Objave: 39
Teme: 19
Ocena:
0
Nekako se spravljam h temu da bi obnovil cca 15 let star parket ki je v dokaj dobrem stanju.
Sposodil bi si mašino za brušenje in pobrusil.
Tega nism še nikoli počel, a so kake cahe, je kaj posebej za pazit, al je boljš da nardi majster.
Nimam lih dveh levih rok, tako da ..... zna bit da bi šlo.
lp
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
Tudi mene tole zanima. Rabil bi pobrusiti cca. 20m2 ( jedilnica), drugje je parket še dober.
Koliko pa pride izposoja stroja danielt?
Objave: 39
Teme: 19
Ocena:
0
Baje da cca 45€/dan, znanec mi je reku da izposojajo v Obiju. informacije nism še preverjal.
Objave: 310
Teme: 121
Ocena:
0
Tudi sam se lotil brušenja, na to varianto da sem si sposodil orodje v obiju, poleg valjčne brusilke, sem si sposodil še sposoditi krožno brusilko (mislim da ima premer cca 40 cm).
Če bi bil še enkrat bil v tej situaciji bi verjetno komu plačal, predvsem zaradi kvalitete. Točno vem kje sem ga u....l. Kasneje ko sem polagal nov parket, sem ga sam položil, poklical mojstra da mi ga je zbrusil, zafugiral sem ga sam, nato pa mi ga je še mojstrer še drugič pobrusil. Lakiral pa sem sam.
lp
Objave: 8403
Teme: 30
Ocena:
1
:lol: :lol: Jest se pri sebi doma - ne bi učil! Res ne! :wink:
Je par cak - itak, ampak če še nikoli nisi tiste zveri od mašine gonil - potem bo končni rezultat bolj slab.
Plus tega je važno kateri brusni papir uporabljaš, pa v kateri smeri brusiš, pa kako enakomerno, da ni valov in zabrušenih dilc.
Skratka, ni vse v tem, da človek nima dveh levih rok. Poleg ta velke zverine, rabiš še ta malo zadevo za vogale ................ in tako naprej.
En "zverziran" majstr to "za šalo" naredi v dobri uri. Plačaš in gre.
:wink: Razmisli.!
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
O tem smo nekoč že debatirali. Takrat je padel predlog, da najprej na forumu objaviš 'reklamo', da brusiš parket, najdeš ene 10 ovc, ki ti nasedejo, pa se pri njih vsaj malo zverziraš.
našel:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=36&t=12096&">viewtopic.php?f=36&t=12096&</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 1023
Teme: 7
Ocena:
0
Potem pa se greš avtomehanika,najdeš cca10 naivnežev,narediš cca 20000e škode,potem pa daš vse gremlinu na izvržbo.
Objave: 99
Teme: 1
Ocena:
0
ti stroji ki so na voljo v obi ali podobno so zelo stari in slabi, in če veš kako ga uporabljati te čaka velik dela, a če misliš da se učiš na tem stroju ga verjetno moraš izposodit za dva dni ali več.
Kot je že napisano, to ni edini stroj ki ga rabiš za brušenje.
Moj nasvet je da pokličete parketarja in vprašate za ceno, pol pa saštejte ceno za izposojo, ceno materiala in boste videli kolik vam ostane.
O kvaliteti pa ni potrebno ni govoriti. Samo lahko povem da napake ki pri brušenju narediš ni možno popraviti, oziroma je zelo teško in drago.
Objave: 307
Teme: 11
Ocena:
0
jaz sem si v obiju sposodu brusilko kotno in tračno. parket je bil dokaj dobro ohranjen, znucan po površini pa kar fejst.
ni to problem narest. brusit boš moral v smeri parketa. boš pa v prvo naredil kakšne napake, ampak ni panike, to boš samo ti opazil.valj dviguj počasi in ne na hitro ali da ga ne boš na hitro z obrati spustil. drugače boš zabrusil.s prvim brušenjem ni problem, lahko potem to popraviš.
predno polakiraš morda res kot sem bral tukaj celo na forumu malo z razpršilko vode malo preveriš, če si kje zabrusil pa drugače ne opaziš, kot da malo "posprejaš" z vodo.
ko boš prvič polakiral, bo parket še vedno "hrapav". potem pa samo na fino pobrusiš z gibi levo in desno narahlo, toliko da ga zgladiš( ne brusit). na fino posesaš, spet pobrusi z višjo granulacijo brusnega papirja.spet posesaš in z vlažno krpo pobrišeš parket, pa še enkrat še bolj s finim papirjem čez. pred zadnjim lakiranjem ali že vmes lahko z tisto brusilno misko čisto na fino še malo kakšne kote popraviš, če se kje morda prehodi ko si brusil vidijo na meji med tračnim in tistim kotnim brusilnikom. pred zadnjim lakiranjem, lahko tudi nekako spoliraš s tisto brusilno miško za 50 eur iz merkurja, granulacija papirja 1000 ali več..če boš hotel po zadnjem lakiranju čisto gladek parket.
pri lakiranju raje uporabi lak na vodni osnovi, drugače boš rabil masko. samo dobro z mačkom razmaži, pa lakiraj od dobri svetlobi. Ker če boš pustil nekje preveč laka, ne moreš več popravit, ko se to po nekaj minutah malce posusi. potem je bolje da pustiš kot je.
z lakiranjem boš pridobil samo boljši izgled in pometanje bo simpl. jaz tega ne bi več delal, zato ker bi ga sedaj ven pometal, ker spodaj pod parketom itak nimam kaj prida izolirano.
tam v obiji baje lahko plačaš za en dan, pa vzameš za čez vikend.
Ocena:
0
Ha ha pobrusiš z gibi levo in desno,a gor pa dol pa ne bo v redu?Pa če smo že pri tem zakaj bi se sploh matral z roko?Nekoč je nekje nekdo izzumil vibracijsko brusilko.Lažje mar ne?
Ocena:
0
Ha ha,se strinjam,vendar staro pravilo to sem pa jaz naredil a ni lepo,pa še prišparal smo ogromno,se zmeraj pokaže za ne najboljše.