Objave: 326
Teme: 28
Ocena:
1
Ker se v gornjem nadstropju ogrevam za talno ogrevanje, me zanima katera varianta je boljša če gledamo spodnji link?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fussbodenheizung.de/netbase/konstruktionen_von_fussbodenheizungen_mit_nassestrich_und_trockenestrich_netbase_index_site_900_lng.html">http://www.fussbodenheizung.de/netbase/ ... 0_lng.html</a><!-- m -->
Estrih bo suhi, to je že odločeno. Najbolj se nagibam k varianti A22, torej sistemske plošče z talnim, gor na njih pa direkt parket (vse plavajoče seveda).
Zanima me samo glede izravnave tal - trenutno je med špiravci nasipan neki šut (pesek, šoder, vse živo), podeskano ni. Nekak sem imel idejo da bi direkt na šut nasipal perlit, zadevo izravnal (recimo 2 cm nad špiravci) in gor dal direktno sistemske plošče za talno. Razdalja med špiravci je 78 cm. Ali bi mogoče bilo pametno dat na perlit še eno plast OSB plošč, in potem na OSB plošče te sistemske plošče za talno? (malo me hebe višina končnih tlakov,zato mi ta opcija ni tak všečna..) Kurilo se bo tako spodaj kot zgoraj. Parna zapora pride v spodnjem nadstropju (nižali se bodo stropi z knaufom)
Je kdo že delal suhi estrih na omenjen način kot je zgoraj varianta A22?
Objave: 1677
Teme: 112
Ocena:
0
Mene tudi to zanima, ker moram zadevo enako rešit. Imam sicer še eno možnost, da odstranim les in zbetoniram plato a ne vem kako se to obnese.
Objave: 326
Teme: 28
Ocena:
1
Ma ja, samo kot vidim ni pri nas nobenega ki bi imel o tem kaj pojma. Jaz bom delal po tem sistemu (na špiravce so že nabite deske debeline 3 cm, med špiravci je grušt, pa bo tudi ostal)
1. folija
2. izravnava s perlitom
3. 8 mm lesna plošča
4. sistemske plošče za talno gretje, cev, lepilo + mrežica
5. OSB plošče (2x15, križno polaganje)
6. ploščice, parket, etc...
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:4. sistemske plošče za talno gretje, cev, lepilo + mrežica
5. OSB plošče (2x15, križno polaganje)
6. ploščice, parket,
Če bi pri 6 cm betonskem estriha rabil gretje z 28 C, boš pri tvoji sestavi rabil 34 C. Če misliš uporabljati TČ potem razmisli o znižanju COP. Morda se splača kupiti sistem talnega gretja za lahki estrih.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 134
Teme: 4
Ocena:
0
jaz imam podobno situacijo: kaj pa varianta lahkega estriha in sovprežene konstrukcije? sicer imam tramove 18*24 na 60 cm in naj bi bila varianta: med stropniki izolacija, parna zapora spodaj, potem pa ali deske ali osb, pod njim dušenje zvoka (silent pena), zgoraj pa mreža, na njej talno in suhi estrih, mislim da 6 ali 7 cm
sicer se šele pogovarjamo, ampak mi je ideja kar všeč.
je pa tukaj kar precej povedanega:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=35&t=37981&st=0&sk=t&sd=a[/url]
Ocena:
1
Citat:Misliš zaradi OSB plošč, ki delujejo, kot izolator in ne prevodnik toplote?
Točno tako. Zaradi tega še ni nič narobe in nič drugače kot če bi imel betonski estrih. Temperatura površine tal bo enaka.
Kot sem zapisal, pomislek in ekonomska upravičenost je le pri toplotni črpalki, kjer zaradi višje temperature potrošiš več plačljive energije. Ne vem točno izvedbe, Se pa v ta namen dobi "iverica" z vrezanimi žlebovi za cevi in kovinsko prevleko. Cevi se samo zalije z ustrezno maso in čez se deva talno oblogo (ploščice, laminat, ...). Uporabi iskalnik!
Citat:Imam namreč stropnike nato pa še lege počez na katere so nabite talne dile. Mislim da je tu teža problem.
Poznaš problem teže. Če imaš dovolj močne stropnike (statično trdnostni račun!), lahko narediš tudi betonski estrih.
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Če primerjaš težo 3x _OSB z 4 cm estriha...
Odločite se za sistemske rešitve ki imajo dodelane zadeve (vsaj jst bi se). Recimo "farmacell" talno in podobno. In dobro premislite ČE je teža problem, ker suhi estrih tudi ni "lahek"...
Drugače pa "domača" izvedba... ~1cm cevi, vmes trakovi farmacella, zalito s limom (~1cm) ter plavajoči gotovi parket. Spodaj 2x tanek OSB na popolno izravnano podlago.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
1
Citat:za sistemske rešitve ki imajo dodelane zadeve (vsaj jst bi se). Recimo xxxx
Koliko dobiš za delanje reklame? Ne bi bilo bolje, da bi rekel gips plošča in morda še dodal specialne lastnosti?
Citat:Če primerjaš težo 3x _OSB z 4 cm estriha...
Samo 1/2 betonskega estriha.
Ocena:
27
Ne bi. Zakaj le? Če rečem gips talno, ne bo nihče našel na netu... Če rečem famacell talno, bodo vsi...
Pol teže je že toliko da je za premislit, če imaš probleme s nosilnostjo, oz. za premislit, če jih nimaš
Objave: 272
Teme: 2
Ocena:
0
So še boljši sistemi kot ga je firefly omenil,nižji,lažji,bolj varčni,bolj kvalitetni materijali itd.
Ocena:
27
V isti sapi še povej da je 10x dražji...