dosti bolje, da sta korito in kuhalna plošča na isti liniji, ker je tako bolj funkcionalno.
....feng shui pa pravijo, da hoče drugače Smile
No, super, če so vam všeč kakšne ideje - če vam le pridejo prav. Če je še vse na papirju je stvar še toliko lažja, saj se še da spreminjati (glede kamina, se mi zdi, da je odločitev boljša, če je ob steni pri vratih). Smile V tem primeru, bi mogoče pripomnila tudi, da bi bilo fajn, če bi se okno v kuhinji malenkost prestavilo, tako, da lahko postavite npr. ob to steno nekaj visokih omar s hladilnikom in pečico (da ni vsak na svoji strani pulta - razen, če vam je tako všeč) - če želite po feng shuju, potem lahko postavite med pečico in hladilnik tudi izvlečno omaro, tako, da nista ravno skupaj. Smile Midva imava tudi načrt kuhinje po feng shuju, in je še najbolj podobna moji zadnji razporeditvi. Le, da imava midva okno postavljeno tik ob steno, kjer so (predvidevam vsaj) pri vas drsna vrata (no, vsaj midva imava tam drsna vrata), tako, da se začne kuhinja najprej z nizom višjih omar s pečico in hladilnikom, med katerima bo izvlečna omarica, nato pa se nadaljuje pult, nad njim pa (do okna) ena viseča omarica, potem pa je okno, pod katerim bo pomivalno korito. Otok zgleda pa identično, in identično bodo tudi postavljeni barski stolčki. Smile
ahil Napisal:....feng shui pa pravijo, da hoče drugače Smile

Res? Imate feng shui študijo? Ste prepričani, da imate dobrega feng shui svetovalca? Sicer delamo kar dosti projektov v skladu s feng shui študijami (ki so sicer individualne in je težko posploševati) in v dveh zadnjih takšnih projektih je bila pozicija korita in kuhališča v isti liniji na otoku predvidena in odobrena po feng shui študijah.
Feng shui namreč v nekaterih stvareh zapoveduje pravila, ki jih zapoveduje tudi zdrava pamet, v tem primeru konkretno naj voda in ogenj ne bi bila skupaj - kar pa pomeni eno poleg drugega - kar je tudi osnovno pravilo projektiranja, pa tudi zdrave pameti. Med koritom in kuhališčem mora namreč biti glavnina pulta, po normativih vsaj 80 cm, ker je to najbolj uporabljana delovna površina. Sicer pa sta oba elementa lahko v liniji, po feng shui-u in po drugih zapovedih, tudi po zdravi pameti. Da recimo z mokro zelenjavo ne špricaš po tleh.
..ja upam, da imam dobro svetovalko, je bila že gostja na TV, njeni nasveti so objavljeni po časopisih....

...jaz jo bom upošteval....Smile
1 2 3
Iskanje po temi