PodSvojoStreho.net Nepremičnine Finančna plat Kredit z rastočo hipoteko

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me, če kdo ve kako banke določijo višino kredita, ki ga odobrijo pri rastoči hipoteki.
Verjetno upoštevajo vrednost investicije iz projekta? Kaj potem ti odobrijo npr. 70% od investicijske vrednosti?

Npr. če mi je projektant napisal, da je investicijska vrednost moje hiše 120.000 eur, mi verjetno ne bodo odbrili tega celega zneska?

NIsem še bila na bankah, ker so rekli, da je najprej potrebno imeti gradbeno dovoljenje...
Verjetno ti upoštevajo vrednost parcele in vrednost gradbenega dovoljenja+želejnih €120.000. Zdaj pa 30% od 120.000 je 36.000 evrov. Če sta parcela+projekt vredna 36.000, potem načeloma nebi smelo biti problema z željenimi 120k evri kredita. Upam da si pravilno razlagam, če ne naj me kdo popravi. Sem pa tudi sam v istem položaju, kot ti; sredi pridobivanja soglasij in GD bo. Potem pa novi kredit z rastočo hipoteko. Tukaj pa tudi meni ni jasno, kako točno poteka plačevanje kredita rastoče hipoteke. Pa katere banke ponujajo kredit z rastočo hipoteko in katere dajo 100% gotovine?
Ja, zgleda bo treba kr direkt na banke povprašat...
Banka odobri nekje 70% vrednosti bodoče hiše z parcelo vred za kradit. Da ti npr 1 leto časa za črpanje. Ti neseš banki račun izvajalca, slike zraven in banka ga plača. Dokler ne počrpaš kredita, ne vračaš glavnice kredita, temveč le obresti, kar olajša gradnjo (temu se reče moratorij).

Boljše je seveda dobit gotovino, lahko plačuješ takoj in brez računov.
Vprašanje ostaja; katere banke ponujajo rastoči hipotekarni kredit 100% v gotovini?
Sem bil na Reiffeisen pred pol leta(avstrijski poslovalnici) in so mi rekli da dajo 100% gotovine.

Je pa haklc ker ne dajo vsakemu tujcu...men ko delam v Avstriji še pogledajo skozi prste.So rekli da je bilo preveč slabih izkušenj z Slovenci in njihovimi nepremičninami. Lažje je pa dobiti kredit če gradiš pri njih.
Banka Celje ponuja kredit z rastočo hipoteko.
Kakšen je delež gotovine, ne vem natančno, vem pa zagotovo, da se da dogovoriti za kar velik odstotek. Nekako upoštevajo sredstva, ki so že bila porabljena.
Kaj pa NLB? Ali ponuja rastočo hipoteko in kakšni so pogoji....

Hvala
Ne, sploh pa so zelo nefleksibilni in vsiljujejo - zahtevajo tisto svoje zavarovanje Vita, ne upoštevajo pa nobenega drugega življenjskega zavarovanja.
Midva sva imela oz sedaj je v teku: Sparkasse, rastoča hipoteka, 3M Euribor + 1,8%, dokazilo za izplačilo s slikami narejenega, moratorij eno leto, izplačila po cca 20000 EUR, projektantska vrednost 160000, dobila sva 105000, več pravzaprav nisva niti hotela.
Koliko pa so vama pri Sparkasse izplačali gotovine?
100%, brez problemov.
Motion Napisal:100%, brez problemov.

To pa kar ne morem verjeti. Kdaj sta pa kredit vzela? A letos? Meni so ponujali pri Sparkasse že lansko leto za nakup parcele euribor+2,8%, vzel pa potem na Hypo euribor 3m+1,8%.
Januar 2010 odobreno, marec prvo nakazilo, decembra 2010 zaključen moratorij in pričetek odplačevanja. So pa imeli kao neko akcijo za nizkoenergijsko hišo, in potem sem letal nazaj do projektanta, ki je izračun glede porabe na m2 naredil kar na pamet, pa to je že druga tema, takrat sem namreč prosil za pomoč tu na forumu...
1 2 3 4
Iskanje po temi