Objave: 56
Teme: 7
Ocena:
0
Lep pozdrav vsem. Zanima me kaj je razlika med projektantom in arhitektom? In kako naj prijavim in kam, človeka ki se izdaja za to, pa ceprav to ni ?In mi je zajebal cel projekt.
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Tržna inšpekcija, policija...
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
wings? v cem je problem? zakaj ga prijavljas?
je (odgovorni) projektant clan izs?
Ocena:
0
Problem je v tem ,da mi je risal projekt toliko casa da so sprejeli v tem času novo zakonodajo .Sedaj lako gradim pol manjsi objekt kot je bil naročen njemu in kljub opozorilu, da prihaja nov zakon je na to odgovarjal ,da za moj projekt to ne velja in da naj ne skrbim ter, da bo on pridobil gradbeno dovoljenje ,kar pa po dveh letih se ni naredil, ker je nemogoče. Sedaj pa je vlozil tožbo proti meni in poslal račun za neopravljena dela, krivda je na njegovi strani, meni se je skozi predstavljal da je diplomirani arhitekt in da spremlja vse zakone, da je z njimi na tekočem.Same laži ,prijavljam ga zato ker mi je vzel 2 leti casa naredil nic in lagal da je arhitekt,je pa le direktor podjetja, šepiljko mu pa daje neka druga arhitektka ki izjavlja da je načrt skladen z občinskim aktom,kar je totalna laž .Skupaj sva odšla na upravno enoto in rekli so mu, da za ta objekt nebo dobil gradbenega dovoljenja ,ker ni v skladu z novo zakonodajo temveč je risan po stari zakonodaji ,tako da je projekt samo za v smeti ,neodgovorni projektant ni clan IZS. Je clan ZAPS. Prosim za odgovor, kaj naj storim, kam bi ga bilo dobro prijavit da bi dobil sankcije
Objave: 386
Ocena:
0
če ti je projekt delala nepooblaščena oseba... brez, da bi ti to vedel, potem račun zavrneš, lahko vložiš odškodninsko tožbo, in to je sicer vse.
ne vem kako si sprejel dogovor, ali obstaja kakšna pogodba,... zakaj bi te tožil? na podlagi česa?
povej ime in priimek pa podjetje!!!
najmanj kar ti je ta dolžan je nov projekt skladen, verjetno s prostorskimi aktni, ki so se spremenili.. kakšen zakon se ni bistveno spremenil v 2 letih.
V čem je sploh napaka in problem pri prilagoditvi projekta? V praksi je tako, da projekte dela lahko vsak, tehniki, kelnarji, penzionisti, čistilke,... kdor pač obvlada lahko kaj nardei, je pa odgovorni inženir tisti, ki pregleda in odgovarja za izdelek, v tvojem primeru tista Miss. 20%.
Ocena:
0
rok 90 dni po podpisu pogdbe.Odgovornost v pogodbi piše da mora izvajalec sproti obveščati naročnika o bistvenih okoliščinah zlasti,če dokumentacija odstopa od prvotno dogovorjenih značilnosti in stroškov. Celoten honorar zapade ko je delo končano.Na moj načrt vpliva sprejetje novega opneja ki je kot rečeno zadevo zelo poslabšalo v pogodbi se je tudi zavezal da bo pridobil gradbeno dovoljenje kar pa je nemogoče.kam bi ga lahko prijavil? Zato ker se mi posmehuje in laže se naprej kako on se zmeraj lahko pridobi gradbeno dovoljenje.mere narisanega objekta predvidenega dvojčka so 14x20 metra po novi zakonodaji pa lahko gradim 9x12 m to je komaj za hiso ne za dvojcka.
Objave: 386
Ocena:
0
zdaj ne razumem.. pogodba je nična, ker izdelek ni narejen, oziroma je zgrešen.
plačal pa nisi!? upam...
kaj bi prijavljal? podjetje lahko opravlja storitve, tudi projektiranje.. lahko bi jih tožil zaradi škode, ker si čakal dve leti za nič in si sedaj brez hiše, s tem da moraš škodo dokazat.
tržna inšpekcija ne bo nič, ker sodeluje z neko arhitektko.