Pozdravljeni,
prečesal sem cel forum in odbil kar nekaj odgovorov za in proti keramiki v spalnici in sobah, vendar me sedaj zanimajo dejanske izkušnje uporabnikov. Imamo talno gretje po celotni hiši, in se nagibam da bi povsod položili keramiko.
ko smo delali nacrte zase, smo bili na ogledih parih his - keramika bo povsod, vseeno pa ne v spalnih/otroskih prostorih - kjer so npr. otroci veliko na tleh in ko pri stopanju z postelje bos isces copate.
Jaz sem pa ful proti keramiki, sem jo imela nekaj časa v bajti in huh, never.
Les, to je toplina, narava v svojem domu, ki diha.Ni ga lepšega, kot se z otrokom vreči na parket in se igrati.Pa da ne govorim, ko se otroci ponavad po celem stanovanju po tleh vajlajo, ko so bibe in zajčki in še kaj.
Lahk je spod tud talno, ma ploščice so vedno samo ploščice in poleti vseeno ni fajn na njih sedet, čeprav mal tazadnjo hladijo hehehe.
Jaz sem še v kuhno dala parket, edin okol kuhinjskih omar sem pustila en pas cc 80cm, da glih iz pomivalca ne kaplja po parketu.
Tudi jaz imam talno gretje po celotni površini, zaradi tega sem iskal materiale, ki dobro prevajajo toploto in hkrati niso 'mrzli' ko talno gretje ne deluje (prehodna obdobja). Tako imam v hodnikih in kopalnici keramične ploščice, v sobah, dnevni sobi in kuhinji pa sem dal PVC trakove v imitaciji lesa. Izbiraš lahko med različnimi motivi lesa in drugih 'kamnov' (v google odtipkaj Expona Domestic). Gre za 2mm debele trakove, kateri se prilepijo na tla. Koeficient prehodnosti toplote imajo podoben, kot keramične ploščice. Zgleda pa nekako takole: