21.8.2012 ob 07:32
Zdravo,
Sem nov član na forumu. Dokaj mlad
in s temi stvarmi okoli gradnje nimam veliko pojma. No osami gradnji vem kar precej o ureditvi dokumentacije pa bore malo.
Zato prosim, da mi pomagate.
Najprej moja obrazložitev situacije.
Starejša ženska mi je v zahvalo za vsa leta moje pomoči pri raznih fizičnih delih podarila parcelo na njej pa stoji manjša hiška še iz povojnih časov in manjši hlev.
Do hiše je pripeljana elektrika (plačujem nekaj malega, da je ne odklopijo), voda je iz vodnjaka. To je vse kar je pri hiši (telefona...tega ni).
Sedaj pa me zanima sledeče:
Nadomestne gradnje ni več...to vem!
Me pa zanima kakšno dokumentacijo, bi moral pridobiti in koliko približno to stane, da bi to staro hiško porušil in izgradil malenkost večjo.
Kako se naj sploh lotim s pridobivanjem dokumentacije, kje začeti...??
Se Vam že v naprej zahvaljujem za mnenja,odgovore,priporočila!
Lep pozdrav!
Sem nov član na forumu. Dokaj mlad
in s temi stvarmi okoli gradnje nimam veliko pojma. No osami gradnji vem kar precej o ureditvi dokumentacije pa bore malo.Zato prosim, da mi pomagate.
Najprej moja obrazložitev situacije.
Starejša ženska mi je v zahvalo za vsa leta moje pomoči pri raznih fizičnih delih podarila parcelo na njej pa stoji manjša hiška še iz povojnih časov in manjši hlev.
Do hiše je pripeljana elektrika (plačujem nekaj malega, da je ne odklopijo), voda je iz vodnjaka. To je vse kar je pri hiši (telefona...tega ni).
Sedaj pa me zanima sledeče:
Nadomestne gradnje ni več...to vem!
Me pa zanima kakšno dokumentacijo, bi moral pridobiti in koliko približno to stane, da bi to staro hiško porušil in izgradil malenkost večjo.
Kako se naj sploh lotim s pridobivanjem dokumentacije, kje začeti...??
Se Vam že v naprej zahvaljujem za mnenja,odgovore,priporočila!
Lep pozdrav!