PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Servis TČ Coolwex končan s puščanjem vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni,
pri znani mariborski firmi sem pred nekaj leti kupil TČ Coolwex, pred mesecem dni pa so mi pisno ponudili servis katerega sem sprejel.

Serviser je poskušal zamenjati MG anodo, vendar se mu je odlomil vijak. Potem jo je z vrtanjem in tolčenjem poskušal odstraniti, kar pa mu ni uspelo.
Ko je sestavil nazaj, je ugotovil, da je poškodoval plašč bojlerja (tekla voda na tla), kar je tudi zapisal v zapisnik!
Seveda sem pričakoval rešitev, vendar se začuda nobenemu ne zdi potrebno to popraviti!

Ali sploh lahko kaj dosežem? (brez tople vode smo že dva tedna) Morda preko ZPS ali s tožbo, ali ...?
hvaležen sem vam za odgovore! LP
Ti je serviser kaj obljubil? Si se obrnil na firmo, ali le čakaš? Mogoče na firmi niti ne vejo, če nisi nič vprašal, lohk se pa mal delajo....! Nisi dobro opisal, je ali ni bilo, kaj obljubljenega?
Časi so žal taki, da moraš bit ponavadi siten, ali celo malo "groziti"- s kako objavo v časopiu, TV...ipd., tožba je bolj skrajni primer. Seveda je pa najprej treba poizkusiti z lepo besedo, nato (če ne "šmirajo"na telefon) pisno- ter poskrbeti za "dokaze".
Lp
zakaj je menjal to anodo?
Je še slučajno v garanciji?
Tip naprave?
pričakoval sem klic naslednji dan, vendar zaman, potem sem poslal priporočeno pismo s kopijo zapisnika in foto poškodbe. Potem je bil klic, vendar nič konkretnega. Po 5 dneh zopet kličem pa potem še po 2 dneh, danes pa so mi rekli nekako v smislu, da bom dobil odgovor (ne popravila)... Confusedhock:
moram reči da sem šokiran, če odpreš njihovo stran pa je na 1. strani stisk roke -kao odlično sodelovanje s strankami!
Mirando Napisal:zakaj je menjal to anodo?
Je še slučajno v garanciji?
Tip naprave?

menjava anode naj bi bila del rednega servisa - tako so mi sami predlagali
tip HPDHW 200l, v garanciji ni več (kupljena jun/2009!)
Ja baje z menjavo anode je pa men serviser reku, da ko neha bojler gret se bova pa za menjavo zmenila. Aja bojler je pa atlas termal.
ne diraj lava,dok spava.
Iskanje po temi