11.12.2006 ob 22:19
Od oktobra mi v kurilnici lepo prede toplotna črpalka zemlja-voda za ogrevanje hiše. Priključena je na 380 V in poraba te elektrike bo edini strošek za ogrevanje naslednjih 10,20,30... let. Ker pa bi me zelo zanimalo, kolikšen bo dejansko ta strošek na letni ravni (da primerjam s kurilnim oljem, drvami, ...) sem pri lokalnem elektru prosil, da mi odstopijo en rabljen 3fazni števec. No, in danes mi ga je prinesel.
V toplotno črpalko (TČ) vodi en 3fazni kabel (nadometna inštalacija, pokrita s kanalom). Ta kabel bom že preščipnil, zvrtal tri luknje v steno in pritrdil števec. Zanima pa me, kako se priklopi števec? Je Iskra, tip T2B, letnik 1967. Stanje na njem je 48429 KWh (a se da to previti nazaj oz. resetirati, rad bi začel iz nule).
Števec ima 3 krat po 2 ločeni spojki/klemi, označene z 1 3 4 6 7 9 in eno spojko (masa), označeno z 10 12.
Prosim za nasvet.
V toplotno črpalko (TČ) vodi en 3fazni kabel (nadometna inštalacija, pokrita s kanalom). Ta kabel bom že preščipnil, zvrtal tri luknje v steno in pritrdil števec. Zanima pa me, kako se priklopi števec? Je Iskra, tip T2B, letnik 1967. Stanje na njem je 48429 KWh (a se da to previti nazaj oz. resetirati, rad bi začel iz nule).
Števec ima 3 krat po 2 ločeni spojki/klemi, označene z 1 3 4 6 7 9 in eno spojko (masa), označeno z 10 12.
Prosim za nasvet.