PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Placilo kom. prispevka za kanalizacijo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Sem v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. In pred tem moram plačati komunalni prispevek, ki mi ga je naracunala obcina. Komunalni prispevek pa vsebuje tudi postavko za kanalizacijo.

Moj problem je, da še nimam možnosti priključitve na kanalizacijsko omrežje. Sicer nekaj delajo na tem, ampak vprasanje, kdaj se bom dejansko lahko priključil.
Zanima me, če jutri plačam komunalni prispevek(vkljucno z prispevkom za kanalizacijo), v kolikšnem času mi morajo omogočit priključitev na kanalizacijo? Če plačam prispevek bi bilo prav, da mam neko "zagotovilo", da bo to res narejeno. Da ne bom na koncu brez dnara in brez moznosti prikljucitve.

Mi zna kdo povedat. Če ne, ali mogoče ve, kam se lahko obrnem? :?

Hvala za odgovor!
Občini plačaš komunalni prispevek, tako da ti morajo tam nuditi informacije o tem, kdaj bo omrežje (če še ni) zgrajeno. Obrni se na oddelek za okolje in prostor oziroma na inšpektorat.
Če si v začetni fazi gradnje, lahko hišico postaviš, med delom (oziroma proti koncu del) pa jo priključiš na kanalizacijo. Najbrž si moral tudi kakšno soglasje za to pridobit. Ponavadi je soglasje "zagotovilo" da boš dobil kasneje priključek. Vsaj po mojem mnenju.

Pa srečno,
Pikc
Pikec ni vsepovsod tako rožnato kot ti praviš. Občine dobivajo sredstva EU a kanalizacij ni in ni. Malo jih že letnica tepe. Ti hišo postaviš, a če ni kanalizacija v izdealvi kaj hitro prehitiš občino.

Torej moj predlog: pojdi na občino, naj ti odštejejo postavko kanalizacije, razliko plačaj ko se boš priklopil, tako kot ostali vaščani. To se da naredit - preverjeno.

Meni so kanalizacijo obljubljali leta 2007 pa je še danes ni Smile, primoran sem bil leta 2008 nabaviti MČN.
Js sm se že na začetku odločil za MČN .. soglasje sem dobil ... kdaj pa bo kanalizacija ... mi je vseeno. Hotel sem samo reči, da je brezveze čakat in čakat. Postoriš lahko vmesna dela ... sicer moraš prodat al kako???
KP za kanalizacijo ti po vsaki kmečki logiki ne morjo obračunat, če se ne moreš nanjo priklopit. Ko bo izvedena in se boš primoran priključit boš pa doplačal razliko še za kanalizacijo.
To pa najbrž vsekakor drži. Pri meni je bila v KP ta postavka prazna ...

Sicer najbrž kakšen inšpektorat, ministrstvo, pojma nimam, ...
Iskanje po temi