PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vodovodni priključek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes me je pa malo vrglo na rit.
Kličem na komunalo, da bi se radi priklopili na javni vodovod, kot je v načrtu. Kupil sem že vodomerni jašek in vodomer, colsko cev do njihove cevi in zaščitno cev.
Na komunali pa mi povejo, da moram sam kupiti še navrtalni oklep z zasunom, teleskopsko palico, podsatvek za cestno kapo, cestno kapo in še neke reducirje Confusedhock:

Zanima me, kako je bilo to v vaših občinah - ste morali res to vse nabaviti sami? Zakaj sem pa potem plačal KP, če morm vse sedaj kupiti sam in vse sam narediti - oni naredijo fizično samo priklop na njihovo cev, pa še tom moram plačati eno uro dela in prevoz do objekta?

LPJ
S placilom KP dobis le PRAVICO priklopiti se na javno infrastrukturo in poravnati del stroskov za ZE izgrajeno javno infrastrukturo.
Vse ostalo se obracunava dodatno.
Jebeno, ampak tako pac imamo.
pri nas ne smeš kupiti svoje cevi in moraš vzeti njihovo po 6 €/m.
So pa tudi priskrbeli ves ostali material
Sam sem izkopal traso, potegnil njhovo cev v mojo rebrasto cev in jo zasul.
Priklopa na obeh koncih in vodomerni jašek so zrihtali komunalci.

Dobil sem pač ponudbo in cene (razen cevi) niso odstopale od tega kar bi lahko sam dobil.
Torej so vam material priskrbeli komunalci. Pri nas pa vstrajajo, da ga moramo nabaviti sami. Tega ne razumem. Sem namreč laik in z lahko da kupim kaj narobe. Tudi ne razumem, zakaj moram sam kupiti teleskopsko palico in vso ostalo kramo. Ko sem malo klical po trgovinah, so me vsi začudeno spraševali zakaj to nabavljam sam. To je del njihovega omrežja. Moje je naprej od vodomernega jaška. To je isto, kot bi moral elektru kupiti sponke za povezavo na njihovi štangi in sam kupiti "telegrafarco" Confusedhock:

Res čudna tale zakonodaja :?

LPJ
Jaz in še trije sosedje smo za priklop na javno omrežje,katerega cev je od našega vodomernega jaška oddaljena le 20 m dobili predračun občinskega koncesionarja v skupnem znesku 12 MIO SIT oz. danec 50.000 eur. Gremo na občinsko komunalo, pa so rekli "take it or leave it".

No k sreči sta se koncesionar in bivši župan čez kakšno leto na smrt sporekla in smo izkoristili to praznino, ter težili k nujnemu priklopu - pa so nam na isti komunali rekli: naredte vse sami, mi bomo pa našli nekoga da bo priklopil - tega smo potem tudi našli sami. Strošek za vse štiri je bil skupaj z nadzemnim hidrantom cca. 400.000 sit oz. 1.700 eur.

Pa se čudi temu !!
Žejn Smile
Iskanje po temi