PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja pevo beljenje po končanem strojnem ometavanju sten

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kaj menite, sem pravkar namenjen beljenju celotne hiše, ometi so strojni ...zanima me če ima kdo izkušnje ali se najprej premaže stene z akrilno emulzijo in nato beli...z jupolom morda
NIsem strokovnjak, amapk jaz bi jih premazal z emulzijo. Premazal sem jih pred kitanjem in je razlika očitna med namazanim in ne namazanim.
izvajalec ometov mi trdi da ni nobene potrebe po emulziji..a sosedi so premezali z emulzijo...
Poizkusi eno steno z emulzijo in eno brez in se odloči.
Če ne boš kital, obvezno emulzija, če pa se ti ljubi, prej še potegni čez z velikim špohtlom, ker sicer se ti bodo 'bunkice', torej kroglice ometa limale na valj in mešale z barvo.

Jaz sem pošteno zdrgnila, da je čimveč odletelo dol, potem emulzija, da prilima tisto, kar ni padlo dol, potem šele barva. In vedi, da bo šlo veliko več barve, kot če bi imel prekitano. Moraš tudi debeleje nanašati. Vsaj tri plasti bodo potrebne.
Strojni ometi, nato s šohtlom zdrgnil stene da je mal bolj gladka, nato pa sedaj ko mam čas 2x zidarsko beljenje, šele nato apno. Zidarsko beljenje 1 fangel gašenega apna na ene 15 fanglov vode, 2 zidarsko beljenje pa pravjo da 2 fangla apna na 15 fanglov vode. Šele nato beljenje z apnom.
Mi je majster pravil kak primer so meli pozimi, stara mamca je mela čas in je počasi prebelila celo novo hišo. Direkt z apnom. Nato pa so družno 1 teden porabili za to da so to apno odstrgali stran, prebrusli, prekitali in nato šli z jupolom čez.

Če daš apno še veno lahko daš jupol čez, obrano pa pravijo da ne gre.
Itak beliš najmanj dve roki. V prvo roko razredčiš jupol z emulzijo in malenkost več vode, druga roka pa normalno jupol in načeloma ni treba tretje roke.
Iskanje po temi