Splošno > Kr neki
Brnenje v hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brnenje v hiši
#1
naslednji teden bo točno eno leto, od kar smo se vselili v hišo. vse je tako kot mora biti, enostavno povedano uživamo v bivanju v hiši.

imam pa en problem, no ni ravno problem, bolj me firbc matra od kje izhaja ta zvok.

namreč zvečer, ko se tamala dva zaspita in je v hiši tišina slišim neko čudno brnenje. gre za nek čuden zvok, ki ga je teško opisati - je brnenje, kot ta bi delal kak motorček, zelo nizek ton. pregledal sem celo hišo in nikakor ne najdem izvora. da bi zvok prihajal od zunaj težko verjmem, ker sem detaljno pregledal vse okoli hiše in tega zvoka ponoči zunaj ni slišati. živimo kar dosti odmaknjeni od glavne ceste, tako da tudi promet ni vzrok, pa še zvok bi najbrž bil drugačen.

v notranjosti hiše sem izločil tudi bilo katero el. napravo, saj sem izklopil elektriko in je bil zvok še zmeraj prisoten. zvok je mislim da prisoten celo leto, mislim, da je prisoten tudi čez dan, ki pa zaradi dnevnega hrupa niti ga ni moč zaznati.

se komu kaj sanja kaj bi lahko bil vzrok? sem tudi razmišljal na kak način bi sploh lahko prišel do izvira brnenja, mislim s kakšno napravo? obstaja kaj takega, da si daš na glavo recemimo slušalke in do brnenje potenciraš ter tako iščem izvir brnenja?
#2
verjamem, da si hladilnik/skrinjo in kurilniske crpalke/naprave eliminiral v prvem krogu preverjanja hrupa.
Imas cirkulacijsko crpalko vgrajeno/nonstop vklopljeno.

Brnenje skoraj 100% poganja nekaj na elektriko. Izklopi kpl. elektriko in preveri potem, ce je vse tiho, ce je, potem po pos. prostorih isci motilce.

ps. imas MCN?
#3
Koliko je oddaljen najbližji električni transformator? Tisti zunaj hiše mislim!
#4
Dimniška kapa z vetrnico?
#5
jaz sumim el. omarico...če je glavna zunaj, potem je vzrok v tejnotranji kjer so varvalke. In tudi če boš tok izklopil bo še vedno brnela 'tista reč' :roll: - za pravi test, bi moral odvzeti tok na zunanji omarici (ta, do katere lahko dostopa samo elektro).
#6
Vzrok je lahko tudi v elektro omari za javno razsvetljavo ali pa luč javne razsvetljeve.
#7
In kaj naj bi brnelo v elektro omarici?
#8
Jp, tud pri nas brenči el. omarica. Notranja. Ampak je zelo lepo slišat od kje prihaja...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#9
Če imaš vgrajen transformator za kakšna vrata ali podobno. Meni je prvi vgrajeni brnel - če pa vržeš ven fit, pol bi pa teško še kaj v omarici brnelo!!??
#10
firefly Napisal:Jp, tud pri nas brenči el. omarica. Notranja. Ampak je zelo lepo slišat od kje prihaja...


No..povej...
#11
smolarju tud v glavi igra čist en majhen radio... hec
#12
uf, koliko predlogov, hvala vsem!

- zunanja el. omarica: tudi jaz jo malo sumim, ker res brni, ampak imam občutek, da ne toliko. glede na to, da je vzidana na severni strani, bi po neki logiki pričakoval, da se jo bo bolj slišalo na severni strani, v resnici pa se brnenje sliši po celi hiši, v vseh treh etažah...
- dimniške kape z vetrnico nimam
- zun. el. transformator: v bližini ga ni
- javna razsvetaljava: jo sicer imamo. ko sem zadnjič delal širši obhod okoli hiše, se mi ni zdelo, da bi bila ona kriva za brnenje. bom šel še 1x temeljito preveriti

PS. ima kdo kako idejo kako izključiti elektriko na zuanji omarici, recimo da bi dobil ključ od omarice? je notri kako stikalo za vklop/izklop (v štromu nisem domač, zato sprašujem Wink?
#13
poglej na račun za elektriko; tam piše, kdo ima ključ od tvoje omarice. Stikala verjetno ni, bo treba varovalke ven potegnit.
Zvoke lahko oddaja tudi vodovodna / toplovodna napeljava.
Kaj pa pod hišo, je kakšen rudnik ?
Vibracije se lahko prenašajo tudi po tleh od sosednje hiše, če imajo kakšno proizvodnjo.
#14
za nm mam key
#15
Pri nas se sliši brnenje v notranji omarici - tam kjer so varovalke, brni pa (dajte električarji malo pomagat) tista ta glavna zadeva, ki vrže ven, ko in ko gre kaj hudo narobe (FIT?)...imamo pa mi takega, da se ob izpadu ele. energije na naši strani sam poskuša vklopit po določenem času nazaj (ako seveda ni zmanjkalo štroma od zunaj). In sem zdaj en dan slišal da rahlo brni - nedoločljiv izvor, ravno toliko da slišiš (vratca sem imel odšravfana)...tako da...zna biti ravno ta reč.


Druga od opcij...kak hišni zvonec imate? Ako je na 24 oz. 12 V...kje imate spravljen transforamtor zanj? Lociraj ga in poslušaj.

.....................................

Bomo ti mi našli rešitev! Drugače pridemo s štemarco, pa gremo kar po vrsti..stena po steno....ma da najdemo črička! :twisted: :lol:


Skok na forum:
Zadnje novice