PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Elektro in omarica pri novogradnji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo, po dolgem času spet na forumu - tokrat spet z vprašanjem. Smo v fazi ko pridobivamo soglasja in elektro (Kranj) komplicira. Nova hiša bo stala nekaj metrov oddaljena od stare hiše, na katero pa so pred nekaj leti vkopali elektro omarico kjer je prostora še za dva števca - rekoč da bomo enkrat lahko še kaj dodatno priklopili. Sam bi rad da števec za novo hišo postavimo v to omarico in potem peljemo elektriko v nov hišo. Nekdo pa na elektru vztraja da imajo navodila da za novogradnje delajo izključno samostojne omarice. Morda kdo ve ali se tu da kaj naresti ali ne?
Res se mi zdi trapasto delati novo omarico če imam v stari prostora na pretek.

Vsem hvala za komentarje
Kako to mislis, da so na staro hiso VKOPALI elektricno omarico?
Imas torej na stari hisi vzidano zidno omarico, ali vkopano prosto stoječo omarico(PSO)?

Sicer so tudi meni na Elektru Celje rekli, da delajo novogradnje samo na pso.

Citat:Res se mi zdi trapasto delati novo omarico če imam v stari prostora na pretek.
stara hisa se podre/proda, ti pa ostanes brez elektrike - torej razlog za pso je.
Stara hiša ima vzidano omarico, se opravičujem Wink Se pa še doolgo ne bo podirala Smile
čaka te nova omarica
Iskanje po temi