PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kondenz klime - cev pušča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Stvar je takšna, da imamo v stanovanju peklensko vročino in danes sem bil cel presrečen, da mi pridejo zmontirat klimo. Vse lepo in prav, klima špila, vsaj je dokler je nisem bil primoran ugasnit, ker mi iz vijaka z katerim je pritrjen radiator kaplja voda Cry . Radiator je v kopalnici, cev pa pod ploščicami. Zgleda, da so monterji prebili cev za kondenz z vijakom in mi v kopalnici sedaj pušča, voda pa kaplja kot rečeno po vijaku. Sedaj me zanima, kaj lahko rešim, da bo čimmanj razbijanja...če dam vijak ven pol teče po ometu, verjetno že sedaj, kar je še večja bedarija. A mi lahko monter v obstoječo cev da manjšo? Verjetno sanjam o kukuruzu ali pač...vijak lahko dam komot ven, še trije nosijo radiator, vendar s tem verjetno nebom ničesar rešil...prosim za kak nasvet kako se naj zadeve lotim...
Še en a zadeva, ki mi je šinila mimo...po vsej verjetnosti, mi vodovodar ni naredil luknje v cev, kjer se združita cevi za odtok iz umivalnika ter cev za kondenz iz klime...potem je še vijak skozi cev, ki je polna in zato curlja...kar verjetno ali pač?
Namesto na forum, majstre nazaj poklicat....

Lp J.
meni n jasno kje imaš problem... :?

klimo imaš, pušča ti cev na radiatorju, kjer je vijak, prebili so cev za kondenz :?:

o čem zdaj sploh ti to in kje je problem? v radiatorju, v cevi kondenza, v pritrditvi klime, v vijaku (katerem) v odtoku umivalnika ....
razlagam si takole:
cev za kondenz ima podoometno napeljano do odtoka pri umivalniku v kopalnici. KO so montirali radiator, so le to cev nevede prebili da so privijačili nosilec radiatorja. Dokler ni bilo klime je bilo vse OK, sedaj pa... Ali je sedaj kriv centralaš ali kdo drug je ?.
razmisli o začasni odstranitvi vijaka in da luknjo zasilikoniraš do globine cevi ki ti pušča pa še malo. POtem pa do zime prestavi radiator mimo cevi.
V vsej vročični mrzlici sem zadevo, vidim, kar precej zakompliciral. Kot je napisal hanzi, cev za kondenz je podometna do odtoka pri umivalniku. Vodovodarju sem 3x naročil, da mora cev od umivalnika zgoraj prevrtat oz narest odprtino, da ne zapre cevi za kondenz. Predvidevam, da luknje ni, cev za kondenz se je napolnila do višine, kjer je le-ta pevrtana še z vijakom in zaradi tega kaplja po vijaku. Drugače bi pomoje kondenz tekel mimo vijaka, saj je cev dosti širša od samega vijaka. Ko pridem domov preverim zadevo...tako sklepam...
Iskanje po temi