6.11.2006 ob 21:48
sem lastnik peči na BIO MAsO. TEŽAVE IMAM z odraževanjem in tlakom. že več kot 2 tedna odzračujem sistem in zrak se vedno in vedno vrača. PA NIKJER NIČ ne pušča??
tlak si pri mrzli vodi nastavim na 1bar. sedaj sem s forumov preblal da to baje ni najbolše.
vode v sistemu imam 1280l zalogovnik + rad + cevi. recimo 1500l
espanzijske posode imam 2 po 50l torej 100l
težava je v tem da mi tlak naraste čez 2,5 bara (tarat itag začne puščat ventil) in to zmeraj. in potem odzračim,dolijem,odzračim in ponovim in vsaki dan isto??????
AJA tlak v exp.posodah je 1,5 bara. razlika med pečjo in navišjim radiatorjem je 4m???
kaj naj storim??
naj znižam tlak v posodah ali dodam še eno.
in znižam polnilni tlak?
prosim za pomoč,ker mi gre že počasi na živce.
p.s. aja priklop exspanzijske posode je 1 meter višje kot izhod iz peči ter na isti veji je dodat varnostni ventil
hvala vsem za pomoč
tlak si pri mrzli vodi nastavim na 1bar. sedaj sem s forumov preblal da to baje ni najbolše.
vode v sistemu imam 1280l zalogovnik + rad + cevi. recimo 1500l
espanzijske posode imam 2 po 50l torej 100l
težava je v tem da mi tlak naraste čez 2,5 bara (tarat itag začne puščat ventil) in to zmeraj. in potem odzračim,dolijem,odzračim in ponovim in vsaki dan isto??????
AJA tlak v exp.posodah je 1,5 bara. razlika med pečjo in navišjim radiatorjem je 4m???
kaj naj storim??
naj znižam tlak v posodah ali dodam še eno.
in znižam polnilni tlak?
prosim za pomoč,ker mi gre že počasi na živce.
p.s. aja priklop exspanzijske posode je 1 meter višje kot izhod iz peči ter na isti veji je dodat varnostni ventil
hvala vsem za pomoč

))