PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Sliši se odtekanje vode iz lijaka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Prejšnji teden so moji starši renovirali kopalnico. Vse jim je delal en izvajalec.

Vse je ok, razen... samo v lijaku se sliši odtekanje vode in na koncu "glu glu". V bideju, tuš kabini, wcju se nič en sliši. Izvajalec pravi, da je to zato, ker so cevi plastične. Sem laik in o teh inštalacijah pojma nimam, vendar pa, kolikor mi je znano, ima zdaj večina ljudi plastične cevi (prav tako tudi midva) in se nikjer ne sliši klokotanja.

Kaj bi bil vzrok oz. kako klokotanje odpraviti? Hvala!

Lp, Iva
Klokotanje vode po izpraznitvi lijaka pomeni, da po cevi voda še vedno odteka = nekje v cevi je manjši presek pretoka kot skozi mrežo lijaka. Nad tem manjšim presekom se nabere voda in zapolni cev. Ko iz lijaka že neha teči voda, ta voda še vedno odteka in prostor nad njo se mora napolniti z zrakom, ki ga vleče skozi sifon lijaka. Najpogostejši razlog je usedlina na najnižjem delu cevi, ker cev nima povsod nagiba (padca) v smeri toka vode = napaka imštalaterja.
Možno, da je v cevi kakšen zamašek, ki nekoliko prepušča pretok vode. Potisni skozi cev nekaj gibljivega (zajla za prebijanje cevi, ...).

Praviš, da je novo. Reklamiraj pri inštalaterju. Zamašek ni mogel priti skozi mrežico v lijaku.
Nimam časa - sem v penziji!
Iva, sam sem imel podoben problem.
V 10x letih se je odtočna cev v kleti toliko zamašila, da je klokotalo v kuhinjah (vmes je še malo močilo zid, pa sem to porihtal, ampak klokotalo je še kar) zato sem pod pritiskom očistil cevi v kleti in sedaj ni več glasov. Več info na PM.
Hvala obema za odgovora.

Smo zadevo reklamirali (beri kontaktirali šefa) in je naročil delavcem, ki so nam urejali vodoinštalacije, da nam zamenjajo sifon. Zdaj je veliko bolje oz. skoraj neslišno.

Hvala!
lp.jaz tudi mislim da je napaka v sifonu.
Citat:jaz tudi mislim da je napaka v sifonu
. Kakšna napaka? Obrazloži!
Vem, da je z določeno spremembo sifona možno odpraviti klokotanje, nisi pa odpravil razloga (vzroka) za klokotanje. So različni vzroki, pri nekaterih se bo klokotanje ponovilo čez nekaj časa.
Nimam časa - sem v penziji!
Iskanje po temi