PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Centrometal Bio-tec 25

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, sem tik pred nabavo uplin. kotla, pa na forumu nisem nikjer zasledil iz kušenj uporabnikov glade tega kotla. Sam sem obiskal tovarno v Macinacu in bil kar malo pozitivno presenečen.Vzel bi omenjeni kotel z 1500l zalog.,regulacijo in eksp. posodo. Tudi cena za komplet je kar ugodna. Prosim za mnenja, komentarje in morebitne pozitivne in negativne izkušnje glede tega kotla. :? :? :? :?
Če ni skrivnost: koliko je cena za komplet?
Neto cena omenjenega kompleta z gotovino je 3138 evrov, to je cena z vrnjenim PDV na HR, plačanim ddv v SLO. Garancija je 2 leti, izdobava kotla pa nekje v 40-50 dneh.
Kaj pa carina?
Carine ni, sem preveril. V tovarni dobiš dva certifikata, eden da ja izdelek narejen na hrvaškem in drugi da izdelek ustreza predpisom v SLO(baje neki tehnični listi).Kolega je kupil peč na pelete in vse kar se tiče meje in carine ni bilo problema.
Oprost, da ti smetim temo, glede na to, da iščeš izkušnje z omenjenim kotlom...

Je pa zanimivo to okoli carine, ker so nekateri, ki so zadeve vozili s hrvaškem postregli z drugačno zgodbo. No, kakorkoli že, poročaj kako bo - s prehodom meje in tudi ob uporabi kotla.
prvo se izvinjavam za to sto pešem na Hr.
Da vam malo pomognem pri odluci oko tog kotla.
Imam Biotec 35KW ,sa dva zalogovnika po 1000 lita.Jedan zalogovnik je solarni a drugi je navadni.Zalogovniki su spojeni u seriju.
Kotao koristim od siječnja 2012 i mogu reč da sam jako zadovoljan.Kotao od 35 kw sam uzeo sam zbog veliićine nalagalnog prostora koji je cca 135 litara.
Kotao je korektno napravljen jedino je po meni slaba strana toga kotla automatika.
Kotao radi uvijek u punoj snazi(nema regulaciju broja okretaja ventilatora) te ne mjeri diferencu između donjega nivoa spremnika i kotla.
Po meni treba ugraditi SELTRONOVu regulaciju povratka.On ujedno mjeri diferencu.
Kotao je jednostavan te jednostavan za čiščenje i održavanje.
Mene je u HR kotao koštao cca 2000eur,solarni spremnik 800eur,a navadni 700eur
csamo001 Napisal:Oprost, da ti smetim temo, glede na to, da iščeš izkušnje z omenjenim kotlom...

Je pa zanimivo to okoli carine, ker so nekateri, ki so zadeve vozili s hrvaškem postregli z drugačno zgodbo. No, kakorkoli že, poročaj kako bo - s prehodom meje in tudi ob uporabi kotla.

smem vprašati s kako drugačno zgodbo? Smile

da vam povem še mojo izkušnjo s prehodom meje. Nabavli v centrometalu centroplus +pelet set pred slabim tednom. 5 ljudi se nas je odpeljalo na hrvaško. do 300€ nimaš carine in ne davka, ker ti dajo izjavo o poreklu blaga pa neke certifikate. za sam goli kotel in gorilnik smo plačali DDV ob vstopu v slovenijo.
za vsako osebo se imensko napišejo dokumenti in točno določi keri del kotla al česarkoli je njegov.
edina slaba stvar, ki se ti tu lahko zgodi je, da so pač cariniki sitni. al pa da te prestavljaljo iz enega pasa na drugega, ker mora biti prehod fraj....pri nas so komplicirali glede nekih imen da niso vpisana...čeprav če si mel več kot 4leta osnovne šole si točno videl kaj je od koga. na koncu ti itak nič ne morejo, ker tako v centrometalu kot drugod to delajo vsaki dan in so dokumenti vredu napisani.
poznam primer ko so vozli iz hrvaške drobni material za centralne in so pač cariniki šli preštet vse komade itd. pač če majo veselje, naj kar.
no, pri nas je trajalo 2 ure, da smo končno prišli skozi obe meje. (dogodek, ki ga lahko poveš vnukom) Big Grin
csamo001 Napisal:Če ni skrivnost: koliko je cena za komplet?

ce ni skrivnost ... v kateri trgovini ste to kupovali? oz v katerem kraju?

hvala za odgovor ...
Tudi jaz sem kupil Centrometalov gorilec v tovarni v Macincu(hr) za nekje 760€,naredili so mi tri račune(gorilec,polž,elektronika,nastavek za vratca)dva računa sta bila pod 300€,eden pa nekje 400€,za katerega sem bil pripravljen pri nas plačat davek nekje 85€ samo me niso na carini nič vprašali in nisem nič plačal :lol: ,dobil sem 25% povrnjenega davka za katerega sem pri njih vzel pelete .
@ericks
Zanimal sem se direkt v tovarni v Macinacu, če želiš ti predračun pošljem na ZS.
Je še kakšen nov uporabnik Centrometalovega kotla biotec 35.Malo se nagibam k njemu pa bi rad slišal še kakšno mnenje/izkušnjo..
Sem se odločal za bio teck 35 ampak sem vzel 25 to pa zardi tega ker mi zaradi višine ravfnika bolj ustreza. Peč danes kurim prvič in zaenkrat deluje vredu. Nalagalni prostor je dolg pomerjeno 59cm. 55cm drva gredo komot notr je pa precej ozek tri lepo sceplena polena vštric gredo noter. Sem napolnil do konca 3/4 običajne šajtrge drva sem spravil noter. Ima 25KW eno zadevo ki jo 35KW nima namreč en knof na sredi peči nekaj za zrak štelat nevem a je to primaren ali je sekundaren zrak ali kar oba premakneš ko zavrtiš. Porajtal sem samo če ga daš do konca se temperatura dimnih plinov poveča in peč precej bolj švasa se vidi spodaj skozi lino če ga zapreš do konca kot piše v navodilih da bi moral naredit približno uro po kurjenju ali najkasneje ob naslednjem kurjenju potem prav sliši kako zaduši peč zraka je manj in peč neha švasat ubistvu čisto malo plini se spustijo na okrog 150stopinj. Jaz sem si ga nastavil da mi švasa na okrog 180-190 stopinj če kdo kaj več od tega ve povedat se priporočam. Drugače mi je všeč tudi iz peči se ne pokadi ko sem doložil fajn zadeva bomo vidl kako bo po par kurjenjih.
Da opišem zadevo zdej pozimi. Bajta je cel dan v senci tko da sončen dan ali ne je enako vpliva samo temperatura zraka. Zdej je že lep čas okrog 0.

Stvar je taka 25Kw ima res ozek nakladalni plac okrog 95l tko da sem se moral konkretno privadit kako zlagat drva noter, da se lepo poseda od začetka so se mi rada zatikala in potem zadeva ne deluje. Začetek sezone sem kuril eno zanič strohneno smreko in je bilo za prehodno obdobje vrh glave. Sedaj kurim mešanco lipa smreka gaber bukev.
Se pa pozna če dam več bukovih polen noter zgreje zalogovnik in bajto ko šus. Od začetka sem se nekaj igral s tistim knofom za zrak ampak je brez veze sedaj ga pustim do konca da švasa tudi lepše pogori in ostane fin pepel plini pridejo včasih tudi do 220stopinj ampak takrat tudi peč daje ornk se prenaša temperatura na vodo ok recimo povratek imam 60 če res švasa do konca in so dimni plini na 220 potem je voda v peči okrog 77stopinj se prav 17stopinj nad povratkom če je gorenje bolj umirjeno plini okrog 180stopinj, je voda v peči okrog 70-73stopinj. Odvisno je tudi kako so drva posedena če so lepo direkt nad luknjo in ogenj vleče dol v termobeton idealno takrat res konkretno daje ampak ker to ne more bit ves čas idealno, polena so pol metra dolga je večinoma razlika peč povratek od 10-15stopinj. Zdej nevem kako je drugje ampak pri meni to izgleda takole ogrevam hišo ter 1500 zalogovnik in še en majhen pretočni bojler zraven 120l zunej je zdej 0 stopinj bajta je tko za silo izolirana s kombi platam v peči recimo voda okrog 40 in zalogovnik isto 40 zakurim in mi najprej zgreje bajto na 22 potem pa zalogovnik od zgorej na dol spodej na okrog 50 stopinj vmes pa seveda bajto lepo drži na 22 to je prvi nalog traja približno 3ure nato dam še 4-5polen noter da ga do podna zgreje na 70stopinj in to je to zadeva drži do drugega dneva. razen nekaj dni vmes ko je bilo fejst mraz sem dvakrat naložil peč do konca. Tisto zgrevanje na 80+stopinj zalogovnika mi ne pride v poštev ker se skorej isto shladi Če so slabša drva nalagam drugič več če so boljša pa samo par polen se pravi za moje razmere ima peč za nekaj litrov premajhen nakladalni plac da bi zgrel vse skupaj s enim nalaganjem osebno me to ne moti grem v drugo naložit še par polen.Se mi pa zdi škoda drva da bi grel zalogovnik na 80+ ker ni tolk efekta saj pri meni.

Še glede peči konkretno par zadev nedolgo nazaj sem si vzel cajt in jo spucal ornk. Je zelo simpl 4 šravbki na vrhu odpreš vzameš ven šplento in turbolatorji grejo ven niso na knap za v luknjo nrjeni tko da za konkretno pucanje ne pridejo v poštev pomoje bolj za vrtinčenje zraka al kaj nevem zadaj dva šravbka in ventilator se na takih pantkih lepo odpre kot vratca simpl za spucat spodaj na peči pr kraj še na vsaki strani po dva šraubka da se da lepo spucat pod turbolatorji in ven pobrat to je to. Idino kurjenje je pri teh pečeh malo umetnost ampak ko se navadiš kaj nrdit je prav fletno to mora pa vsak sam pogruntat. Zadeva dela jaz sem zadovoljen mogoče ampak mogoče če bi imel jurčka več na računu bi vzel od centormetala isto peč s lambdo ampak sedaj ko vidim kako lepo mi tole dela iz ravfnika se ne kadi spljoh nevem ali bi se splačalo dat še 1k za lambdo vzel pa bi 35kw zaradi večjega nakladalnega prostora.
Kakšen je prenosnik tam kjer grejo turbolatorji not, okrogli ali ploščati?
Zakaj je kurjenje umetnost ? Kako zakuriš to zadevo, kako jast razumem bi moralo na dnu goreti imaš kakšen pripomoček na plin.
LP
1 2 3
Iskanje po temi