PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Talne in stenske obloge Kako obložiti kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
zanimajo me vaši predlogi za oblaganje kamina na sliki. Po eni strani je želja dati celega v dekorativni kamen, vendar se bojim, da bo v tem primeru postal optično prevelik, in bo zavzel prostor kar pa ne želim.

Če ga obložim s kamnom do prve črte pa ne vem če je estetično primerno, da ne bo videti kot nekaj na pol narejeno. Če ga obložim od spodaj do črte, bom oblogo zaključil z dekorativno letvijo iz istega materiala kot bo polička kamina (pedvioma staran hrast), saj ne moreš kar nekje na sredi nehat z oblogo. Rešetke bomo še prebarvali.

Predlogi?

Priložene datoteke
.jpg   kamin.jpg (Velikost: 59,87 KB / Prenosi: 4680)
Predlog. Kamin obleci v bež ploščice Floorgres, serija Bone, videz 'hammered'. Ploščice so od blizu fino 'tolčene' oziroma strukturirane. Ploščice začni polagati nad odprtino za ogenj. Poličke iz staranega hrasta ne bi postavila, pravzaprav nobene dodatne police, saj imaš že odprtine za drva. S poličko moderen kamin ne bo več ravno moderen. Motijo me tudi prezračevalne rešetke, pa mi mislim, da če jih boš prebarval, zadeva ne bo prav nič lepša.
Hvala. Prezračevane pač mora bit druge ni, sicer kamin ne gori oz ne ogreva prostora.. Polička pa je bilo mišjeno samo spodaj pod šipo. Nobenih dodatnih.
Sem vas razumela, da je rdeče označeno hrastova polica. Poličko lahko naredite tudi iz teh ploščic.
Še fotka predlagane obloge, čeprav je v živo in na otip mnogo lepša kot tukaj.

Priložene datoteke
.jpg   Obloga.jpg (Velikost: 22,74 KB / Prenosi: 4579)
Men se zdi staran hrast za poličko dobra ideja saj je moderne komponente moderno kombinirati s starinskimi. in tudi šlo bi s temi ploščiccami ali pa s kamnom pomoje nebi bilo slabo, je pa odvisno kako boste imeli prostor v katerem je kamin opremljen.
Še vedno mislim, da na moderen kamin, odprt z dveh strani, ne paše polica.

Priložene datoteke
.jpg   87378ff96b96a713dc08ce3547349da9.jpg (Velikost: 10,62 KB / Prenosi: 4541)
.jpg   7c1165bfafa927a33e96b2b66149d14f.jpg (Velikost: 14,69 KB / Prenosi: 4541)
.jpg   4df1e3f71147b8e6aa36e58a80bd6d05.jpg (Velikost: 104,09 KB / Prenosi: 4541)
Hja polica je že izdelana, se jo vidi pod šipo. Nimam kaj. Sploh pa če se kamin uporablja in ni tam samo za šminko, je polica več kot dobrodošla. Govorim iz izkušenj, saj že 10 let kurim. Predlogi so mi všeč, bom malo pregledal.
lanatri Napisal:Sem vas razumela, da je rdeče označeno hrastova polica. Poličko lahko naredite tudi iz teh ploščic.

Ne bo tisto polička. Tam bi bila samo letev, ki bi optično zaključila oblogo, če bi bila obloga le do tam. V primeru oblaganja do stropa tam ne pride nič. Polička je le in samo pod šipo, kjer je že izdelana, potrebuje le končno oblogo.
Zivijo! Kateri kaminnski vlozek pa imas to?
Pozdravljeni. Sem poiskala še dva primera, ki sta skoraj identična vašemu. Tiste rešetke me pa še vedno mučijo. Smile

Priložene datoteke
.jpg   Kamin.jpg (Velikost: 25,24 KB / Prenosi: 4444)
.jpg   Kamini 2.jpg (Velikost: 24,74 KB / Prenosi: 4444)
Čist mimo grede vprašanje - če te mučijo rešetke, si najverjetneje arhitekt ali notranji oblikovalec? Brez zamere, ne mislim žalit, ampak če je kamin toplozračen, rabi zrak. Pika in kraj. Potem se pa najde arhitekt, ki zadeve za radi "videza" črta in naredi sranje. Btw - zadnja slika mi izgleda kot imitacija kamina ali kvečjemu kamin na etanol - skratka zadeva za okras in ne za ogrevanje. Ta ne rabi rešetk, če pa zakuriš kamin z drvi in ima 7 ali več kW, ga brez hlajenja lahko samo stališ.
LP,
Samojed
Smile Nisem niti eno niti drugo. Tudi mož pravi, da sem tečna. Smile Sicer ne mislim, da bo Fuga premikal rešetke, ampak ali bi bile lahko rešetke npr. v odprtinah na desni strani, da niso tako izpostavljene oz. če morajo biti na tistih mestih kot so, potem bi dala 4, ne tri.
Aha, torej te muči izgled kot "žensko" Smile.

Spodaj je lahko manj, zato je ena. Sam je nisem dal, ker sem naredil dovod pod kaminom, lahko bi bila tudi pod luknjo za drva. Zgoraj sta dve nujni, lahko bi bili malo višje. Če bo zgornji del npr bele barve, ne bosta toliko opazni kot sta sedaj.
Jaz bolj igram na noto "če vsi vedo, da nekaj je (ker mora biti), zakaj bi to skrival?" Se pa da zadeve prilagoditi oziroma izvesti tako, da se ujamejo in so bolj estetske. Nekaterim uspe bolje, nekateri pa naredimo malce slabše Smile .
LP,
Samojed
tudi rešetke se da lično poštimat, če se hoče. normalno, da hočeš imet zadevo estetsko urejeno, če se gremo moderen dizajn ipd, v nasprotnem primeru zakaj sploh rinit tak kamin notri, pač nardiš krušno peč, pa mir (malo za hec, malo za res).

problem je, ker ste na obzidavo kamina natlačili preveč zadev na majhni površini (vpihovanje, kaseta za drva itd itd). to ne bo odpravila nobena obloga, zato je treba za te stvari prej poskrbet, če je le možno.
1 2 3 4
Iskanje po temi