PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Dom in male živali psička - vrtnar

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pri nas doma pa imamo že ves čas težave z našo sedaj slabi 2 leti staro psičko.
Ko smo jo dobili smo okoli celotne parcele postavili ograjo, da se lahko v času ko nas ni doma prosto giblje po celotni parceli. Vendar tukaj nastopi problem - v času ko nas ni se naša psička gre vrtnarja :roll: in mi izruva in zgrize vse kar imam posajeno okoli hiše (vrtnice, iglavce, sadno drevje ki smo ga ravno posadili...). Ker svoje vrtnarjenje :? opravlja večinoma v času ko smo v službi je niti kregati ne morem ker je ne dobim pri "delu". Psička ima tudi svoje igračke za grizanje (niso tako zanimive :evil: ). Ker mi je v zadnjih 2 letih zgrizla že za kakšnih 200 EUr rastilnic sem že čisto besna in to tako da razmišljam tudi o možnosti da jo bom začela vezati ali pa bo morala od hiše. ima še kdo kakšno idejo ka narediti? Boksa zagotovo ne bom postavljala.
vsak predlog bo zelo dobrodošel.
sem že v postu napisala da v še eno investicijo boxa ne grem
Pomoje bo to kar težka naloga. Mogoče bi bilo smiselno ugotoviti najprej zakaj rada je/žveči te stvari. Naša obožuje kulije, rokavice, usnje...vse, kar ima vonj po človeškem dotiku. K sreči pusti rože pri miru, no razen ciperusa, tega mi vsako leto ene 3x skoraj celega poje :S

ne vem, kako razgibano imate sicer zasaditev, vendar bi mogoče bilo smiselno zagraditi posajena območja. Npr. s kakšno nižjo ograjico. Za začetek npr. samo napeljati vrvice okoli. Za nekatere pse je to že dovolj velika "psihološka" ovira. Privezovanje psa je tako tako, tudi, če je 20 m povodec; lahko se navije, zaplete in ni fajn, če te ni doma. Če vrt dopušča, bi jaz ogradila določen del vrta, kamor ima dostop in je pod nadzorom, ko vas ni doma.
Tako kot je yonna rekla, ograit en kos vrta z ograjo.

Je pa to odvisno od pasme oz. koliko časa je laho sama brez da ji je dolgčas, namreč to počne skoraj 100% iz dolgočasja... Treba se bo več ukvarjat z njo...

Da bi se pa znebili psa zaradi 200€ škode v dveh letih je pa no coment...
Da se vam ne bo kdo smejal :lol: sploh Yonni . Kakšne dodatne vrvice, ograjce in vem kaj še. Ali bi bili radi ujetniki svojega doma, sploh vrta :evil:
Niste napisali za kakšnega psa gre. Nemški ovčarji so priznani da radi kopajo, vendar ne vsi. Naš npr. ne. Zakaj ? Zato ker nismo razmišljali tako kot vi. Ko smo doma je njegov dom cel vrt ki pa ni majhen. Je ograjen in on točno ve kaj lahko in kaj ne. Večino časa leno preleži na terasi, vedno se na istem mestu ,,podela,,, zelo rad podi ptiče, ko delamo na vrtu pa vedno zvesto hodi za nami ali poležava v senci. Ko nas pa ni doma pa je njegov drugi dom PESJAK . Brez bevskanja in ne vem kakšnih problemov.
Torej problem je v vas samih . Kar verjemite mi, s psi se ukvarjam dlje od samostojne Slovenije in vem da vas je pes dobro naučil kako se bo ravnal na VAŠEM vrtu Idea
Če imate radi sebe, svoj vrt in svojega psa mu naredite pesjak, ne bo to vzel kot kazen. Sprejel ga bo kot svoj dom, kjer bo jedel in spal.
Strošek !!! Kaj je cenejše, to kar vam je že naredil in vam še bo, vaši živci, neurejen vrt itn.
Lahko vam ga zelo enostavno uredim ali svetujem na kraju samem. Psa pa obvezno v neko šolo da predvsem VAS naučijo ravnanja s psom, čeprav je že malo pozno.
Šele po vsem omenjenem boste videli kako je prijetno sobivanje psa in človeka. :wink:
Exzakli tako Hribolazec
Pes ni vrtni palček. Predvsem pa če ima velik ograjen vrt, ne pomeni, da je srečen. Psički je dolgčas, zato se igra. Ker se ji tekanje v prazno zdi nezanimivo, pač grize stvari, ki ji pridejo pod zobke. V vašem primeru so to rože. Vsaka pasja igrača kmalu postane nezanimiva, rastlinja pa je vedno dovolj!
Morali bi se več ukvarjati z njo, se igrati, voditi na sprehode in delati vaje poslušnosti. Utrujen pes je priden pes!
Če vidite, da za njo nimate dovolj časa, jo raje podarite komu, ki se bo z njo z veseljem ukvarjal.
psička je zlata prinašalka in jo imamo zelo zelo radi in v vseh drugih pogledih sploh ni problematična. je zelo ubogljiva.
razlog zakaj jo imamo - kot pri večini družin - zaradi sinkove želje (tud moje če sem pravična).
Želim pa imet tudi lepo okolico hiše in pika, ne pa da mi jo uniči v sakem mojem poskusu urejevanja - mislim da imam tudi to pravico (in to nima nobene zveze z naveličanostjo plišaste igračke).
Sprijaznila sem se da ne bom nikoli imela lepe zelenice, ker psička rada koplje in išče zaklade :wink: pod zemljo - v redu se prilagodim.
Ponoči psička spi v hiši - sem se tudi prilagodila (tudi večji del dneva ko smo mi doma je v hiši :oops: čeprav sem bila odločno prot temu preden smo psičko kupili) - sem se tudi prilagodila. na sprehodu je tudi vsak dan po poljih in gozdovih, da se lahko energijsko iztroši.
Nočem pa se prilagoditi da mi poje vse rožice. Zato iščem rešitev kako jo odvaditi tega.
finančno se mi enostavno ne izide delati še box ( ker sem želela da ima več svobode smo naredili okoli celotne parcele ograjo -120 tekočih metrov , da gospodična ne bi bila v majhnem boxu in zdaj naj ob tej oromni investiciji grem delat še box?)
Nekateri psi se naveličajo uničevanja malo pozneje. Jaz imam dva avstralca, mlajši ima tri leta in pol, pa se mu še vedno včasih malo utrga in kaj prežveči.
Ko sta bila mlada, pa sta skoraj do dveh let starosti uničila vse, kar jima je prišlo pod zobke, ko nisem bila zraven. Prav vse!!!!
madman, a pri :evil: na tem forumu res ni ene teme, kjer bi lahko ti kulturno izrazil svoje mnenje?

orhideja, mi imamo na srečo psa med delovnikom na čuvanju pri tašči, a te razumem, sem tudi sama obsedena z rožicami. Na žalost pa ni enostavne rešitve, pes bo delal po svoje. In namesto, da te spravlja v slabo volje - kot mene naš bokser, ki kljub nadzoru najde sekundo lufta in poškropi ciprese, boš morala izvesti predlagano, boks. Raje to (poglej si, kako so jih izvedli forumaši, za ne veliko denarja), kot vsakič jovo na novo ravnati zelenico, zasajati na novo, odstrenjevati polomljeno.
Alea iacta est
madman tvojega posta niti ne razumem niti ga ne želim razumeti.

vprašanje sem postavila tistim ki so se že srečali s problemom : psa ki je grizel vse rastlinje in kako so to rešili (ga naučili -ali kot je dala idejo yonna ograditi delček vrta ...)

Poglej pa si na bolho in hvala 1000 eur še za box ne dam raje to investiram v svojo družino, ker ne mislim za psa zdajati celoletne plače: nekje pač vsak pri sebi potegne mejo ne glede na to koliko rad ima žival.
orhideja, verjemi, ne boš dala 1000 evrov, ampak tudi ideja o delno zagrajenm vrtu ni od muh.

nam bokser šprickla ciprese, ostalo pusti na miru, pa tako pri meni kot pri tašči si je izbral eno vrtnico, na katero je hodil ležat, in seveda ju je potancal. To je malo zlo napram tvojemu, ampak brez doslednosti, ki pa je ti ne moreš izvajati, saj te ni doma, ne bo šlo.
Alea iacta est
Orhideja, če le sprašuješ za izkušnje drugih, ki so to že izkusili, ti povem sledeče: mi smo počakali, da psi odrastejo, to je to.
orhideja4 Napisal:madman tvojega posta niti ne razumem niti ga ne želim razumeti.

vprašanje sem postavila tistim ki so se že srečali s problemom : psa ki je grizel vse rastlinje in kako so to rešili (ga naučili -ali kot je dala idejo yonna ograditi delček vrta ...)

Poglej pa si na bolho in hvala 1000 eur še za box ne dam raje to investiram v svojo družino, ker ne mislim za psa zdajati celoletne plače: nekje pač vsak pri sebi potegne mejo ne glede na to koliko rad ima žival.

No, to je drag box!

Po mojih ocenah bi ena spodobna uta mogla pridi cca 250€. In to taka z izolacijo, da lah streho dvigneš in počistiš... Poglej na spletno stran kakega Mer.. ali pa kaj po koliko so ograje. In če narediš, recimo 2x3 mje to 10 m ograje. Zraven pa prištej še strošek nadstreška, tal (ja bo treba, da se ne bo izkopala tunela ven).

Vsaj jaz imam to v planu, ker naša za šalo preskoči vsaj 1,2m, liuknje koplje bolje kot kdo s krampom...

Pa še eno vprašanje - poje čisto vse rože ali samo nekatere?
yonna

Utico že imamo od prvega dne, pa je v njej bila samo 2 minuti in še to samo takrat ko je najprej vanjo zlezel sin in je šla za njim pogledat kje je (rit je seveda pustila vzunaj).
boxi pa so dragi ko sem gledala na bolhi okoli 1000 eur (eni malce manj eni malce več)
1 2
Iskanje po temi