PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Sifon za pralni stroj podometni pušča

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Pri menjavi pralnega stroja je pričel podometni sifon za pralni stroj puščati. Poskusil sem naliti MR muscolo, pa potem tudi čistilo pušča skozi.

Sifon izgleda kot
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ideo.si/a/Sifon_za_pralni_stroj_podometni_fi_premer_40_50_195471_LIV#!prettyPhoto">http://www.ideo.si/a/Sifon_za_pralni_st ... rettyPhoto</a><!-- m -->[pp_gal]/1/

Plastična ročka za odvod vode se prosto vrti v obe smeri in je ne morem zatisniti. Če je poskusim stresti, se prosto maje. Ali se lahko menja samo odvod ročke, če sam razdrem sifon? Ima kdo s tem izkušnje? Verjetno samo odvijem plastičen vijak pred zaščitno ploščico?

Upam, da ne bo treba tolči ploščic.

lp,
Jože
Nisi napisal kje pušča...verjetno na plastični matici pred pokrovom? Verjetno je zanič tesnilo ali pa je počil navoj glede na to kar pišeš. Odvij stran in poglej, od liva sicer ne poznam ampak tista plastična rozeta bi tako morala stran da prideš do sifona.
Da, pušča pri plastični matici. Bom danes odvil plastično matico in pogledal, klešče so bile premajhne, zato moram kupit papagajke.

Če bo počen navoj, ali potem lahko kupim samo novo odvodno cevčico in to lahko naredim sam, ali pa bo potreben vodovodar?

Hvala za odgovor.
Če je šel notranji navoj, bo potrebno kupiti nov sifon, kar posledično pomeni razbijanje ploščic.
No, kot je že napisano...ne vem pa zakaj rabiš papagajke za tole odvit...načeloma bi moralo it tudi z roko?! A je res tako noro zategnjeno ali nisi niti poizkusil?

V najslebšem primeru bo treba malo poštemat, ampak za tole, če si vsaj malo praktika res ne rabiš vodovodarja.
Operacija uspelaSmile

Včeraj sem kupil nov zunanji del sifona in zamenjal odtočno cevko, vendar je še vedno puščalo. Potem pa sem odstranil pravokotno ploščico, ki služi temu, da se cev sifona ne vidi iz ploščic. Ko sem cevko še enkrat pritrdil, je puščanje prenehalo, saj sem lahko močneje zatisnil plastični vijak.

Hvala za pomoč.
Iskanje po temi